Multumesc mult pentru raspuns si ma voi adresa si in scris acolo unde m-ati indrumat.
As mai avea o nelamurire. Decizia pe care am primit-o de la Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala precizeaza ca indemnizatia se acorda incepand cu 01.01.2014 ( fetita s-a nascut in 5 noiembrie 2013) iar cei de la Protectia Copilului ,unde am intrebat de continuitate, mi-au spus ca ultima luna ar trebui luata de tata ( tatalnu doreste acest lucru) si deci prin urmare eu ar trebui sa imi incep activitatea, adica sa imi redeschid PFA-ul, incepand cu 5 octombrie.
In acest moment ma aflu in concediu de crestere copil, urmand ca fetita sa implineasca doi ani in data de 5 noiembrie 2015. In acelasi timp sunt si insarcinata cu cel de-al doilea copil care ar urma sa se nasca in in jurul lui 11 noiembrie 2015. Mentionez de asemenea ca la momentul intrarii in Concediul de Crestere Copil 1 activam ca PFA, pe care l-am suspendat.
Cei de la Protectia copilului mi-au spus ca ar trebui cu o luna inainte ( adica in octombrie) sa imi redeschid PFA-ul si dupa aceea sa intru in concediu prenatal.
Dupa ce imi redeschid PFA-ul trebuie sa ii cer doctorului de familie Certificat de maternitate cu care sa ma prezint la Casa de Sanatate si dupa aceea sa revin la ANAF pentru a ma suspenda din nou?
Va rog mult daca ma puteti lamuri cu pasii pe care ar trebui sa ii urmez ca PFA pentru a putea beneficia in continuare de indemnizatie, avand in vedere ca se obtin tare greu informatii la administratiile financiare.
Va multumesc.