TITANION
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dialogul nostru in speta pusa de mine s-a apropiat de sfarsit, acum stiu ce am de facut. La incheierea consultatiei va rog sa primiti sincerele mele multumiri, adresate tuturor celor care au contribuit in termeni onorabili la " lamurirea " problemei mele; acum am mai multe cunostinte juridice , inclusiv procedurale cu privire la aceasta situatie. Atunci cand voi deschide actiunea imi voi angaja un avocat si va voi informa despre mersul procesului . Cu stima si consideratie, Dumitru - Bucuresti
Va multumesc pentru solidaritatea, interesul si profesionalismul manifestate in cazul meu ( se confirma in acest caz zicala : " facerea de bine .... ! " ). Anterior mai solicitasem niste lamuriri suplimentare, de completare , dar inca nu am primit un raspuns, desi sunt interesat si anume :
1. care este costul unei expertize A.D.N. la I.M.L. ( orientativ, nu cu exactitate);
2. se cere ca pentru acest test sa duc si copilul la I.M.L. ( asa ar fi logic ! ) sau doar eu efectuez acest test ? ; in cazul a doua analize inseamna ca platesc taxa in cuantum dublu ? 3. Care vor fi efectele produse de admiterea actiunii mele ?
4. In cazul in care voi veni cu proba stiintifica ( expertiza I.M.L. ) va mai fi nevoie sa citeze copilul la judecatorie sau se poate incheia fara prezenta lui ?; inteleg ca va avea in instanta calitatea de " parat ", desi el nu a facut nici un demers si nici nu a cerut asta, nici inainte , nici dupa declaratia mea de recunoastere, doar a fost de acord cu acest " act - cadou " facut de mine . Inca o data va rog sa primiti expresia recunostintei mele ! Cu stima D. O.-Bucuresti.
Va multumesc pentru solutiile date. Respectuos va rog sa - mi raspundeti la urmatoarele intrebari : in situatia in care copilul ( care era deja major la data depunerii declaratiei mele) recunoaste in fata instantei ca a cunoscut despre falsitatea declaratiei mele , ca a acceptat la propunerea mea sa fie recunoscut ca fiul meu natural si ca este de acord sa renunte la efectele declaratiei mele de la Oficiul Starii Civile , in aceasta situatie mai este nevoie de expertiza ADN de la I.M.L. pentru a mi se admite actiunea in instanta, inaintata de mine sau de fiica mea ? Aducerea copilului ( majorului ) in instanta se face dupa deschiderea actiunii , la cererea avocatului meu sau , pur si simplu, din proprie initiativa vin eu " cu el de mana " in fata judecatorului ? Multumiri, Cu stima, D.O.- Bucuresti
TITANION
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Raspunsul dumneavoastra ( " contestarea recunoasterii paternitatii ") imi mai da o sansa de a repara greseala pe care am comis-o printr-o astfel de actiune " neobisnuita " si care a revoltat-o pe fiica mea ( din prima casatorie) si a " uimit" o lume intreaga. Prin aceasta initiativa eu am avut intentii bune, in primul rand sa le asigur " securitatea" lor in cazul disparitiei mele accidentale, pentru ca locuim in casa parintilor mei, decedati de doi ani, iar fiica mea contesta dreptul lor de a locui in casa bunicilor ei si ameninta ca, la prima ocazie favorabila ii va alunga din aceasta casa. Intre timp , din cauza asa - zisului " conflict intre generatii " relatiile cu fiul sotiei sunt permanent tensionate, prin comportarea lui aducandu-ma frecvent la exasperare; drept urmare , mama lui ( actuala sotie) mi-a cerut imperios, sub amenintarea ca peste n ani eu voi ajunge un " ramolit", iar fiul sau " un musculos " sa intrerup orice contact cu fiul ei , nici macar " buna ziua ! ", pur si simplu sa ignor existenta lui ( mentionez ca intre mine, 60 de ani si actuala sotie este o diferenta de varsta de 20 de ani si suntem impreuna de 7 ani). Precizez ca nu am fost niciodata violent cu fiul ei, nu sunt violent din fire, am avut o cariera de diplomadoar furios si revoltat de multe ori pentru comportarea lui necivilizata si stilul lui de viata foarte greu de tolerat si inteles de un om ca mine ;mentionez ca sunt format ca personalitate, in perioada anilor 70 - 80 , ca sunt obisnuit sa traiesc in litera si spiritul regulamentelor militare in postura de comandant . Bomboana pe coliva a fost pusa de mama lui cand a afirmat ca am facut acest gest ( de a recunoaste ca eu " sunt tatal lui natural " ) pentru " imaginea oficiala frumoasa " , ca sa sune frumos, toti cu acelasi nume , ca o familie bine inchegata. Aceasta lipsa de recunostinta si minimalizare a gestului meu a umplut paharul cu amar. Ca sa le dau o lectie vreau sa contest ceea ce am declarat " fals " la Oficiul starii civile, char daca intru sub incidenta codului penal pentru " fals in declaratie " .n Intrucat , dumneavoastra vedeti ca posibila o asemenea actiune va rog respectuos sa-mi prezentati pasii pe care trebuie sa-i parcurg, in ordine cronologica , costurile totale estimative si efectele ( consecintele) post admitere a actiunii mele . Va multumesc pentru incurajare si va felicit pentru profesionalismul dumneavoastra, Cu stima, D.O.
In urma cu 5 ani m-am recasatorit, sotia, pe care o cunoscusem cu doi ani inainte avand un copil din afara casatoriei, acum in varsta de 17 ani.
Din motive pe care, pentru eficientizarea spatiului si timpului nu le pot dezvolta aici, din proprie initiativa am propus sa recunosc eu ca sunt tatal natural al copilului ei, desi in urma cu 18 ani cand se nascuse acest copil ( " din flori " ) eu nici nu ma aflasem prin zona unde traia mama.Dosarul meu a fost aprobat de Oficiul Starii Civile de pe langa Primarie, iar " copilului " i s-a emis un nou certificat de nastere, in care la rubrica "numele tatalui" nu mai este linie ci prenumele meu. Ma opresc aici cu prezentarea spetei !
Va rog respectuos sa ma lamuriti asupra urmatoarelor intrebari : - exista posibilitatea de a revoca, la cererea mea aceasta Decizie a Oficiului de stare civila respectiv ? - Daca " Da" , va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuiesc urmati si ce efecte poate avea ? Va multumesc, D.O.-Bucuresti e-mail : dan09cd@gmail.com