avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Activitate Grundy

Activitate Grundy

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok , va multumesc frumos pentru sfat !

Buna ziua , multumesc pentru raspuns . Am inteles partea cu garantia . Dilema mea este daca atunci cand ii este oferita garantia , clientul poate teoretic abuza de acest drept ( chiar daca nu se poate demonstra asta ) si daca cumpara un joc de consola playstation , de exemplu , el il poate juca 10 zile pana se plictiseste , dupa care sa-l retururneze ptr. ca este protejat de aceasta lege . Daca face acest lucru de 20 de ori , firma sufera o pierdere de 5 ori mai mare decat valoarea produsului . La produsele noi este perfect normal sa fie asa dar la second-hand , se poate profita de returnare . Voiam doar sa stiu daca exista si vreo metoda de protectie a entitatii , nu doar a cumparatorului .
Multumesc inca o data !
Buna ziua , daca detin un srl specializat cu vanzarea bunurilor second hand : carti , jucarii etc. atunci cand se ofera dreptul de retur al cumparatorului , cum este protejata firma asupra persoanelor rau intentionate ? De ex. , o persoana cumpara o carte , o citeste si o restituie dupa cateva zile sau un joc de console second-hand , pe care il joaca , nu-i place si il returneaza . Exista vreo modalitate prin care srl-ul este protejat de astfel de lucuri sau nu prea ai ce sa faci , iti asumi riscul ? Totodata , este obligat srl-ul daca functioneaza in regim second-hand , sa ofere garantie ?
Daca imi poate oferi cinea vreun sfat , i-as ramane recunoscator !
Multumesc frumos !
Buna ziua , am creat un srl si suntem 2 asociati . Functionam pe 2 nise : colectionabile si fashion . Am unele nelamuriri daca ma poate ajuta cineva :
1 ) ptr. nisa de colectionabile , firma va fi imprumutata cu bunuri ( personale ) , in valoare de x lei , urmand ca perioadic in functie de bunul mers al firmei , sa recuperez 20% din profit ( lunar sau cand este un profit mai mare ) , nefiind nevoie sa imprumutam cu suma totala a bunurilor firma . Din informatiile si sfaturile pe care le-am primit de la contabili , am mers pe varianta : borderou de achizitii + nir + hotarare a asociatilor ( unde va fi si specificat si recuperarea celor 20% )
2 ) imprumutul firmei cu bani . Avand un capital social de 100 de lei , firma va fi imprumutata la fiecare achizitie , pana va face un profit . Am stabilit ca pentru impumut trebuie - contract de imprumut + hotarare a asociatilor .
3 ) bunuri date in folosire firmei . Bunuri personale : scaune , birouri , calculatoare , monitoare etc. care vot fi date in folosinta firmei ( decomodat ) . Am inteles ca si aici trebuie un contract + hotarare a asociatilor .
Cu speranta ca toate procedurile de mai sus sunt corecte , am urmatoarele nelamuriri :
- ce model de nir ne trebuie ( ptr. pct.1 ) ? Am gasit 2-3 modele si nu stiu pe care sa il aleg .
- ce model de contract de imprumut , ptr. imprumutare firmei cu bani ( pct.2 ) trebuie ?
- ce model de contract ptr. bunuri date in folosire ( decomodat ) ( pct.3 ) trebuie ?
- daca ptr. actul de hotarare a asociatilor , este suficient unul scris la calculator , semnat de ambii asociati si parafat ( am inteles ca este suficient ) sau trebuie un anume model si daca da , care ar fi ?
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sau cu niste link-uri ptr. modelele de acte care imi trebuiesc , m-ar ajuta enorm !

Va multumesc anticipat !
Buna ziua! Am o dilema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Fac parte de putin timp din comitetul executiv al unui bloc si m-am lovit de cateva lucruri pe care nu stiu cum sa le gestionez:
- cum se realizeaza efectuarea platii pentru persoanele ce isi inchirieaza imobilul in regim Airbnb (intretinere). Sunt plati aditionale in functie de nr. persoanelor si de durata lor de sedere ?
- ce masuri se pot lua pentru proprietarii ce declara un numar mai mic de chiriasi decat cel real ( ex. 5 in loc de 8 persoane )
- in functie de numarul de camere al unui imobil (ex 3 camere), exista
un numar maxim de persoane ce pot locui cu chirie in acel imobil ?
- daca proprietarul unui apartament are nevoie de aprobarea comitetului executiv pentru a-si inchiria apartamentul in regim Airbnb;
- se poate inchiria o parte comuna din tereasa unui bloc, avand in vedere ca sunt si garsoniere locuibile, (de ex: un locatar a cumparat un imobil pe tereasa blocului si vrea sa inchirieze din suprafta terasei din fata garsonierei. Suprafata este pe coltul blocului, nu incomodeaza accesul altor persoane pe suprafata terasei.

Va multumesc anticipat!

Multumesc pentru raspuns . Sunt in dublii la cateva raspunsuri ( pct. 1 si 5 )
1. daca e vb. de vanzare la mana a 2-a , am inteles ca nu trebuie acordul detinatorului marcii . Am observat , mai muli comercianti care au vandut produse de brand second hand . Ma indoiesc totusi ca toti au avut acordul detinatorului marcii .
5. am vazut ca se recomnda in cazul lipsei actului de provenienta completarea unui borderou de achizitie .

Acestea sunt nedumeririle mele . ptr. ca am auzit ca sunt diferente intre regimul de vanzare second hand si cel normal .

Daca ma puteti ajuta cu un sfat in privinta asta , v-as fi recunoscator !

Multumesc inca o data !
Buna ziua , intentionez sa deschid un SRL , iar vanzarea sa fie exsclusiv online . Site-ul va fi specializat pe vanzarea de colectionabile / pop culture ( carti , benzi desenate , jucarii , figurine kinder , jocuri console , stickere / carduri Panini , puzzeluri , lego ) . Produsele vor fi sigilate sau second-hand si banuiesc ca vor intra toate in regim de vanzare second-hand . Printre nedumeririle pe care le am se numnara :
- daca exista vreo restrictie in vanzarea produselor. De exemplu , daca am voie sa vand un produs sigilat pe care producatorul inca il comercializeaza in actual pe piata
- daca produsele sigilate se pot vinde in regim de scond-hand sau nu
- daca in paralel pe aceasi firma desfasor si o activitate de comert online , cu haine imprimate , exista vreo neconcordanta in privirea activitatii second-hand cu cea de imprimare a hainelor . Pot coexista ambele activitati simultan ?
- daca pe vreuna dintre nise : carti , benzi desenate , jucarii , figurine kinder , jocuri console , stickere / carduri Panini , puzzeluri , lego exista vreo restrictie asupra unei categorii sau a unor anumite produse din aceea categorie .
- se pot introduce , imprumutand firma , cu valoarea produselor second-hand fara a avea actul lor de provenienta ? Majoritatea sunt cumparate de pe site-uri de market-place online , de la persoane fizice sau din diferite alte locuri pe o perioada de cel putin 10 ani .

Va multumesc aniticipat !
Marius