In noiembrie am gasit aceasta pagina: -link editat: pe forum discutăm spețe, nu persoanele implicate-
Si am hotarat sa colaborez cu ei in realizarea unei lucrari. Persoana cu care am discutat m-a asigurat ca totul va fi bine si ca este o promotie, adica 1200 lei daca voi plati pana in 18.11.2017 ceea ce am si facut, prima transa (500 lei). Nu am primit niciun contract intre noi,desi era normal, nu am primit nici macar o parte din tema la care se lucra dupa plata sumei, desi asa era in regulamentul lor. In 08.01.2018 am achitat si a2a transa de bani (300 lei). Nu am fost cautat sa mi se spuna cum decurge lucrarea si daca incercam telefonic eram expediat elegant si rapid. Mi s-a parut suspect cand pe 07.02.2018 am luat legatura cu acea persoana sa ii trimit chestionarele pentru statistica insista destul de mult cu plata ultimei transe de bani deoarece ar fi ultima zi, tot atunci am cautat online despre aceasta firma/persoana si am aflat ca a inselat foarte multe persoane,printre care si eu. Dupa lungi discutii cu acesta, s-a stabilit ca in 48h sa primesc suma pe care am platit-o adica 800 lei si materialul lucrat pana in acel punct. Culmea, in acel material nu se regasea deloc ceea ce cerusem eu pentru tema respectiva, fiind cu totul altceva, iar verificat prin programul antiplagiat nu era originala lucrarea. Pana acum am chitanta primei plati la BCR, am dovada transferului celei de a2a plati,discutiile sms si pe mail,cat si o factura in model pdf. Ce pot face sa il trag la raspundere? Deoarece suma de bani sigur nu o voi mai vedea inapoi, dar macar sa nu mai insele si alte persoane. Eu am facut plangere la ANPC ieri, si as dori sa merg si la Politie. Deci, va rog sa ma sfatuiti cum as putea sa fac?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mergeti si la politie. Problema este ca in timp ce ei se fac vinovati de nerespectarea unui contract, dvs va faceti vinovat de o tentativa de furt intelectual, un plagiat adica, caz in care acest gen de abordari nu prea mai este privit cu empatie de nimeni in ziua de azi. Aveti posibilitatea sa initiati o actiune in raspundere si in instanta civila, dupa caz, sens in care puteti sa contactati un avocat.
Prin plagiat inteleg copy-paste. Intelegerea mea cu acea firma a fost ca tema aleasa va fi 100% autentica. Motiv pentru care mai tarziu vazand posibilele semne ale unei inselaciuni am decis ca e mai bine sa o redactez personal.
Foarte bine, v-ati facut inteles. Depuneti plangere penala la politie pentru inselaciune si solicitati in paralel despagubiri civile printr-o actiune in instanta civila, recomandat cu suportul unui avocat.
Sper sa reusesc desi nu este un contract la mijloc, cum era in mod normal, si sa ma pot folosi de factura de depunere a sumei de la banca, factura in format electronic cu numele firmei,cif, etc, cat si discutia noastra sms/e-mail.
Contractul este un acord de vointe al partilor, o intelegere, un deal cum spune americanu', si nu o hartie scrisa (care reprezinta doar inscrisul constatator al contractului). Nu va bateti capul, va explica avocatul.
Inselaciune?
gerrardd
Buna seara tuturor. Am o intrebare. Anul acesta, in vara am cumparat o lucrare de licenta de pe un site din Romania. Administratorul site-ului respectiv m-a ... (vezi toată discuția)