avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate ayko5

Activitate ayko5

Nu e ca si cum as fi plagiat o lucrare deja publicata. Nu inteleg de unde si pana unde tot invocati aceste lucruri. Daca ceilalti pe care a reusit sa ii pacaleasca nu au fost afectati de nimic dupa ce au depus plangeri nu cred ca as fi eu castigator.
Am vazut o gramada de mesaje in care eu eram incriminat. Sa o luam logic, presupusul detine o firma SRL deci ceea ce ofera el este un serviciu contra unor sume de bani. Avand in vedere plangerea pe care am facut-o fiind redirectionata catre serviciul de investigare a criminalitatii economice s-a ajuns la concluzia ca domnul ce practica aceste inselaciuni nu este la prima abatere, iar noi, cei pagubiti am platit pt un serviciu, deci aici nu se mai discuta de plagiat si alte chestii.
Domnule nu stau sa intru in polemici aici. Persoana respectiva a primit de la mine toata documentatia, chestionare pt statistica etc. Ca faceam eu lucrarea sau ca trebuia sa o faca respectivul tepar era acelasi lucru. De ce spun asta? Pentru ca eu din lipsa de timp nu reuseam. In rest tot ce tine de documentatie, idei etc erau ale mele. Asa ca va rog sa nu incepeti ca asta inseamna hotie. Hotie inseamna ca iau munca altuia si sa pretind ca este a mea. Avand in vedere ca eu i-am dat aluia mura in gura tot nu ma face hot pe mine. E usor sa tragi concluzii si sa acuzi fara dovezi.
Cred ca nu ati citit tot. Am convenit sa fie lucrarea autentica. Apoi nu e ca si cum plagiam eu ca persoana. Indicat nu cred ca e sa tac si sa raman si fara bani si sa mai fie ai altii pacaliti.

tgeorgescu a scris:

Daca nu vreti sa aveti dvs. probleme, pastrati discretia. Ambii ati procedat ilegal si daca se afla s-ar putea sa nu fie bine nici pentru dvs.

Si atunci ce pot sa fac? Eu ca victima sunt deja pagubit. Dar macar sa nu mai fie si altii.
Sper sa reusesc desi nu este un contract la mijloc, cum era in mod normal, si sa ma pot folosi de factura de depunere a sumei de la banca, factura in format electronic cu numele firmei,cif, etc, cat si discutia noastra sms/e-mail.
Prin plagiat inteleg copy-paste. Intelegerea mea cu acea firma a fost ca tema aleasa va fi 100% autentica. Motiv pentru care mai tarziu vazand posibilele semne ale unei inselaciuni am decis ca e mai bine sa o redactez personal.
In noiembrie am gasit aceasta pagina:
-link editat: pe forum discutăm spețe, nu persoanele implicate-
Si am hotarat sa colaborez cu ei in realizarea unei lucrari. Persoana cu care am discutat m-a asigurat ca totul va fi bine si ca este o promotie, adica 1200 lei daca voi plati pana in 18.11.2017 ceea ce am si facut, prima transa (500 lei). Nu am primit niciun contract intre noi,desi era normal, nu am primit nici macar o parte din tema la care se lucra dupa plata sumei, desi asa era in regulamentul lor. In 08.01.2018 am achitat si a2a transa de bani (300 lei). Nu am fost cautat sa mi se spuna cum decurge lucrarea si daca incercam telefonic eram expediat elegant si rapid. Mi s-a parut suspect cand pe 07.02.2018 am luat legatura cu acea persoana sa ii trimit chestionarele pentru statistica insista destul de mult cu plata ultimei transe de bani deoarece ar fi ultima zi, tot atunci am cautat online despre aceasta firma/persoana si am aflat ca a inselat foarte multe persoane,printre care si eu. Dupa lungi discutii cu acesta, s-a stabilit ca in 48h sa primesc suma pe care am platit-o adica 800 lei si materialul lucrat pana in acel punct. Culmea, in acel material nu se regasea deloc ceea ce cerusem eu pentru tema respectiva, fiind cu totul altceva, iar verificat prin programul antiplagiat nu era originala lucrarea. Pana acum am chitanta primei plati la BCR, am dovada transferului celei de a2a plati,discutiile sms si pe mail,cat si o factura in model pdf. Ce pot face sa il trag la raspundere? Deoarece suma de bani sigur nu o voi mai vedea inapoi, dar macar sa nu mai insele si alte persoane. Eu am facut plangere la ANPC ieri, si as dori sa merg si la Politie. Deci, va rog sa ma sfatuiti cum as putea sa fac?
Am facut-o deja.
Dar daca vor trece cele 15 zile calendaristice in care telefonul e inca la firma in service, ce pot face?E dreptul meu pana la urma
Am revenit cu problema retragerii garantiei de la allview

Am trimis un mail celor de la Allview in care am specificat cu punct si virgula toate nemultumirile mele si ca eu doresc ca telefonul sa mi se repare pe garantie asa cum este normal. Am descris si legile care se incalca in cazul meu. Azi am fost sunat de la firma care se ocupa de garantie si de service ca sa imi ceara CNP pe motiv ca trebuie sa mi se faca factura fiscala cica, desi colega doamnei care m-a sunat saptamana trecuta mi-a cerut Cnp. Incerc sa ii explic respectivei ce legi ce incalca in cazul meu, ca am martori care au vazut ca telefonul s-a defectat, si care au vazut cand am pregatit telefonul pentru a-l trimite in garantie cu cutia originala si accesoriile, incercam sa ii explic, dansa nu ma lasa sa vorbesc, mi-am iesit efectiv din fire si i-am zis ca voi face o sesizare la ANPC si voi ajunge si in instanta daca chiar trebuie, iar dansa mi-a inchis in nas practic! Cum pot proceda in acest mod?
In primul rand e mare bataie de joc, ma lua la misto in telefon spunandu-mi ca avocatul meu nu stie si notiuni de tehnica si ca sa nu imi dau cu parerea desi asa am fost sfatuita de avocat sa le spun.
Legile pe care acestia le incalca sunt :
Art. 12. - (1) Consumatorii au dreptul de a pretinde vânzătorilor sau prestatorilor de servicii remedierea ori înlocuirea gratuită a produselor şi serviciilor obţinute, precum şi despăgubiri pentru pierderile suferite ca urmare a deficienţelor constatate în cadrul termenului de garanţie sau de valabilitate.
După expirarea acestui termen, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor/serviciilor care nu pot fi folosite potrivit scopului pentru care au fost realizate, ca urmare a unor vicii ascunse apărute pe durata medie de utilizare a acestora.
(2) Vânzătorul sau prestatorul de servicii suportă toate cheltuielile legate de aceste deficienţe, situaţie care nu îl exonerează de răspundere pe producător în relaţia cu acesta.
Art. 13. - (1) Remedierea deficienţelor apărute la produse sau servicii ori înlocuirea produselor care nu corespund în cadrul termenului de garanţie sau de valabilitate şi care nu sunt imputabile consumatorului se face în termen de maximum 15 zile din momentul când operatorul economic a luat la cunoştinţă de deficienţele respective.
(2) În cazul unor vicii ascunse, termenul maxim stabilit la alin. (1) curge de la data finalizării expertizei tehnice efectuate de un organism tehnic neutru.

Art. 16. - (1) Consumatorul poate solicita plata unor despăgubiri, potrivit clauzelor contractuale sau dispoziţiilor legale, în cazul remedierii ori al înlocuirii produselor sau serviciilor necorespunzătoare.
(2) Soluţionarea solicitării plăţii unor prejudicii morale sau daune conexe remedierii ori a înlocuirii produselor sau serviciilor necorespunzătoare cerute de consumatori sau de operatorii economici este de competenţa instanţei judecătoreşti competente ori a organismului de mediere competent.

Art. 17. - În cadrul termenului de garanţie, prestatorii de servicii asigură toate operaţiunile necesare remedierii deficienţelor constatate la serviciile prestate sau înlocuirii produselor utilizate în cadrul serviciilor respective, inclusiv transportul, manipularea, diagnosticarea, expertizarea, demontarea, montarea şi ambalarea acestora.

Stiu despre aceasta firma ca este o firma serioasa si in acest caz chiar doresc sa solutionam aceasta situatie juridica pe cale amiabila ,in caz contrar voi depune reclamatie la protectia consumatorului.


Eu cum as putea sa reactionez in acest caz? Sa inteleg ca eu am dreptate si ei se ascund dupa deget? La urma urmei telefonul nu prezenta urme mecanice si i s-a anulat garantia pe motiv ca display-ul acestuia era afectat, pai bine, dar cum dumnezeu reuseam eu sa ii stric display-ul telefonului daca acesta a fost numai cu folie si tinut numai in husa?
Chiar am nevoie de un sfat/parere ceva!