avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Neplata amenda data de Jandarmerie sau contestarea ei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Neplata amenda data de Jandarmerie sau contestarea ei

Buna ziua!
In data de 05.05.2013, chiar in noapte de Paste, am avut un mic incident cu jandarmeria. La biserica erau jandarmi ce asigurau ordinea publica si o coada imensa pentru intrat in biserica (sa iei lumina si "paste"). Am fost la unul din jandarmi sa il rog sa ma lase in curtea bisericii (atentie, nu in biserica) sa aprind cateva lumanari iar el m-a trimis la coada (coada fiind de un kilometru). I-am explicat foarte frumos ca nu vreau sa intru in biserica, ci doar in curtea ei pentru a aprinde lumanari, i-am aratat pana si lumanarile, l-am rugat sa ma insoteasca unu din ei pana acolo sa vada ca nu vreau sa intru in fata cetatenilor. Nu s-a putut de niciun fel, iar el foarte suparat de insistenta mea, m-a "tras pe dreapta" sa ma sanctioneze (ca doar suntem oameni credinciosi). Le-am dat toate datele si le-am spus ca nu semnez nimic indiferent ce vor scrie ei acolo. Mi-au spus ca amenda este de 200 lei si ca daca nu semnez pot pleca.
Astazi, 13.05.2013, au venit doi jandarmi la mine acasa cu procesul verbal sa mi-l predea. Eu nu eram acasa si au pus o vecina sa semneze ca martora ca si-au facut datoria, apoi au lasat procesul verbal in usa (nici macar in cutia postala pentru a se asigura ca nu il ia nimeni). Acum vad ca amenda este de 500 lei, iar "fapta este prevazuta de art.3 pct. 15 din L.6 61/91 RA si sanctionata de art.4 alin.1 din Lit c din L6 61/91 RA." (citat din procesul verbal).

Acum intrebarile mele pentru dumneavoastra:
1) Cum sunt ei siguri ca am primit acest proces verbal ?
2) Ce se intampla daca il las asa si ma fac ca nu stiu de el ?
3) Daca nu platesc amenda ce se intampla ? (mentionez ca n-am nimic pe numele meu, n-am loc de munca, am un card cu 2 lei pe el folosit acum multi ani pentru plati online, de locuit locuiesc intr-un apartament inchiriat pe numele mamei)
4) Cum as putea contesta amenda in instanta ? (As avea ca martor pe prietena mea, si o caseta video facuta de ei. Nu stiu exact ce filmau, dar in filmulet am spus toate cele intamplate.

Alte discuții în legătură

Contestare pv/amenda motiv: deranjarea linistii publice BBujica BBujica Buna ziua! Sunt nou aici si neacomodat cu termenii juridici. Imi cer scuze daca nu ma fac inteles. Problema mea: In ziua de 02.10.2012, ora 10:45, locul Str. ... (vezi toată discuția)
Amenda jandarmerie ! x3v1lx x3v1lx Buna ziua. Iin data de 06.11.2008, in urma unei razii a controlorilor RATB, am fost surprins ca ma deplasam cu tramvaiul fara bilet. Am fost coborat de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,amenda de la jandarmerie piulian piulian Buna ziua,am cateva intrebari daca ma poate ajuta cineva..Ca sa ma puteti ajuta am sa incerc sa explic cat mai clar si in intregime tot ce sa intamplat Acum 1 ... (vezi toată discuția)