avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Activitate AUGUST16

Activitate AUGUST16

Răspuns la discuția Contract de intretinere
Multumesc pt raspuns, va pot trimie toate actele pe mail?va trimit si modelul meu de raspuns la intampinare........ma ajutati?Nu ne permitem un avocat......si nici nu mai avem timp, pana miercuri trebuie sa trimit raspunsul la intampinare.....Multumesc
buna ziua, prin contractul de intretinere se transmit si datoriile defunctului?Daca da?unde gasesc actul normativ? daca defunctul facuse o promisiune de vanzare-cumparare, cu antecontract cu semnatura privata si martori, si nu si+a indeplinit obligatiile, contractul de intretinere mai este valabil?ce cai de atac am?ma puteti ajuta cu articole, acte, etc?

Multumesc, va rog sa ma ajutati.
Pot sa va trimit pe adresa de email?nu as vrea sa postez aici......sa fac publice datele lor personale
Buna ziua, am mare nevoie sa ma ajutati (mai exact pe bunicul meu)

In anul 2009, bunicul meu a cumparat o bucatica de teren. A incheiat un contract de mana, care a fost semnat in prezenta a 3 martori, moment in care bunicul meu a si platit suma ceruta, Urmand ca X sa faca demersurile necesare. In contract a mai fost prevazut un termen in care trebuiau intocmite actele pt a fii inscris in cartea funciara, astfel daca nu se respecta termenul trebuia sa ii plateasca bunicul meu de 3 ori suma platita la incheierea contractului. Nu s-au mai dus la notar, au mers pe incredere, fiind vecini de ani de zile. In decembrie 2013 X a decedat si bunicul meu a ramas fara acte pe teren. In luna iunie 2013, X a incheiat un contract de intretinere cu Y, care urmau sa preia casa si terenul in momentul decesului (totodata si datoriile si obligatiile acestuia).
bunicul meu a tot vorbit cu Y, dar ei nu vor sa il lase sa foloseasca terenul, ba chiar l-au amenintat.
Cam tarziu, dar bunicul meu a inaintat la judecatorie o cerere de chemare in judecata, vrand sa obtina o hotarare ce tine loc de contract de vinazare cumparare. Ei au depus o intampinare prin care cer sa se anuleze cererea fiindca nu este un act autentic incheiat la notar, ca ei cand au devenit proprietari nu stiau de aceasta intelegere, ca nu stiu la ce teren se refera , ca nu am mentionat vecinii, schite (cererea a fost intomcita ca la carte, cu vecini, adrese, martori, etc., fapt ce demonstreaza ca instanta nu a respins cererea, daca actul nu era valabil instanta respingea din prima actiunea)
Oare daca ei au preluat terenul, casa, etc. nu au preluat si datoriile, obligatiile domnului? Undeva gasisem ca mostenitorii preiau si datoriile, obligatiile, etc. defunctului.
Va rog din suflet sa ma ajutati, sa il ajut pe bunicul meu. E foarte greu. Nu ne permitem un avocat, e foarte scump. Dar este si pacat ca bunicul meu sa fie calcat in picioare. Eu il ajut cum pot, dar mai am nevoie de sfaturi…sa intocmesc corect raspunsul la intampinare, nu avem timp destul, azi a primit intampinarea. Si mai sunt 8 zile pana la comunicare.
Multumesc frumos pentru timp si intelegere.