Nu exista decit inregistrare fiscala. Practic aceasta asociatie, nu exista din 1999 pana in 2014. Asa de mult a interesat Primaria si Judecatoria, cind a studiat dosarele.
Multumesc. Ma interesa punctul 1. Asociatia, a functionat din anul 1977, pina in anul 1999 ca A. de locatari, cand s-a transformat in A. de proprietari. In anul 1999, administratorul si presedintele, in necunoasterea Legii nu a mai obtinut personalitate juridica. A obtinut-o in anul 2014, la presiunea mea, fiind in proces cu A. de proprietari.
Buna seara. Asociatia de locatari, trebuie inchisa cind se transforma in asociatie de proprietari? Dar cind este asociatie de proprietari, dar nu este persoana juridica? Va multumesc.
Buna ziua.
Nu am fost destul de explicit. Sapa terenul din jurul blocului contra cost, fara a fi hotarit in ad.gen. Pentru a putea sa-si traga niste banisori, sapa terenul si face tot felul de lucrari la partile comune. Pentru ce face prin apartamente, nu cauta decit suport pentru a fi votat. Proprietarii asteapta rezultatul procesului.Deocamdata, nu vor sa plateasca onorariul. Va multumesc.
Buna ziua. Am rascolit INTERNETTUL si parerile sunt impartite. Cele mai multe postari, sunt pentru a se astepta hotarirea definitiva. Teoretic, presedintele asociatiei, nu poate fi dat in judecata. Doar este ,,reprezentantul" asociatiei de proprietari. Are vina asociatia de proprietari, ca presedintele nu vrea sa se documenteze? Persoana in cauza i-a aratat L.nr. 230/2007, si i-a spus ca retrage plangerea de la Judecatorie, daca i-si recunoste furtisagurile pe care le-a facut si cere scuze proprietarilor. In loc sa tina seama de propunere,a angajat un avocat, vecin cu fiul fostei administratore. Avocat care nu cunoaste L.nr. 230/2007 si Codul Civil, capitolul referitor la asociatii de proprietari nici cit presedintele asociatiei. Situatia este mult mai complexa.Va multunesc pt. atentie.
Multumesc pentru raspuns. presedintele este capul rautatilor, întrucât am întrebat tot timpul cum cheltuieste banii asociatiei. Nu poate fi schimbat: tolereaza ocuparea spatiilor la subsol, face tot felul de lucrari prin apartamente si pina acum sapa terenul din jurul blocului, desi este al adp de sector. Multumesc pt. atentie.
Buna ziua. Un locatar din condominiul din care fac parte, a dat asociatia in judecata pentru niste nereguli, constatate de el. In prima instanta, persoana respectiva a cistigat un punct din ceace a cerut. La contestatie, urmeaza noi probe. Intrebare: Este normal sa se afiseze si sa se retina onorariu avocat, daca procesul nu este terminat. Daca presedintele asociatiei refuza sa-i semneze intrarea in asociatie (fiind proprietar), ne poate da in judecata pe noi ca asociatie sau pe presedinte?