Pana in 25.04.2016 puteti sa va folositi de acei bani.
Nu stiu daca am inteles exact intrebarea, dar Fiscul nu impune sa platiti exact din acea suma pe care ati incasat-o ci doar sa il platiti pana la scadenta. Probabil ca dvs- v-ati inteles cu clientul sa va plateasca doar TVA-ul iar restul mai tarziu (asa se intelege).
Inca o data puteti sa ii folositi iar in 25.04.2016 daca nu ii aveti faceti creditare firma.
Va rog sa ma ajutati: o asociatie romana neimpozabila din punct de vedere a TVA organizeaza un eveniment de strangere de fonduri la care va participa un solist maghiar- persoana juridica impozabila din punct de vedere a TVA in Ungaria, Conform art. 133 din Codul Fiscal (571/2003) si corespondentul din Legea 227, locul prestarii pentru activitati artistice catre persoane neimpozabile este locul in care se desfasoara efectiv activitatea care va fi In Romania. Societatea maghiara vrea cu orice pret sa aplice TVA unguresc pe factura insa nu e operatiune impozabila in Ungaria.
Va rog sa imi spuneti daca am inteles corect si firma maghiara ar trebui sa emita factura fara TVA si sa imi spuneti daca Asociatia are vreo obligatie din punct de vedere a TVA avand in vedere ca este persona neimpozabila, iar operatiunea este scutita de TVA pe teritoriul Romaniei?
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: o societate romana are un angajat- incadrat ca designer de retea, care lucreaza prin internet pentru un client extern din Olanda. Lucreaza de la sediul social din Romania.
Clientul executa proiecte in infrastructura de retea pentru terte companii pentru care incheie cu sociatatea noastra un contract avand ca obiect servicii de design de retea.
Poate fi incadrata acesta activitate ca activitate de consultanta sau societatea este obligata la plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor?
Un asociat unic intr-o societate la inceput (aproximativ un an), obiect de activitate transporturi de marfa, doreste sa renunte la creditarea catre firma, pentru a nu inchide anul cu pierdere
Motivul il reprezinta incheierea unor viitoare contracte de leasing, fonduri nerambursabile, etc unde se cere profit.
Ce documente ar trebui sa aiba la baza nota 4551=7588 - cu suma care se doreste a nu se mai recupera din firma de catre asociat.
Mentionez ca societatea are clienti externi (UE) iar cheltuieli nejutificate nu este cazul pentru a fi reinterpretata aceasta renuntare
Va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema: o persoana are calitatea de sofer si coordonator transport la acelasi angajator (art 35 Codul muncii am inteles ca permite), Incheiem doua contracte cu numere diferite si doua pozitii in Revisal (sofer 6 ore, coordonator transport 2 ore)? Se trateaza diferit si din punct de vedere a concediului de odihna, adica se acorda si se plateste pt fiecare contract? In Declaratia 112 vor aparea doua pozitii, cu cele doua functii, permite declaratia acest lucru daca e vorba de acelasi CNP? Stiti cumva daca ARR-ul permite angajarea unui coordonator transport cu timp partial (2 ore)?
Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea problema: O asociatie care are ca scop promovarea tinerelor talente ale muzicii internationale, obtine venituri si cheltuieli atat din activitatea economica (organizeaza evenimente cu taxa participare, masa si participare solisti) si non-profit (cotizatii, sponsorizari etc), plateste impozitul pe profit conform codului fiscal.
Excedentul net doreste sa il doneze unor copii talentati ai muzicii sub forma de bani.
Ce documente sunt necesare pentru a dovedi ca asociatia sponsorizeaza financiar copii talentati?
Buna ziua! Sunt un locatar al unui bloc in care de o luna de zile avem probleme cu canalizarea (au iesit dejectiile la subsol si produc un miros infernal). Cei care ar trebui sa ne reprezinte de la Asociatia de proprietari i-au chemat pe cei de la Apa Canal dar problema nu s-a rezolvat. Daca ne adresam Asociatiei de Proprietari vicepresedinta este pusa pe cearta (eu chiar nu am chef sa cobor la nivelul ei). Mentionez ca nu sunt membru in asociatie si nu am incredere in cei care ne reprezinta.Va rog sa imi spuneti ce as putea face pentru a rezolva aceasta problema sau pentru a-i determina pe cei de la Asociatie sa o faca. Nu doresc neaparat sa fie amendata Asociatia dar doresc sa ni se rezolve problema, pentru a nu ne imbolnavi in propria casa (nu pot sa stau in bucatarie de miros si am si un copil de 11 luni). Eu impreuna cu locatarii scarii am dori sa ne adresam Sanepidului, dar cred ca trebuie sa reclamam Asociatia. Va rog sa imi dati idei in acest sens.
As dori o parere cu privire la o asociatie non profit care are ca scop promovarea muzicii internationale si a tinerelor talente.
Asociatia doreste sa organizeze un eveniment cu taxa de participare pe baza unei invitatii, la care o sa fie invitati interpreti consacrati si tinere talente ale muzicii internationale. Veniturile asociatiei o sa fie din vanzarea invitatiilor iar cheltuielile o sa fie cu: plata unui meniu/ persoana participanta la eveniment, plata unora dintre interpretii consacratii pe baza de factura, cheltuieli cu cazarea acestora, cheltueli cu plata salii, cu orchestra, cheltuieli de publicitate, etc.
Excedentul va fi folosit pentru promovarea tinerilor talentati ai muzicii internationale.
Va rog sa imi spuneti daca toate aceste venituri si cheltuieli pot fi incadrate la activitate non-profit si nu la activitate economica. Mentionez ca asociatia nu mai desfasoara alta activitate generatoare de venituri.
Va rog sa imi spuneti daca poate fi suspendat un CIM cu durata determinata la cererea angajatului pentru motive personale? perioada de sfarsit a cererii de suspendare coincide cu data de sfarsit a CIM