avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate _maria

Activitate _maria

In institutia in care lucrez regulile cu privire la aprobarea cererilor de concediu s-au schimbat de 3 ori in ultimele 3 luni, in sensul ca au fost stabilite niveluri ierarhice diferite pentru aprobare (secretar general, director, ministru). Acest caracter imprevizibil al modului de aprobare al cererilor de concediu a contribuit considerabil la situatia in care ma aflu: la 2 zile dupa stabilirea unor noi reguli, am depus, conform planificarii, o cerere de concediu de odihna pentru 10 zile, care a fost avizata favorabil de 3 superiori ierarhici, aceasta fiind depusa pentru aprobare la cabinetul ministrului, cu 2 zile inainte de prima zi de concediu.
In a treia zi de presupus concediu am fost sunata de secretara si mi s-a comunicat ca a fost respinsa cererea de catre ministru, fara a fi motivata in vreun fel aceasta decizie (a scris doar ”NU”) si fara a fi datata. Am aflat de la colegi ca si alte cereri de concediu au fost respinse in acelasi mod.
Precizez ca ocup o functie de executie si nu am lasat in urma lucrari nesolutionate care sa determine in vreun fel aceasta decizie.
Ma astept ca, cele 3 zile in care am considerat ca sunt in concediu, sa fie interpretate de angajator ca fiind 3 zile de absente nemotivate, urmand sa suport consecintele care decurg din aceasta interpretare. :((
Personal, consider aceasta atitudine - total nejustificata - abuz in serviciu (mi-a fost vatamat un drept legitim legal - dreptul la concediu de odihna), dar as aprecia mult daca as primi si niste opinii avizate in dreptul muncii. Cum as putea proceda in continuare?
Va multumesc.