avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Activitate DianaElena05

Activitate DianaElena05

Răspuns la discuția Foc la locul de munca
Va multumesc pentru informatii. Data viitoare cand imi voi mai cauta loc de munca, voi sti aceste conditii.
Răspuns la discuția Foc la locul de munca
La inceput mi s-a spus ca mi se face contract de munca. Desigur, doamna patroana tot ''uita'' acasa contractele care trebuiau aduse sa le semnam. Si zic '' contractele'', pentru ca se pare ca o fata care era acolo de 3 luni nu avea nici ea contract, si intre timp mai venise inca o persoana. Exact in acea zi ne-au fost aduse sa le semnam. Nu stiu cat de valide erau acele contracte, dar pot sa va asigur ca eu nu am primit nici un exemplar. M-am informat ulterior cum trebuie incheiat un contract pentru a fi legal. Bine inteles ca am mentionat acest lucru in sesizarea mea de la ITM.
Răspuns la discuția Foc la locul de munca
Eu va inteleg punctul de vedere. Nu am negat niciodata ca nu am si eu partea mea de vina. Normal ca am pus geanta langa lumanarea aprinsa din neatentie. Dar cata atentie sa acord unui actiuni pe care o faceam zilnic (sa imi pun geanta in acel loc), plus ca nici nu eram constienta ca exista acea lumanare acolo. Daca doamna patroana m-ar fi instiintat de acea lumanare, si eu tot as fi pus geanta langa ea, poate atunci v-as fi dat dreptate ca sunt principala vinovata. Nu cred ca dvs, atunci cand ajungeti acasa si va puneti haina in cuier, cercetati zona, nu cumva sa fie vreo lumanarica aprinsa pe acolo. In fine. Eu mi-am asumat partea mea de vina. Doamna patroana care incalca toate regulile si reglementarie, de ce m-a gonit afara din salon in secunda 2? Normal, isi permite, din moment ce nici un angajat de acolo nu lucreaza legal. Cred ca s-a cam simtit cu musca pe caciula. Nu cred ca ca e cazul sa ii luati apararea. Am inchis ochii la prea multe.
Răspuns la discuția Foc la locul de munca
Sunt foarte curioasa daca acum, dupa ceea ce s a intamplat saptamana trecuta, domnul politist va mai incerca sa imi explice ca patroana e credincioasa, si mi se va mai spune ca asa e cand lucrezi la patron. Desi mi s-a spus ca voi mai fi contactata.. nu s-a intamplat. Se pare ca tot eu trebuie sa stau pe capul lor pentru a se misca ceva.
Răspuns la discuția Foc la locul de munca
Si ca sa va raspund si dumneavastra, domnule nicunicolae, sa stiti ca daca as fi lasat sa ia foc toata locatia, nu eu as fi fost cea cercetata pentru distrugere, si lucrul acesta mi l-a confirmat si domnul inspector care m-a sunat. In momentul in care ardeau toate, nu geanta mea era cea care a pornit incediu, ci lumanarea aprinsa. Nu inteleg de unde ati scos ideea ca vorbeam la telefon. De unde stiti ca geanta mea nu avea ce cauta acolo? Eu cat timp am lucrat acolo mi-am tinut mereu lucrurile personale pe acel dulap, pentru ca era singurul spatiu disponibil. Nu mi s-a cerut niciodata sa le indepartez. Cu ce ar fi fost diferita acea zi? Nu-mi spuneti ca sustineti ideea domnilor politisti care au fost la locul evenimentului, idee conform caruia patronul.. e patron, si face ce vrea la el in afacere. Oh... in cazul asta cred ca romanii isi merita soarta. Si DACA patroana nu ar fi aprins acea lumanare si nu ar fi plecat fara a instiinta pe nimeni, si DACA patroana si-ar fi recunoscut partea ei de vina , si DACA nu m-ar fi fugarit disperata din salon ca pe un caine, si DACA nu m-ar fi subestimat, crezand ca voi fi ca toate celelalte tinere de care isi bate joc si nu ii cere nimeni socoteala..si DACA .. si DACA.. si DACA...... si DA! Sunt o VICTIMA! Pentru ca sunt nevoita sa accept toate aceste mizerii care se practica...condiitiile jalnice in care trebuie sa muncesti, ideea de a-ti pierde instant locul de munca pentru ca ai incercat sa iti contrazici patronul! Faptul ca muncesti o luna intreaga pe 300 de lei! Ca nu te angajeaza nimeni daca ceri carte de munca! Pentru ca sunt ei prea disperati sa se imbogateasca! Normal ca sunt o victima! O victima a celor care accepta lucrurile acestea! Pentru ca daca nu le-ar accepta, nu s-ar mai practica! Dar asa e in superba noastra tara..''Taci si inghite!'' Va multumesc pentru raspuns oricum. In urma acestuia mi-am dat seama ca nu am depus destule sesizari!
Răspuns la discuția Foc la locul de munca
In urma cu aproximativ 2 saptamani m-au sunat cei de la ISU, spunandu-mi ca ma pot duce la sediu sa imi iau raspunsul la sesizarea facuta de mine. Nu am putut sa ajung atunci, deoarece am fost plecata din Bucuresti, sa imi refac actele. Dupa vreo 9 zile de la acel telefon, pana sa ajung inapoi in Bucuresti, m-a sunat de la politie un domn inspector, si mi-a spus ca ISU le-a trimis lor sesizarea mea,deoarece ei nu pot stabili nimic in legatura cu evenimentul, pentru ca nu au intervenit la incendiu. Eu cand am fost si am depus sesizarea, mi s-a spus acest lucru, dar mi s-a mai spus de asemea ca POT face o sesizare in care sa povestesc ce s-a intamplat, si sa cer efectuarea unui control la acea firma. In fine. In lunga discutie cu acel domn inspector am povestit iar ce s-a intamplat, am incercat sa ii explic ca eu am fost deja la politie, si stiu ca aceasta nu poate face nimic, la fel cum zicea si dumnealui..Mi-a cerut sa ii dau fel si fel de explicatii, cum s-a intamplat exact, si alte lucruri... desi sunt sigura ca nu a inteles foarte bine de ce nu am vazut eu acea lumanare extrem de mica pusa in zona mea de lucru. Mi-a explicat ca ei nu au ce face..legandu-se desigur si de varsta mea, vazand ca am numai 20 de ani, spunand ca eu sunt tanara.. ca am alte aspiratii, alte conceptii..bla bla bla... da nu e chiar asa cum cred eu...sa accept ca a fost si vina mea si a patroanei si sa ne asumam acest lucru..(eu mi l-am asumat, ea nu).....ca dansa poate e batrana (in jur de 40, deci nu) si e foarte credincioasa (totusi nu inteleg de ce mi-a aprins acea lumanare si a plecat acasa... poate eu nu sunt asa credincioasa)... si sa imi caut alt loc de munca.. adica sa o las balta...Oricum toata discutia mi-a dat impresia ca a incercat sa o scuze pe ea, si sa ma incrimineze pe mine..... In final, nu am stabilit nimic.. A zis ca vor reveni ei cu un telefon. Intrebarea care ma framanta acum pe mine este ''Cei de la ISU m-au chemat sa imi iau rezultatul in care scrie ca mi-au trimis sesizarea la politie?'' Ca daca ar fi fost concluziile in urma unui control, banuiesc ca le-ar fi trimis si pe acelea politiei. Mi s-a parut mie suspect cat de repede au ''rezolvat'' ei cererea mea: in doar 4 zile. Ma voi duce oricum la ISU sa vad. Acum sunt foarte curioasa ce raspuns imi vor da cei de la Inspectia Muncii. Ar trebui sa apara si acesta in scurt timp.
Răspuns la discuția Foc la locul de munca
Nu exista nici un fel de vestiar sau loc special amenajat. Doar in incaperea in care eu munceam exista un dulap destul de mic, in care, si pe care, se tineau lucuri si produse ale salonului, si care se presupune a fi si locul in care angajatul isi pune lucrurile personale, si locul pe care angajatorul/sefa isi poate aprinde lumanari. Inca o intrebare: daca cei de la ITM nu gasesc nici o dovada a prezentei acelei lumanari, ce se intampla? Eu am formulat deja sesizarea si am mentionat ca exista martori, si desigur am si eu imagini cu acea lumanare pe dulap. Nu stiu de ce, dar am senzatia ca nu se va rezolva nimic, si in acel salon se vor desfasura in continuare activitati in aceste conditii. Multumesc pentru ajutor.
Răspuns la discuția Foc la locul de munca
Multumesc de raspuns. Ma voi ocupa maine de sesizari. Toti angajatii pot confirma aprinderea acelei lumanari. Acum sper sa nu se ascunda aceste dovezi pana la efectuarea controlului.....ma gandesc ca totusi..au vazut si agentii de politie exact locul accidentului.
Răspuns la discuția Foc la locul de munca
Geanta a luat foarte repede foc de la sesizarea mirosului de topit, si s-a ridicat focul pana aproape de tavan. O colega a luato repede si a scoso afara, aruncando pe alee...tot salonul s-a umplut de fum. Sunt constienta ca e si vina mea ca am fost neatenta, dar rolul meu acolo nu e sa ma feresc de lumanarile pe care le aprinde patroana in locul unde imi desfasor eu activitatea. Am stinso de atatea ori, si chiar am zis ca poate luam foc intr-o zi din cauza ei, dar nu am ajuns sa ii cer doamnei sa nu o mai aprinda, m-am gandit ca vede si ea ca eu mereu o sting.. si acum imi pare rau. Multumesc pentru raspuns. Voi face sesizare si plangere si ce se mai poate, pentru ca sunt prea multe lucruri in neregula. Patronul te exploateaza, te trateaza ca un sclav, mai iei si foc din cauza lui, si tot tu cazi de vina. Se profita prea mult de necunostinta angajatilor.
Buna ziua. De pe data de 5.08.2015 pana azi, am lucrat la un salon de infrumusetare, pe post de cosmeticiana. Pe langa faptul ca pe fruntea patroanei scrie evaziune fiscala si conditiile de munca sunt jalnice, avand in vedere ca abea azi am semnat un contract de munca pe 6 ore pe saptamana, cand de fapt se munceste 12 ore pe zi, o zi cu o zi, doamna sefa are obiceiul de a-si aprinde pe dulapul de la locul meu de munca (unde se mai pun diferite obiecte personale sau din salon) o lumanare pe post de candela, ca ar fi ea foarte credincioasa. Eu am avut mereu grija sa o sting dupa ce pleca, exceptand ziua de azi, cand nu am observat lumanarea aprinsa, si mi-am pus geanta langa ea, ulterior luand foc, si distrugandu-mi actele din geanta. Am sunato si i-am zis ca mi-a luat geanta foc, mi-au fost distruse actele si vreau sa imi plateasca cheltuielile pentru a le recupera, iar dansa a venit in 15 minute, spunand ca e vina mea ca mi-am pus geanta langa lumanare. Eu i-am replicat ca acea lumanare nu avea oricum ce cauta acolo, iar dansa m-a dat afara din salon spunandu-mi ca nu e treaba mea ce face ea, ca e salonul ei,...si ca sunt libera de contract, iar pe data de 5 sa ma duc sa imi dea salarul. I-am zis ca daca nu ne intelegem, ma duc si depun plangere la politie, si exact asta am facut,...Revenind apoi cu 2 agenti pentru a rezolva conflictul amiabil, ea a declarat ca geanta mea nu trebuia sa stea acolo, si ca se gandeste chiar ca am puso eu intentionat, ca sa ii ia salonul foc, sau sa fac eu rost de niste bani, victimizandu-se si refuzand categoric sa ma despagubeasca. Intorcandu-ma la sectia de politiile, am discutat cu cei de acolo si mi s-a dat de inteles ca depun plangerea in zadar, pentru ca din ceea ce va declara ea, si celelalte 2 angajate care au fost prezente, va iesi ca eu am pus geanta in foc. Eu sunt de parere ca acea lumanare aprinsa nu isi are rostul intr-un salon, fiind un potential pericol pentru angajati si clienti, si ar trebui sa existe vreo lege, reglementare ceva, in protectia muncii... este inacceptabil. Luam foc de la lumanarea ei, si tot noi suntem concediate. Ce pot face? Unde sa depun plangere, sesizari... Salonul ala trebuia de mult inchis, da ea se bazeaza pe necunostinta angajatilor pe care ii tratateaza ca niste sclavi. Politia nu are nici o treaba, nu o intereseaza. Trebuie sa se poata faca ceva. Acea lumanare nu avea ce cauta acolo.