avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda Jandarmerie !
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda Jandarmerie !

Buna ziua. Iin data de 06.11.2008, in urma unei razii a controlorilor RATB, am fost surprins ca ma deplasam cu tramvaiul fara bilet. Am fost coborat de controlor jos si alaturi de un jandarm am fost identificat si apoi verificat prin statie. Am primit amenda RATB si mai fiind alaturi de un prieten (care si el a fost amendat) i-am spus : " Vezi frate, de aceea se zice ca ". Dupa acest moment un alt jandarm a venit la mine si desigur a inceput sa mi se adreseze cu expresii gen : " CE BA TU ESTI SMECHER ? , LASA CA ITI DAU EU TIE AMENDA SA VEZI TU CINE E SMECHER." Desigur, m-au indrumat spre masina jandarmeriei si mi-au cerut datele si ei. Datele au fost luate in final de la jandarmul care mi-a luat datele prima data. Am incercat sa ii explic omului ca nu am avut nici o intentie sa il jignesc ci ca este o simpla opinie personala. La fel de bine as putea zice despre orice alta meserie ca este cea mai proasta. Nu a contat insa. La sfarsit mi-au spus ca amenda este de la 200 la 1000 de roni si cand trebuia sa o semnez i-am refuzat in ciuda constrangerilor. Desigur mi-au spus ca "SUNT LIBER" si ca un offtopic jandarmul a mai incercat sa fie si cult spunandu-mi ca " PROSTIA SI DOMNIA SE PLATESTE !". Ma intreb daca nu cumva, sunt doua subiecte in aceasta propozitie si verbul ar fii trebuit trecut la numarul plural.. Intrebarile mele sunt urmatoarele. Daca nu am semnat nimic primesc amenzile acasa ? Daca am 18 ani vin la impozitul casei sau al familiei mele ? Pot depune contestatie impotriva amenzii de la jandarmerie cand vine acasa (daca vine) ? Ce ma sfatuiti sa fac ? Totusi chiar daca as fii inceput sa cant "CEA MAI PROASTA MESERIE ESTE LA JANDARMERIE" ar fii trebuit sa primesc amenda ? Ceausescu nu a murit ? Romania nu e o tara libera ?. As dori raspuns la toate intrebarile mele, desigur fara ultimele doua. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: x3v1lx , utilizator 00:12, 21 Noiembrie 2008
Daca nu ati semnat procesul verbal, acesta va comunicat acasa< de obicei prin posta , cu confirmare de primire. De la data cand l-ati primit, adica de la comunicare aveti 15 zile sa faceti contestatie la acel proces verbal.
Daca prietenul dvs. a fost de fata va poate ajuta la Judecatorie, dupa ce contestati amenda, ca martor.
Reveniti, dupa ce primiti procesul verbal de contraventie acasa ca sa ne spuneti in baza carui temei de drept ati fost amendat si ce anume fapta scrie "agentul constatator-jandarm" ca ati savarsit.
Faceti plangere impotriva procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiei si poate reusiti sa rasturnati prezumtia de legalitate si temeinicie de care se bucura acesta, asa cum a spus si colegul , prin chemarea unui martor(in speta , prietenul) sau o alta varianta este sa cititi cu atentie P.V. pentru a vedea daca sunt trecute toate elementele acestuia, putand merge pe nulitate absoluta sau relativa.Cititi O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor(art 17 si urm.)
am primit procesul verbal si am fost sa il ridic. in primul rand vreau sa spun ca scrisul este execrabil. PV are urmatoarele campuri completate : data, localitatea, agentul constatator, datele mele. in al doilea paragraf este scris : . In ziua de 6.11.2008 , ora 11.15, (in calitate de ____ este lasat liber) ##### (un cuvant nu il inteleg.) a fost depistat in timp ce aducea injurii (expresii jignitoare, vulgare) la adresa fortelor de ordine.

Faptele comise sunt prevvazute de art.2 pct 1 din lg 61/91 din ______ (linie) si sanctionate de art.___ (3 sau 13 sau B) lit. B din lg 61/91 cu amenda de la 200 pana la___________ (mai scrie niste cifre dar deasupra.)
stabilesc amenda 200 (doua sute)

Contravenientul declara: (bla bla bla sunt trase lininii si undeva pe la mijloc scrie "Nu prevede" )

Contravenientul nu este de fata / refuza / nu poate lua cunostinta despre contunutu lprocesului verbal fapt atestat de martorul Naca Paul (si mai departe datele lui.). Mentiuni : Refuza sa ia la cunostinta despre prevederule legii (cred) avand o atitudine recalcitranta.

Pot face plangere la judecatoria sector 5

semnata jos de plt stefan. semnata si de martor. si de agent consataor inca odata la instiintare de plata.


Pe spate este numele meu si sub el stampila si semnatura comandantului unitatii..



cam atat inteleg eu despre acest proces verbal.. nu am facut decat sa imi exprim o parere unui prieten... voi reveni cu mai multe detalii la cererea dumneavoastra.. sper sa ma puteti ajuta. Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb. tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua. Azi am avut ghinionul sa fiu surprins pe linia troleibuz 85 fara bilet, pe distanta de 2 statii, de la M. Bravu la Autogara Obor. Iesisem de la ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pentru contestarea unei amenzi nefondate din partea jandarmeriei? andrewww andrewww Salutare tuturor! Am si eu o problema si m-am gandit sa va cer ajutorul. Am luat o amenda ratb pe nedrept (in sensul ca urcasem in autobuz de 10 secunde si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,amenda de la jandarmerie piulian piulian Buna ziua,am cateva intrebari daca ma poate ajuta cineva..Ca sa ma puteti ajuta am sa incerc sa explic cat mai clar si in intregime tot ce sa intamplat Acum 1 ... (vezi toată discuția)