Buna ziua , intentionez sa deschid un SRL , iar vanzarea sa fie exsclusiv online . Site-ul va fi specializat pe vanzarea de colectionabile / pop culture ( carti , benzi desenate , jucarii , figurine kinder , jocuri console , stickere / carduri Panini , puzzeluri , lego ) . Produsele vor fi sigilate sau second-hand si banuiesc ca vor intra toate in regim de vanzare second-hand . Printre nedumeririle pe care le am se numnara :
- daca exista vreo restrictie in vanzarea produselor. De exemplu , daca am voie sa vand un produs sigilat pe care producatorul inca il comercializeaza in actual pe piata
- daca produsele sigilate se pot vinde in regim de scond-hand sau nu
- daca in paralel pe aceasi firma desfasor si o activitate de comert online , cu haine imprimate , exista vreo neconcordanta in privirea activitatii second-hand cu cea de imprimare a hainelor . Pot coexista ambele activitati simultan ?
- daca pe vreuna dintre nise : carti , benzi desenate , jucarii , figurine kinder , jocuri console , stickere / carduri Panini , puzzeluri , lego exista vreo restrictie asupra unei categorii sau a unor anumite produse din aceea categorie .
- se pot introduce , imprumutand firma , cu valoarea produselor second-hand fara a avea actul lor de provenienta ? Majoritatea sunt cumparate de pe site-uri de market-place online , de la persoane fizice sau din diferite alte locuri pe o perioada de cel putin 10 ani .
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. daca e vorba de produse de marca, trebuie sa aveti agrementul detinatorului marcii. de regula, pentru aceasta trebuie sa cumparati licenta;
2. legal se pot vinde;
3. un SRL poate avea mai multe activitati simultan. totul e sa le tineti sub control si sa le evidentiati corect in contabilitate;
4. vezi pct. 1;
5. actele de provenienta sunt obligatorii, atlfel nu le puteti introduce in gestiune si prin urmare nu le veti putea vinde.
Multumesc pentru raspuns . Sunt in dublii la cateva raspunsuri ( pct. 1 si 5 )
1. daca e vb. de vanzare la mana a 2-a , am inteles ca nu trebuie acordul detinatorului marcii . Am observat , mai muli comercianti care au vandut produse de brand second hand . Ma indoiesc totusi ca toti au avut acordul detinatorului marcii .
5. am vazut ca se recomnda in cazul lipsei actului de provenienta completarea unui borderou de achizitie .
Acestea sunt nedumeririle mele . ptr. ca am auzit ca sunt diferente intre regimul de vanzare second hand si cel normal .
Daca ma puteti ajuta cu un sfat in privinta asta , v-as fi recunoscator !