avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul de functii la acelasi angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul de functii la acelasi angajator

Va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema: o persoana are calitatea de sofer si coordonator transport la acelasi angajator (art 35 Codul muncii am inteles ca permite), Incheiem doua contracte cu numere diferite si doua pozitii in Revisal (sofer 6 ore, coordonator transport 2 ore)? Se trateaza diferit si din punct de vedere a concediului de odihna, adica se acorda si se plateste pt fiecare contract? In Declaratia 112 vor aparea doua pozitii, cu cele doua functii, permite declaratia acest lucru daca e vorba de acelasi CNP? Stiti cumva daca ARR-ul permite angajarea unui coordonator transport cu timp partial (2 ore)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:36, 16 Ianuarie 2016
1. Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, puteti incheia un nou c.i.m. cu acelasi angajator chiar daca mai aveti un c.i.m. cu norma intreaga.

D.p.d.v. al legislatiei cele doua c.i.m. se vor trata distinct. Astfel, in baza celor doua c.i.m.aveti dreptul la CO aferent perioadei lucrate pentru fiecare c.i.m., primind astfel indemnizatia de CO aferenta. fiecarei durate a CO.

2. Legislatia nu face distinctie cu privire la modul de angajare a coordonatorului de transport, cu timp partial sau cu norma intreaga.

"manager de transport" înseamnă o persoană fizică angajată a unei întreprinderi sau, în cazul în care respectiva întreprindere este persoană fizică, chiar persoana în cauză sau, în cazul în care se prevede în mod expres, o altă persoană fizică desemnată de întreprinderea respectivă prin contract si care conduce permanent si efectiv activitătile de transport ale întreprinderii respective; (Regulamentul (CE) nr. 1071/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 21 octombrie 2009 de stabilire a unor norme comune privind conditiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupatiei de operator de transport rutier si de abrogare a Directivei 96/26/CE a Consiliului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coordonator transport lili_lorint lili_lorint Buna ziua. Puteti sa imi spuneti daca o persoana fizica poate fi angajată part time in functia de coordonator transport? (vezi toată discuția)
Sarcinile unu manager de transport Dragan Alina Dragan Alina Având această calitate si cea de administrator al firmei,pot însoți soferii in curse si daca având aceeasi categorie de permis pot sa ii înlocuiesc la ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si demisie psorinp psorinp Ma aflu in situatia urmatoare: salariat cu cim pe perioada determinata pana pe 1.11.2017 gasit alt loc de munca dar la care se doreste angajare imediat pe ... (vezi toată discuția)