avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Oferta despagubire rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Oferta despagubire rca

Buna ziua. In data de 18.03.2019, sotul a fost implicat intr-un accident in care a fost nevinovat. Soferul vinovat are asigurarea la Generali, asa ca de aici incepe povestea. Masina a fost in service pt reconstatare si deviz, acesta fiind in final de 32300 ron. Oferta pt regie proprie a fost undeva pe la 13000 ron, asa ca am optat pt reparatia serviceului. Inspectorul de daune ne-a informat ca putem lasa masina in service pt reparatie, pt ca in data de 26.06.2019 sa primim o hartie prin care oferta de despagubire a firmei rca este de 20200 ron. Acum, intrebarea: daca masina a fost reparata, in final, ce suma se achita? Cine o achita? Pe noi unii, ne-au aburit de tot, ca sa nu mai spun ca noi voiam ca inainte de accident sa vindem aceasta masina impreuna cu a mea, pt a ne lua altceva mai bun. Acum, nici noi nu o mai putem vinde, a stat si atat in service, iar asiguratorul se cam “spala pe maini”... Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 16:26, 13 Iulie 2019
Diferența dintre valoarea devizului și cuantumul ofertei este mare. Având în față cele două calculații ale costului reparației se poate stabili valoarea reală a reparației și, implicit, a cuantumului despăgubirii. Diferența dintre cele două valori se poate datora diferențelor dintre prețurilor pieselor înlocuite, a diferențelor de manoperă (normă de timp, tarif orar), eventuale reparații efectuate și care nu sunt urmare directă a accidentului etc.Solicitați cele douî calculații și analizati-le personal sau apelând la serviciile unui expert tehnic juiciar.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despăgubire rca ADR_C ADR_C Bună ziua, O să descriu pe scurt evenimentul și cele întâmplate ulterior. Am fost accidentat destul de tare de un domn care mi-a tăiat calea; ... (vezi toată discuția)
Reparatie pe polita rca arhitectool arhitectool Buna ziua, In urma unui accident foarte grav, masina mea (care era parcata) a fost avariata iar eu m-am prezentat a doua zi cu polita RCA a vinovatului la ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna neplatit de 6luni geaglesmerles geaglesmerles buna ziua. in urma cu aproximativ 6 luni am fost implicat intr-un eveniment rutier unde eu sunt pagubitul.cel vinovat de producerea accidentului avea masina ... (vezi toată discuția)