avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Activitate savuo

Activitate savuo

Referitor la "mimica vesela", asa am obiceiul cand scriu pe net.
Nu confundati ca pun emoticonuri cu indolentza.
Ce ma afecteaza cel mai mult in toata povestea asta este ca asa ceva se poate intampla si se pare ca este extrem de greu de a rezolva ceva legal.
Si daca cumva rezolv prin acei avocati vreau sa stie si alte persoane care ar fi flow-ul de urmat daca ajung in aceasta situatie (si sunt sigur ca sunt multi).
Eu macar pot plati acele sume, dar daca era intr-adevar cineva care avea probleme cu partea financiara?
Ar trebui... dar suntem in romania.
Cum credeti ca sunt sumele alea acolo, daca nu este o discrepanta intre datele din hartii si cele reale?
Ma mir ca va uimeste asa ceva.
Tot asa, ma "asigura" cineva sa vorbesc cu administratorul si ca imi va da acel index trecut in acte.
Ca side note, acesta este al 3-lea administrator dupa ce ceilalti 2 dinainte au fugit cu banii asociatiei si nu au mai fost de gasit de politie.. cumva... :)

Tocmai asta incearca acei avocati acum. Sa dea de presedinte sa ii inmaneze personal acea notificare.
Chirias, dar de ~ 14 ani. Sunt prieten f bun cu proprietarul.
Nu cred ca am ce discuta cu presedintele (care nici nu mai e in bloc dupa cum ziceam :P ).
Is prieteni f buni el si administratorul, is convins ca stie tot ce se intampla.
Cum ma asigur ca vrea sa o semneze? :D Il oblig? :) De aia am apelat la avocati, poate s-o misca ceva.
Dupa cum am spus, administratorul a fost cel ce a refuzat complet si sa ia indecsii actuali si sa imi spuna ce indecsi am in acte si incerca sa se targuiasca cu mine cat sa platesc de acum incolo pe luna (1 mil?.. 500 mii ?).
Si cand i-am spus ca vreau sa se rezolve in mod normal toata treaba asta avand in vedere si ca am datele reale mi-a zis ca "nu stiu dom'le, nu pot sa te ajut".
Nu, avizierul nu are acele rubrici. Are una singura pt suma pt apa totala (rece + calda), nu spune cati mc sunt nici adunat nici separat.
Nu stiu ce este asa de complicat de inteles.
Este f simplu, dupa ce ni s-au instalat apometrele am dus cateva luni acei indecsi.
Nu mi s-a parut nici o diferenta fatza de inainte de apometre, asa ca am inceput sa nu mai dau indexul.
Iar sumele pt apa au fost cam la fel (diferenta de cativa ron sa zicem) inainte de apometre, cu apometre, dupa ce nu am mai dus indexul, pana anul acesta.
Cand au inceput sa fie acele sume imense.
Nu ca nu am putut sa platesc, am platit si apoi am cerut explicatii.
Nu am mai platit de 3 luni, de cand am apelat la acei avocati si nu am de gand sa mai platesc pana nu se rezolva sau ma mut.
Doar rubrica de apa pt luna iulie a fost 1.5 milioane (150 ron). Nu stiu ce sa estimez pt ca nu se spune cati mc calda si cati mc rece (pretul pt 1 mc rece e 7 ron si 1 mc cald 11 ron cica, asta este afisat la avizier). Deci probabil mi s-au pus vreo 8 mc cald si 8 mc rece.
Din nou,.. recititi.
Dupa cum am zis, nu am dus "atatia" ani citirea tocmai pt ca era in exact limitele de pana atunci.
Dupa cum am repetat de cateva ori, problemele au aparut anul acesta.
Inca nu e nici un fel de incheiere de an si doar dupa cateva luni am remarcat enorma diferenta LA SUME.
Care sunt acei mc nu stiu.
Din nou, daca recititi, am repetat de cateva ori ca nu sunt nici afisati pe avizier (doar sumele) si nici nu mi s-au aratat cand am venit cu numerele date de apometre si am cerut explicatii.

Sincer, sper ca lumea care mai citeste sa fie mai atenta si nu sa sara repede in sus cu a da vina fix pe cei care sunt furati!
@adriantot Asta e problema, eu nu le-am sters, dv le-ati sters.
In acele mesaje pur si simplu raspundeam strict la persoane carora le-ati lasat mesajul (ele fiind ontopic?).
Exact ce a zis si fyerantanye. Plus adaugati situatia mea, cand pur si simplu a ignorat sa imi ia indexul actual de venisem cu el si se targuia ca la piata cat sa platesc de acum incolo pe luna, in loc sa imi raspunda cum putem rezolva problema.
Deci cum se rezolva chestia asta? Ma tot trece acolo cu cat vrea el si de-acum cu "noile legi" incepe sa aplice aia 0.2% pe zi pt ca nu vreau sa platesc asa ceva pana nu se rezolva intr-un mod normal?
In plus, administratorul nu este din bloc, mai nou nici presedintele nu mai locuieste acolo, a inchiriat apartamentul.
Pt ca avocatii aceia vroiau sa trimita direct la presedinte acum avand in vedere ca scrisoarea catre asociatie se intoarce mereu.

Si @ Adam Grecu. Se vorbesc multe pe forum, dar chiar vi se pare neumflat 1.5 milioane pe o luna de vara doar pt apa pt o garsoniera unde stau singur? (si nici nu gatesc ?). Cum se poate explica suma aia? Iau oceane si le vand?...

PS:Is curios daca si mesajul asta o sa fie sters (offtopic cica :)) ).
La noi, pana sa apara noile afise cu 0.2% penalitati pe zi (celelalte au disparut, dar nu stiu daca "legile" din ele au ramas), se trecea din oficiu 5 mc apa calda si 5 mc apa rece pe luna (si chiar si asa... ce era la mine de platit apa era de 3 ori suma aceea :D)
Si eu am apelat la avocati tocmai din cauza refuzului administratorului de a-mi arata documentele pe baza carora mi-a calculat el sumele acelea sf si a ignorat total consumul adus de mine raportat de apometre.
Dar merge extrem de greu, notificarea avocatilor s-a intors de 2 ori inapoi, pt ca se refuza sistematic sa semneze de primire.
Acum cica vor face plangere...
Om vedea.

@BODEALEX , ca raspuns.. cred ca asta e singura cale: avocatii.
Sa mai vin cu updates :).
Am fost la o firma de avocati pana la urma.
Au trimis notificare la asociatia blocului pt a ne arata acele documente.
De 2 ori, de 2 ori au refuzat sa semneze de primire :)).

Printre altele, era la panoul de la parterul blocului inainte de prima notificare o lege din aia gen stat in stat ca daca nu platesti nu stiu cate luni dupa aia ramai cu ce ai platit si asta e. Si cand si cum te trec ei la pausal.

Dupa prima notificare au disparut, le-au schimbat cu o penalitate de 0.2% pe zi.

Acum cica sa aflu nrul de apartament al presedintelui sa se duca cineva personal de la biroul lor de avocati :D.

O sa va tin la curent cu ce se mai intampla.