Revin cu precizari legate de intrebarea pe care am pus-o initial : CJP nu vrea sa imi recunoasca cele NOUA (9) INSCRISURI din cartea de munca care fac referire la grupa de munca , primul din 1990 si ultimul din 2001 (nemotivand ca sunt incorecte , gresite) si solicita in schimb ADEVERINTA . Exista un temei legal de a nu TINE CONT de inscrisurile din carnetul de munca ?
Cred ca nu m-am facut bine inteles ! Intrebam ce lege (articol de lege) anuleaza Inscrisurile (cam sapte - incepand din 1990 cand a aparut HG 50/1990 pana in 2001 cand s-au anulat grupele de munca) din cartea de munca si impune si necesitatea de Adeverinte ( oare adeverinta nu este necesara atunci cand lipsesc inscrisurile in cartea de munca ? - cand firma s-a desfiintat cine mai poate da adeverinta ? - trebuia ca in anii 2000 sa prevad ca peste 8-11 ani se vor da legi care se refera la adeverinte si sa le solicit la vremea respectiva ?).
CJP imi refuza recunoasterea Grupei I de Munca , trecuta prin mai multe inscrisuri in Cartea de Munca (conform anexei I pct 25 Ord 50/1990 - in dreptul inscrisurilor apar Deciziile care certifica aceste inscrisuri) consemnate intre 1990 si 2001 si imi solicita Adeverinta conform Anexei 14 (Ord257/2011). Va rog sa imi spuneti daca este legal (si daca da conform carui articol din lege) sau nu ! Ce pot face daca firma nu imi poate elibera astfel de adeverinta ?