In urma cu 5 ani m-am recasatorit, sotia, pe care o cunoscusem cu doi ani inainte avand un copil din afara casatoriei, acum in varsta de 17 ani.
Din motive pe care, pentru eficientizarea spatiului si timpului nu le pot dezvolta aici, din proprie initiativa am propus sa recunosc eu ca sunt tatal natural al copilului ei, desi in urma cu 18 ani cand se nascuse acest copil ( " din flori " ) eu nici nu ma aflasem prin zona unde traia mama.Dosarul meu a fost aprobat de Oficiul Starii Civile de pe langa Primarie, iar " copilului " i s-a emis un nou certificat de nastere, in care la rubrica "numele tatalui" nu mai este linie ci prenumele meu. Ma opresc aici cu prezentarea spetei !
Va rog respectuos sa ma lamuriti asupra urmatoarelor intrebari : - exista posibilitatea de a revoca, la cererea mea aceasta Decizie a Oficiului de stare civila respectiv ? - Daca " Da" , va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuiesc urmati si ce efecte poate avea ? Va multumesc, D.O.-Bucuresti e-mail : dan09cd@gmail.com
Buna ziua,
Da, va trebui sa promovati o actiune de tagada a paternitatii si sa solicitati un test ADN.
Copilul va avea din nou linie la numele tatalui si nu va mosteni nimic din bunurile dumneavoastra iar relatiile din familie vor fi cele care vor fi!
Din pacate .dvs.nu mai aveti nimic de facut,termenul de promvare a actiunii de tagadurie a actiunii s-a prescris! Conform art.47 din Legea nr.71/2011 de punere in aplicare a Legii nr.287/2009(Noul Cod Civil) va sunt aplicabile prevedrile Codului Familiei.Conform art.55 Codul Familiei "Actiunea in tagaduirea paternitatii se prescrie in termen de sase luni de la data cand tatal a cunoscut nasterea copilului".Ca atare,termenul de prescriptie curge de la data cand ati cunoscut de nasterea(existenta)copilului a carui paternitate ati recunocut-o.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu e vb de tagada, ci de contestarea recunoașterii paternității pt ca nu un copil conceput sau născut în căsătorie, iar asta o puteți cere oricând, nu exista termen de prescripție.
TITANION
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Raspunsul dumneavoastra ( " contestarea recunoasterii paternitatii ") imi mai da o sansa de a repara greseala pe care am comis-o printr-o astfel de actiune " neobisnuita " si care a revoltat-o pe fiica mea ( din prima casatorie) si a " uimit" o lume intreaga. Prin aceasta initiativa eu am avut intentii bune, in primul rand sa le asigur " securitatea" lor in cazul disparitiei mele accidentale, pentru ca locuim in casa parintilor mei, decedati de doi ani, iar fiica mea contesta dreptul lor de a locui in casa bunicilor ei si ameninta ca, la prima ocazie favorabila ii va alunga din aceasta casa. Intre timp , din cauza asa - zisului " conflict intre generatii " relatiile cu fiul sotiei sunt permanent tensionate, prin comportarea lui aducandu-ma frecvent la exasperare; drept urmare , mama lui ( actuala sotie) mi-a cerut imperios, sub amenintarea ca peste n ani eu voi ajunge un " ramolit", iar fiul sau " un musculos " sa intrerup orice contact cu fiul ei , nici macar " buna ziua ! ", pur si simplu sa ignor existenta lui ( mentionez ca intre mine, 60 de ani si actuala sotie este o diferenta de varsta de 20 de ani si suntem impreuna de 7 ani). Precizez ca nu am fost niciodata violent cu fiul ei, nu sunt violent din fire, am avut o cariera de diplomadoar furios si revoltat de multe ori pentru comportarea lui necivilizata si stilul lui de viata foarte greu de tolerat si inteles de un om ca mine ;mentionez ca sunt format ca personalitate, in perioada anilor 70 - 80 , ca sunt obisnuit sa traiesc in litera si spiritul regulamentelor militare in postura de comandant . Bomboana pe coliva a fost pusa de mama lui cand a afirmat ca am facut acest gest ( de a recunoaste ca eu " sunt tatal lui natural " ) pentru " imaginea oficiala frumoasa " , ca sa sune frumos, toti cu acelasi nume , ca o familie bine inchegata. Aceasta lipsa de recunostinta si minimalizare a gestului meu a umplut paharul cu amar. Ca sa le dau o lectie vreau sa contest ceea ce am declarat " fals " la Oficiul starii civile, char daca intru sub incidenta codului penal pentru " fals in declaratie " .n Intrucat , dumneavoastra vedeti ca posibila o asemenea actiune va rog respectuos sa-mi prezentati pasii pe care trebuie sa-i parcurg, in ordine cronologica , costurile totale estimative si efectele ( consecintele) post admitere a actiunii mele . Va multumesc pentru incurajare si va felicit pentru profesionalismul dumneavoastra, Cu stima, D.O.
Tagada paternitate
Ryel
Buna ziua,
V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare:
Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)