ok,va multumesc pentru raspuns!....aceasta este pe scurt hotararea!...ce parere aveti? ..
Nume Calitate parte
X Inculpat
Şedinţe
08.10.2015
Ora estimata: 8:30
Complet: C5 CAMERĂ PRELIMINARĂ/FOND
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1) C.pen. cu aplicarea dispoziţiilor art. 396 alin. 10) C.proc.pen. condamnă pe inculpatul X la pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. În baza art. 66 alin. (1) lit. a) b) şi i) C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a conduce orice fel de autovehicul pe o durată de 3 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. În baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C.pen. În baza art. 93 alin. (1) C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (3) C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Y sau Primăriei Z pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. În baza art. 91 alin. (4) C.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.pen. În baza art. 274 alin. (1) C.proc.pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 08.10.2015.
Document: Hotarâre .......
27.08.2015
Ora estimata: 8:30
Complet: C5 CAMERĂ PRELIMINARĂ/FOND
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: În baza art. 346 alin. (2) Cod procedură penală constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul întocmit în data de 21.05.2015 în dosarul înregistrat sub nr. ........... la Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş privind pe inculpatul X trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. 1 din Codul penal Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe ....... şi stabileşte termen de judecată în data de 08.10.2015 pentru când se citează inculpatul. Fără cale de atac. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 27.08.2015
Document: Incheiere - camera preliminară 27.08.2015
[Editat date personale]
Ba da,domnule avocat, am depus.
Copilul este la prima greseala din viata lui,nu am avut niciodata,niciun fel de probleme cu el,a terminat liceul, a luat bac-ul,lucreaza, nu s-a sustras probelor,a fost cuminte ,in acest un an si jumatate,de cand avea permisul suspendat,nu a creat probleme! Lucreaza ca agent de securitate si mai munceste si cu ziua,atunci cand gaseste ceva in plus de lucru.
Am avut caracterizari de la politistul de caz,de la fostul si actualul loc de munca, de la preot,iar ca circumstante atenuante,cand s-a intamplat necazul,a plecat sa inchida o vana la reteaua de apa fiindca crescuse mult presiunea si exista pericolul unui scurt-circuit,era seara si ploua....asta ma doare cel mai tare,ca sufera,incercand sa faca un bine si-a facut lui rau.
De acord,stia ca a baut si nu trebuie sa conduca,dar,cum va spuneam,ploua rau,era noapte si a riscat.Acum suntem distrusi si noi si el.
Avea permis de profesionist B+C+E), putea avansa si la locul de munca, era inscris la facultate. Acum s-a dus totul de rapa si mi se pare mult prea mult.
Ce sanse credeti ca avem la apel? :-/
OK si celuilalt,de ce i s-a dat achitare,cand cazurile erau asemanatoare,ba chiar celalalt e plecat in Italia,nu s-a prezentat la niciun termen,a fost doar avocata si alcoolemia a fost ceva mai mare decat a fiului meu.
Daca mai imi raspundeti,va pot trimite cele doua minute din ziua judecatii si am fost in sala de judecata!
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
In urma judecarii pe fond,fiul meu,a primit pentru o alcoolemie de 0,54 in aer si 1,05,resp 0.90 in sange, 1 an si doua luni cu suspendare,termen de incercare 3 ani si interzicerea in timpul termenului de incercare a conducerii oricarui tip de autovehicul,de a fi ales sau de a candida in functii elective sau functii publice,80 de ore munca in folosul comunitatii, 800 lei cheltuieli de judecata. Un caz inaintea lui, cu 0,67 in aer, 1,20 in sange, infractiune din 2013, si judecata pe codul vechi, a primit achitarea si 1000 lei amenda administrativa si 700 lei cheltuieli de judecata. Ce dreptate e in tara asta?....daca facem apel,cat dureaza si ce sansa avem sa schimbam ceea ce se spune in actuala hotarare?...:((
Multumesc frumos pentru raspuns! dupa d-voastra,ar fi mai bine sa cerem amanarea aplicarii pedepsei?..credeti ca in acest caz,instanta ar mai cere anularea permisului?..dar in cazul amenzii penale,care ar fi situatia?....dupa cat timp ar putea sa dea din nou de permis,avand in vedere ca era sofer profesionist?..pe circumstante atenuante,cu recomandari si caracterizari favirabile,ce sanse are,neavand antecedentesau alte abateri,niciodata,de niciun fel?
Fiul meu are suspendat permisul de 1 an si 4 luni(18.04.2014) pentru conducere sub influenta alcoolului pe drumuri publice.( 0,54 in alcool test, 1,05/ 0,90 probe sange. Dupa ce s-a tergiversat destul de mult cercetarea penala,dosarul a fost trimis in instanta. Pentru ca avocatul din faza de cercetare penala,nu ne-a ajutat cu nimic,din contra,nici nu stia macar,ca incepand cu 01.02.2015 se poate face din nou recalcularea( care,din pacate, a iesit prost...1.05/1.15, fiindca n-a fost in stare macar ce sa-l invete sa declare,sa iasa mai bine) am luat legatura cu un alt avocat,pe care l-am rugat sa ne ajute ,avand deja citatie in camera de consiliu. Si,fiindca am vazut ca noul cod penal,mai da o sansa prin ,,amanarea aplicarii pedepsei” pe articolul 90, fapt care l-ar scapa poate,de anularea permisului,avand in vedere faptul ca are permis de profesionist BC + CE, am sugerat sa incercam sa obtinem aceasta solutie,insa avocatul spune ca nu se poate si ca singura posibilitate ar fi amenda penala,sau suspendarea pe cat mai putine luni,insa tot cu anularea permisului. Asta inseamna sa i se anuleze permisul pe toate categoriile, si sa mai stea inca cel putin 2 ani,,pe tusa”,conditie in care,nu mai poate avansa in nici un fel,ba mai rau,mi-e teama,ca din cauza cazierului,sa nu aibe probleme la actualul loc de munca(agent de securitate,fara arma). Dumneavoastra ce parere aveti?..:O:sorry: