avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Activitate G_ALINA

Activitate G_ALINA

Buna seara,

In cazul in care nu stiti, cand am fost trecuti trei la intretinere in loc de doua persoane, am platit acea suma care se pare ca era foarte importanta pentru majoritatea decat actul in sine, acela de a trece o persoana la intretinere fara nici o baza legala. Nu am trecut la alte acte, decat cele mentionate in discutiile alterioare. Presedintele de bloc nu a fost dat in judecata, si nici nu s-au luat alte masurii, decat sunat la primarie.
Pentru majoritatea, asta a fost procedura corecta pentru o suma mica.
Santierul s-a terminat de cand am pus ultima postare, toata lumea sa zicem ca a fost multumita.
Acum revin cu urmatoarea intrebarea: daca v-ati trezi iar cu inca o persoana la intretinere pe urmatoare luna cum ati proceda?
Asta ni s-a intamplat. Santierul s-a terminat de mult timp, suma nejustificata legal , dar justificata din punctul lor de vedere s-a platit, acum care ar trebui sa fie reactia mea fata de administratie? Sa achit si aceasta suma? Si luna viitoare? Si tot asa?
Mentionez ca mi-am luat liber o zi, si am ramas in casa o zi intreaga. Spre suprinderea mea, se pare ca regulamentul in bloc nu este asa de strict precum ni s-a impus. Bormasiniile au bubuit de dimineata pana seara, bubuielile si daramatul de parca tot blocul ar fi fost in renovare.
Multumesc!
Lista a fost afisata in cursul zilei de azi. Maine dimineata o sa cer explicatii. Cel mai probabil sunt 2 variante:
1. greseala din partea lor, ceea ce nu prea cred tinand cont de ultimul eveniment.
2. sa justifice ca ei au mai auzit santier in casa si luna trecuta , poate ca aspiratorul nostru si masina de spalat produc un zgomot similar cu bormasina si nu stiam.
Oricum in nici un punct precizat mai sus nu exista temei legal.
Eu vreau sa stiu exact cum pot proceda, pentru ca nu cred ca exista o greseala in lista lor. S-a mai intamplat in trecut sa ne treaca din greseala o persoana in plus si sa ne lasa asa, iar luna urmatoare ne-a trecut doar una. Dar cand stii de discutia de data trecuta, nu cred ca iti permiti sa mai faci greseli.
Exista posibilitatea sa il dau in judecata direct pe presedinte ( persoana fizica)?.
Multumesc!
Recalcitrant?
Daca prin ordine prestabilita inseamna abuz atunci imi pare rau. Nu voi respecta asa ceva.
In acesta ordine se poate impune numarul de persoane la intretinere cat si faptul ca cei care vin in vizita nu au voie sa vina cu un animal de companie atunci imi pare rau, se depasesc limitele cu privire la spatiul comun. Daca am fi angajat o echipa de muncitor ce se intampla?
Aveam toti muncitorii trecuti la intretinere?
Poate ca nu ati inteles dar nu a fost un santier mare, nu am bubuit si nici macar nu am facut mizerie.
Ca sa mi se impuna un regulament, chiar si cel comun pentru ceva ce nu fac atunci, imi pare rau sa va zic dar nu traiesc in lumea in care fiecare face legea dupa capul lui.
Platesc taxe, muncesc, si am facut o achizitie. Nu am sa respect regulamente impuse de catre persoane care cred ca detin blocul respectiv.A administra un bloc nu inseamna ca mai nou esti proprietarul lui.
Poate ca ar trebui sa analizati putin legea, si sa va documentati cu privire la ea.
Ideea de baza este alta. Toata lumea s-a axat pe suma ceruta. Conteaza cu adevarat?
Intrebarea mea este urmatoarea, pana cand se vor impune legii?Daca acum se accepta asa ceva, si se permite impunerea unei alte persoane datorita reparatiilor, urmatoarea etapa care va fi? Un program de intrat in bloc la anumite ore? Sau numai anumite persoane te pot vizita in functie de hotararriile luate in comitet?
Atat timp cat se impun restrictii care afecteaza locatarii, si care sunt absurde si nu au la baza nici o lege , nu conteaza suma. Daca era vorba de o suma mai mare toata lumea ar fi reactionat intr-un anumit fel, dar daca e vorba de o suma mica se accepta. De ce? Banii ceruti fac ca regulile impuse abuziv sa fie acceptabile sau nu? La noi s-a impus o lege absurda, nu este vorba nici de deranjat vecini, nici de ignoranta din partea noastra, pur si simplu de abuzul unui presedinte de bloc care pe baza unei hotarari(proces verbal) si il citez "face legea in bloc". Nu exista asa ceva! Cumperi un apartament, incerci sa fi un locatar bun, iti platesti intretinerea la timp cat si alte sume cerute suplimentar, respecti pe cei din bloc si cu toate astea te trezesti cu regulamente impuse pe baza ca esti tanar si trebuie sa accepti. Tot presedintele de bloc mi-a comunicat ca nu trebuie sa fiu contra vantului. Asta inseamna ca trebuie sa ccept ori hotarare abuziva, pai poate intr-o zi nu doarme el bine si ne pune 2 persoane in plus? Iar trebuie sa platesc? Pentru ca asa trebuie?
Va spun eu rezolvarea la tot acest caz, pentru ca nu am ramas doar la stadiul de formum
Am pus mana pe telefon, am sunat la primarie la departamentul care se ocupa de aceste aspecte, si i-am convins pe cei de acolo sa ii ceara socoteala presedintelui de bloc pentru asa zisa lege impusa.
Rapunsul a fost urmatorul: stiim ca aveti dreptate, dar legea este de asa natura incat nu le zice nici da nici ba la astfel de hotararii. Adica el poate sa isi ia hotarari, pe care sa le impuna locatarilor drept lege, pentru ca legea nu ii zice stop. Asta ai voie sa faci si asta nu. Drept urmare ultima decizie este sa ii dau in judecata. Asta inseamna timp pirdut cat si bani.
Si aici o sa va intrebati voi, dar pentru ce?? Se merita pentru 8 sau 10 lei? Pentru suma nu, dar pentru ideea de a te muta intr-un bloc in care cineva face legea, care nu este data de stat, ci pe cont propriu, si tu trebuie sa respecti asta...da se merita!
Nu am cumparat un apartament la care platesc rate, sa aflu ulterior ca de fapt altul face legea la mine in casa. Data viitoare cand o sa mobilez ce fac, iar platesc intretinere pentru trei sau patru persoane?
Mai sunt alte alternative:
1. contest hotararea facuta de el, dar din moment ce s-a luat alta pe 2015 si nu s-a anulat cea pe 2014, e clar ca legea minune nu a pus nici un termen de valabilitate pe astfel de hotarari.
2. ma documentez mai bine la ce inseamna sa schimbi o lege, e clar ca legea asta nu este in interesul locatarilor, ci doar al administratorilor de bloc.
Iti cumperi casa si te trezesti ca nu esti unicul proprietal ar ei, mai nou il imparti cu administratorul de bloc.
Multumesc!

Buna ziua,

ma bucur sa vad ca anuntul meu nu a trecut neobservat. Pentru a lamurii situatia vreau sa mai fac cateva mentiunii:
- renovare apartamentului a constat in scoaterea gresiei din hol, living + un dormitor : prin urmare afectarea intr-un fel sau altul a vecinilor este scoasa din discutie, nu am afectat nici un cablu, conducta sau alt element in comun.
- gresia cat si saci de gunoi au fost transportati cu liftul, deoarece noi stam la etajul 12: avem 2 lifturi in bloc, unul recent renovat pe care nu l-am utilizat pe perioada lucrarilor, si cel de-al doilea la care inca nu s-au inceput lucrariile;
- tot molozul cat si alte deseuri provocate de renovare au fost transportate cu o masina inchiriata direct la groapa de gunoi, nu s-a folosit in nici un fel ghena blocului, totul a fost strans in saci, prin urmare plata pentru deseuri aruncate pe topogan sau distrugerea acestuia este scoasa din discutie;
- in privinta munictoriilor, acestia nu au existat, deoarece lucrariile au fost efectuat de catre noi personal, 2 ingineri, in fiecare zi dupa munca de la 19-21, am incercat sa scutim mana de lucru;
- inclusiv noi a trebuit sa ne mutam temporar o luna de zile pentru a realiza renovarea, drept urmare mai degraba eram o singura persoana la intretinere pt luna respectiva, in nici un caz trei;
Prin urmare faptul ca noi am efectuat renovarea, am incercat in aceasi masura sa pastram curatenia in bloc, sa realizam reparatiile in programul stabilit de catre lege, si sa nu ne folosim de ghena blocului, nici macar pentru deseurile mici rezultate din renovare, nu inteleg de ce ni se impune o hotarare luata in 2014 ( moment in care nici macar nu eram proprietarii acestui apartament drept urmare nu avem cum sa contestam asa ceva), hotarare care nu are la baza nici o lege, doar propuneri din partea comitetului.
Aceasta Hotarare (proces verbal) nu are la baza legea 230/2007. A fost impusa cu forta din partea administratorului cu specificatie ca el face legii in acest bloc pe care noi trebuie sa le respectam.
Am intrebat exact unde in lege precizeaza ca noi trebuie sa platim inca o persoana pentru reparatii si ne-a raspuns ca nu exista dar conform comitetului asa trebuie.
Daca schimb un bec in casa, sau vreau sa imi mobilez apartamenul ,iar comitetul nu vrea asta decat in anumite zile ale saptamanii eu trebuie sa ma supun?Daca nu ce se va intampla? Mobila mea sau becul schimbat se vor transforma in persoane in plus la intretinere?
Va multumesc!




De o luna de zile am inceput renovariile intr-un apartament situat in Pantelimon. Am inceput lucrariile anuntand in prealabil vecinul de sub noi ca il vom deranja in urmatoarea luna.
Lucrariile dureaza de aproximativ 30 de zile ( spart gresie, turnat sapa, montat parchet) , timp in care am lucrat in intervalul orar de liniste: 17.00-21.00 si 08.00-14.00.
Toate lucrariile au fost efectuate de noi ( 2 ingineri) , drept urmare curatenia a fost pastrata in bloc.
Dupa o luna , ne-am trezit la intretinere ca din 2 am ajuns 3, si am fost obligati sa platim inca o persoana pentru ca avem santier in casa , si nu am anuntat administratia blocului de lucrari ( mentionez ca nu am efectuat lucrarii care sa afecteze structura de rezistenta a blocului si geometria apartamentului). Decizia s-a luat de catre presedintele blocului pe baza unei Hotarari interne aprobata in 2014, cu precizarea faptului ca ei isi fac propriul regulament intern la care noi trebuie sa ne supunem. Cum aceasta situatie ni se pare absurda si ilegala, va rugam sa ne precizati daca exista un cadru legal in care administatorul de bloc poate sa isi creeze propriul regulament intern ( hotararii) care sa ni se impuna.
Exista o institutie unde sa fie reclamata aceasta persoana, exista temei legal pentru deciziile luate prin sedinta de comitet si impuse ca si lege?
Mentionez ca in aceasta hotarare a lor, este mentionat chiar si faptul ca persoanele care vin in vizita in bloc nu au voie cu animale de companie!!! Pentru a va forma o idee mai concreta de ce inseamna regulamentul lor intern.

I