avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Activitate Irina8

Activitate Irina8

Răspuns la discuția Aviz sanitar necesar?
Vă rog frumos. Mă poate lămuri cineva?
Sunt presată de timp. Mulțumesc.
Bună ziua.
Funcționez ca Întreprindere Individuală din 2012 cu domeniul de activitate coafor.
Îmi expiră autorizatia de funcționare în două săptămâni. Am fost la primărie să mi-o reinnoiesc. Surpriză! Mi se spune că nu-mi acceptă dosarul fără aviz ISU DSP. cică s-a schimbat legislația după incidentul de la Colectiv.
Mă duc la pompieri... Ajung la un inspector. Foarte profesionist, îmi spune că îmi va da în două săptămâni o negare din partea instituției. Îmi spune să mă duc înapoi la cucoana de la primărie care nu e informată. Și-mi scrie HG 1739/2006-HG19/2014 art. 1 lit. f. în care scrie negru pe alb că spatiile sub 50mp nu au nevoie de aviz.Buuun.
Mă duc la DSP.. Lovitură!
Am nevoie de memoriu tehnic, plan cu încadrarea în zonă, planșă cu detalii de structură funcțională, dotări specifice, acte privind deținerea legală a spațiului. Plus 200 lei.
Am o colega ce este și ea pfa. Tot coafură. Ei îi expiră autorizatia în martie. Mi s-a spus că și ea va trebui să parcurga aceeași pași și din nou 200lei.
Din ianuarie va veni o colegă pe manichiura... Tot pfa. Aceeași bani. Și acte.
Am acordul vecinilor, este apartament la parter, modificat cu ieșire separată. Este prorietate personală (coproprietar sotul) și am avut autorizatie în fiecare an.
E normal ca un spațiu de 42 de Mp să plătească anual 600 de lei la DSP?
vom migra sau vom munci la negru. Suntem nevoiți.
Răspuns la discuția Partaj fair-play
Am locuit împreună din 1999 până în 2006 ca și concubini. Fiul nostru s-a născut un 2003. Până în 2006 când ne-am căsătorit am muncit și am avut contribuții semnificative la terminarea și întreținerea la primei case la care doar el a fost proprietar. Asta nu se ia în calcul deloc? Repet... Pe bunurile imobile actuale suntem amândoi proprietari, sunt cumpărate în timpul căsătoriei. Bunurile mobile sunt toate cumpărate de mine.. Adică am mobilat și utilat toată casa.chiar așa poate fi? Copilul minor e în grija mea. Oricum el nu are venituri legale de foarte multi ani. Ce vreau de la partaj? Se va alege praful de tot ce-am realizat pentru că e incapabil la 60 de ani să se angajeze si să aibă un venit.
Răspuns la discuția Partaj fair-play
Mulțumesc frumos pentru consiliere.
M-as fi bucurat dacă as fi primit un răspuns din partea unei persoane avizate.
a fost un răspuns care din păcate a fost șters și nu am apucat sa-l citesc.
Vis-a-vis de părerile unor utilizatori neavizați...ma simt datoare sa le mulțumesc pentru efortul de a-mi răspunde,chiar dacă sunt răutăcioși.
la 40 de ani sa te muti în chirie cu un copil minor,știind cât ai muncit pentru tot și sa te lovești de prejudecați și judecăți,e greu.
Nimic nu poate înlocui cei 18 ani din viata mea.
mulțumesc divinității pentru fiul meu,pentru el ma zbat.
Astăzi am fost în casa pentru a încerca sa-i iau fiului meu și mie lucruri personale(haine și încălțări)...cu circ,bineînțeles. A încercat sa-mi restricționeze accesul în casa și mi-a spus ca va schimba yala. Norocul meu e ca am fost cu mama. tatăl meu s-a stins în martie și fratele meu a emigrat de 4 ani. dacă erau lângă mine nu aveam emoții.
Va rog ...trebuie sa știu cum ma pot proteja în fata unui asemenea abuz?
Bună ziua.
Vă rog să mă ajutați. Am consultat deja un avocat specializat dar am nevoie și de alte păreri.
În 2003 se naște fiul nostru. Ne mutăm în casa concubinului (viitorul soț), casă pe care o detinea el. Casă nouă, neterminată. În 2007 ne căsătorim. Locuim acolo până în 2011 când a fost nevoit să vândă casa din cauza faptului că a ipotecat-o pentru a susține un credit ce l-a folosit în scopuri personale. În toți acești ani.. 2003-2011,eu am muncit, am avut venituri și am contribuit la amenajarea casei și întreținerea ei.
În 2011 o vinde.
Cumpără o altă casă mult mai mică și un apartament.
În 2013 câștiga un proces prin care devenim proprietari pe un spațiu de 20mp.
Pe toate proprietățile figurez în contractele de vânzare cumpărare.
În 2012 îmi deschid un pfa cu activitatea de prestări servicii înfrumusețare. în apartamentul proprietate comună.
Încheiem contractul de comodat. Funcționez.
Anul trecut cumpăr un autoturism care e doar pe numele meu.
De patru.4 ani soțul meu nu are nici o încadrare în muncă, este coasigurat pe asigurarea mea de sănătate.. A împlinit 59 de ani în primăvara și are doar vreo 5-6ani plătiți la CAS.. Eu voi împlini 40de ani ani în toamnă. Și muncesc de la 18 ani.
De o lună am părăsit domiciliul conjugal împreună cu fiul nostru de 12ani,ce a ales să vină cu mine.
Doresc să divorțez și doresc un partaj corect.
Mi-a propus să cădem de acord la un partaj amiabil. Dar în condițiile lui. Adică îmi lasă mașina mea(ve cumpărat-o eu anul trecut ) și apartamentul în care îmi desfășor activitatea. Nu am fost de acord. Menționez că plătesc chirie la apartament și îl voi întreține și susține singură pe fiul nostru, el neavând venit.
Soțul meu mai are din mariajul anterior o fiică de 32 de ani și un nepot de 14.
Vreau să știu concret ce am dreptul în urma partajului.
Toată casa în care a rămas el e utilata și mobilată de mine.
Repet...apar în toate contractele de vânzare cumparare a bunurilor imobile. Nu-mi vine să cred în ce fel s-a schimbat în ultima lună.. Mi-a spus să zic merci că-mi dă apartamentul și mașina, că n-ar trebui să-mi dea nimic.
Vă rog să-mi spuneți ce mi se cuvine de drept .