avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Activitate AlexBDA

Activitate AlexBDA

Buna ziua,

acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier soldat doar cu "vatamarea" masinilor (3 la numar).Mentionez ca sunt unul din pagubiti, fiind prins la mijloc . Vinovatul pur si simplu a intrat cu viteza intr-o coloana de masini . S-a mers la politie s-au dat declaratii din care reiese si vinovatul.
Masina a fost lovita destul de rau fata si spate. Saptamana viitoare am programare la un service agreat de societatea de asigurari cu inspectorul constatator. Nu am fost implicat niciodata intr-un astfel de accident si am cateva nelamuriri. Mentionez ca am citit noua lege care a intrat in vigoare de la 01.01.2015.
Va rog sa ma corectati , dar eu vad doar 2 situatii :
1. Asiguratorul va incerca sa umfle devizul si sa o scoata dauna totala , si in acelasi timp sa evalueze valoarea reala a masinii in piata la cat mai putin , deci automat valoarea despagubirii va fi mai mica.
Masina in piata auto de "specialitate" adica autovit / olx :) este intre 12500 si 15000.
2. Asiguratorul va incerca sa-mi explice ca in urma devizului facut la acel service valoarea este mai mica decat 75% din valoarea in piata a masinii. Pot eu sa contest acel deviz sau sa fac un alt deviz in alt service ( reprezentanta )?

Multumesc, imi cer scuze daca am fost prea lung in explicatie.