avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... import cladire metalica proprie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

import cladire metalica proprie

Vreau sa aduc din strainatate EU, o cladire metalica pe care am cumparat-o acolo si pe care vreau sa o montez in Romania. Stie cineva sa ma sfatuiasca cu privire la procedura de "import", daca se numeste asa! Multumiri anticipate pentru sprijinul atat de necesar!Dia
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 21:35, 18 Octombrie 2008
caraybean a scris:

Vreau sa aduc din strainatate EU, o cladire metalica pe care am cumparat-o acolo si pe care vreau sa o montez in Romania. Stie cineva sa ma sfatuiasca cu privire la procedura de "import", daca se numeste asa! Multumiri anticipate pentru sprijinul atat de necesar!Dia

Nu o sa depuneti declaratie vamala de import, o sa efectuati o achizitie intracomunitara, aceasta se declara in declaratia 394 vies, precum si in decontul de TVA,
Transportul trebuie sa fie insotit de :factura comerciala - invoice-; doc. de transport, CMR-auto;CIM-ferofiar, etc,
Atentie la conditia de livrare: exw;fob;cif, etc, functie de unde are loc livrarea o sa fiti facturat cu TVA, sau se va aplica taxare inversa.
Multumesc de raspuns. Am cumparat acest"imobil" ca persoana fizica tot de la o persoana fizica din Belgia; nu am decat un fel de contract de vanz-cump. scris de mana. Trebuie sa platesc tva la vama pentru al aduce in Romania? Transportul se va face cu camionul de o firma de trans. tot din Belgia. De ce anume trebuie sa tin cont la"conditia de livrare"? Cu respect, Dia
caraybean a scris:

Multumesc de raspuns. Am cumparat acest"imobil" ca persoana fizica tot de la o persoana fizica din Belgia; nu am decat un fel de contract de vanz-cump. scris de mana. Trebuie sa platesc tva la vama pentru al aduce in Romania? Transportul se va face cu camionul de o firma de trans. tot din Belgia. De ce anume trebuie sa tin cont la"conditia de livrare"? Cu respect, Dia

Daca e vanzare-cumparare intre pers fizice, nu implica ceea ce am scris mai sus., va aduceti cladirea si atat, nu platiti nici un tva la vama.
scuzati-mi insistenta; in momentul sosirii la vama a transportului nu este nevoie de completat nici un fel de declaratie?
Salutari, Dia
caraybean a scris:

scuzati-mi insistenta; in momentul sosirii la vama a transportului nu este nevoie de completat nici un fel de declaratie?
Salutari, Dia

Cladirea in acest context are statut comunitar, nu e nevoie sa va prezentati la vama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia intrastat teodorescu_mgv@yahoo.com teodorescu_mgv@yahoo.com buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva cu o modalitate de completare declaratie intrastat pentru autoturism sh din germania, de unde iau urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am nevoie de ajutor. Am o achizitie de marfa din Germania care trebuie sa ajunga in Romania la firma X. CMR-ul a fost intocmit cu adresa de livrare a firmei ... (vezi toată discuția)
Marfa import elvetia gazel gazel O sa am o achizitie de marfa din Elvetia(2 colete). Conditii de livrare FCA.Transportul marfii este efectuat cu un autoturism al unei societati din ... (vezi toată discuția)