avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate Bersfil

Activitate Bersfil

Răspuns la discuția Inscrisuri carte de munca
Revin cu precizari legate de intrebarea pe care am pus-o initial : CJP nu vrea sa imi recunoasca cele NOUA (9) INSCRISURI din cartea de munca care fac referire la grupa de munca , primul din 1990 si ultimul din 2001 (nemotivand ca sunt incorecte , gresite) si solicita in schimb ADEVERINTA . Exista un temei legal de a nu TINE CONT de inscrisurile din carnetul de munca ?
Răspuns la discuția Inscrisuri carte de munca
Cred ca nu m-am facut bine inteles ! Intrebam ce lege (articol de lege) anuleaza Inscrisurile (cam sapte - incepand din 1990 cand a aparut HG 50/1990 pana in 2001 cand s-au anulat grupele de munca) din cartea de munca si impune si necesitatea de Adeverinte ( oare adeverinta nu este necesara atunci cand lipsesc inscrisurile in cartea de munca ? - cand firma s-a desfiintat cine mai poate da adeverinta ? - trebuia ca in anii 2000 sa prevad ca peste 8-11 ani se vor da legi care se refera la adeverinte si sa le solicit la vremea respectiva ?).
CJP imi refuza recunoasterea Grupei I de Munca , trecuta prin mai multe inscrisuri in Cartea de Munca (conform anexei I pct 25 Ord 50/1990 - in dreptul inscrisurilor apar Deciziile care certifica aceste inscrisuri) consemnate intre 1990 si 2001 si imi solicita Adeverinta conform Anexei 14 (Ord257/2011). Va rog sa imi spuneti daca este legal (si daca da conform carui articol din lege) sau nu ! Ce pot face daca firma nu imi poate elibera astfel de adeverinta ?