Buna ziua. De pe data de 5.08.2015 pana azi, am lucrat la un salon de infrumusetare, pe post de cosmeticiana. Pe langa faptul ca pe fruntea patroanei scrie evaziune fiscala si conditiile de munca sunt jalnice, avand in vedere ca abea azi am semnat un contract de munca pe 6 ore pe saptamana, cand de fapt se munceste 12 ore pe zi, o zi cu o zi, doamna sefa are obiceiul de a-si aprinde pe dulapul de la locul meu de munca (unde se mai pun diferite obiecte personale sau din salon) o lumanare pe post de candela, ca ar fi ea foarte credincioasa. Eu am avut mereu grija sa o sting dupa ce pleca, exceptand ziua de azi, cand nu am observat lumanarea aprinsa, si mi-am pus geanta langa ea, ulterior luand foc, si distrugandu-mi actele din geanta. Am sunato si i-am zis ca mi-a luat geanta foc, mi-au fost distruse actele si vreau sa imi plateasca cheltuielile pentru a le recupera, iar dansa a venit in 15 minute, spunand ca e vina mea ca mi-am pus geanta langa lumanare. Eu i-am replicat ca acea lumanare nu avea oricum ce cauta acolo, iar dansa m-a dat afara din salon spunandu-mi ca nu e treaba mea ce face ea, ca e salonul ei,...si ca sunt libera de contract, iar pe data de 5 sa ma duc sa imi dea salarul. I-am zis ca daca nu ne intelegem, ma duc si depun plangere la politie, si exact asta am facut,...Revenind apoi cu 2 agenti pentru a rezolva conflictul amiabil, ea a declarat ca geanta mea nu trebuia sa stea acolo, si ca se gandeste chiar ca am puso eu intentionat, ca sa ii ia salonul foc, sau sa fac eu rost de niste bani, victimizandu-se si refuzand categoric sa ma despagubeasca. Intorcandu-ma la sectia de politiile, am discutat cu cei de acolo si mi s-a dat de inteles ca depun plangerea in zadar, pentru ca din ceea ce va declara ea, si celelalte 2 angajate care au fost prezente, va iesi ca eu am pus geanta in foc. Eu sunt de parere ca acea lumanare aprinsa nu isi are rostul intr-un salon, fiind un potential pericol pentru angajati si clienti, si ar trebui sa existe vreo lege, reglementare ceva, in protectia muncii... este inacceptabil. Luam foc de la lumanarea ei, si tot noi suntem concediate. Ce pot face? Unde sa depun plangere, sesizari... Salonul ala trebuia de mult inchis, da ea se bazeaza pe necunostinta angajatilor pe care ii tratateaza ca niste sclavi. Politia nu are nici o treaba, nu o intereseaza. Trebuie sa se poata faca ceva. Acea lumanare nu avea ce cauta acolo.
Cel mai recent răspuns:
DianaElena05 , utilizator
17:55, 12 Noiembrie 2015