avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna auto prin polita RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna auto prin polita RCA

Buna ziua,

acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier soldat doar cu "vatamarea" masinilor (3 la numar).Mentionez ca sunt unul din pagubiti, fiind prins la mijloc . Vinovatul pur si simplu a intrat cu viteza intr-o coloana de masini . S-a mers la politie s-au dat declaratii din care reiese si vinovatul.
Masina a fost lovita destul de rau fata si spate. Saptamana viitoare am programare la un service agreat de societatea de asigurari cu inspectorul constatator. Nu am fost implicat niciodata intr-un astfel de accident si am cateva nelamuriri. Mentionez ca am citit noua lege care a intrat in vigoare de la 01.01.2015.
Va rog sa ma corectati , dar eu vad doar 2 situatii :
1. Asiguratorul va incerca sa umfle devizul si sa o scoata dauna totala , si in acelasi timp sa evalueze valoarea reala a masinii in piata la cat mai putin , deci automat valoarea despagubirii va fi mai mica.
Masina in piata auto de "specialitate" adica autovit / olx :) este intre 12500 si 15000.
2. Asiguratorul va incerca sa-mi explice ca in urma devizului facut la acel service valoarea este mai mica decat 75% din valoarea in piata a masinii. Pot eu sa contest acel deviz sau sa fac un alt deviz in alt service ( reprezentanta )?

Multumesc, imi cer scuze daca am fost prea lung in explicatie.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:39, 20 August 2015
Asiguratorul va va face o oferta cu cuantumul despagubirii. Cel mai probabil despagubirea oferita nu va va satisface. Va trebui sa cereti modul in care a fost determinat cuantumul despagubirii. Nu vor fi de acord sa va dea modul de calcul al despagubirii. Urmeaza incercarea de a stinge litigiu prin mediere. Daca nu se reuseste singura cale de urmat este introducerea unei actiuni civile in instanta.
Dupa introducerea actiunii in instanta este recomandat sa solicitarea efectuarea in avans a unei expertize tehnice care sa lamureasca problemele tehnice legate de accident si de cuantumul despagubirii.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta despagubire rca alinailiescu89 alinailiescu89 Buna ziua. In data de 18.03.2019, sotul a fost implicat intr-un accident in care a fost nevinovat. Soferul vinovat are asigurarea la Generali, asa ca de aici ... (vezi toată discuția)
2000 de euro despăgubire pentru o mașină din 2017, avariată în proporție de 90%. ar trebui să acceptăm, sau ce altceva putem face? Elena ciurdar Elena ciurdar Am fost implicat într-un accident rutier vinovatul ne-a dat asigurarea lui cei de la asigurări ne-au oferit 2000 euro masina fiind avariată 90 la sută ... (vezi toată discuția)
Recuperare dauna in urma unui accident rutier GrdCiprian GrdCiprian In urmă cu căteva luni am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu distrugea autovehiculului meu însă noi am scăpat cu bine. După accident am ... (vezi toată discuția)