In noiembrie am gasit aceasta pagina: -link editat: pe forum discutăm spețe, nu persoanele implicate-
Si am hotarat sa colaborez cu ei in realizarea unei lucrari. Persoana cu care am discutat m-a asigurat ca totul va fi bine si ca este o promotie, adica 1200 lei daca voi plati pana in 18.11.2017 ceea ce am si facut, prima transa (500 lei). Nu am primit niciun contract intre noi,desi era normal, nu am primit nici macar o parte din tema la care se lucra dupa plata sumei, desi asa era in regulamentul lor. In 08.01.2018 am achitat si a2a transa de bani (300 lei). Nu am fost cautat sa mi se spuna cum decurge lucrarea si daca incercam telefonic eram expediat elegant si rapid. Mi s-a parut suspect cand pe 07.02.2018 am luat legatura cu acea persoana sa ii trimit chestionarele pentru statistica insista destul de mult cu plata ultimei transe de bani deoarece ar fi ultima zi, tot atunci am cautat online despre aceasta firma/persoana si am aflat ca a inselat foarte multe persoane,printre care si eu. Dupa lungi discutii cu acesta, s-a stabilit ca in 48h sa primesc suma pe care am platit-o adica 800 lei si materialul lucrat pana in acel punct. Culmea, in acel material nu se regasea deloc ceea ce cerusem eu pentru tema respectiva, fiind cu totul altceva, iar verificat prin programul antiplagiat nu era originala lucrarea. Pana acum am chitanta primei plati la BCR, am dovada transferului celei de a2a plati,discutiile sms si pe mail,cat si o factura in model pdf. Ce pot face sa il trag la raspundere? Deoarece suma de bani sigur nu o voi mai vedea inapoi, dar macar sa nu mai insele si alte persoane. Eu am facut plangere la ANPC ieri, si as dori sa merg si la Politie. Deci, va rog sa ma sfatuiti cum as putea sa fac?
cameliapad
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pe lucrarea aceea originala al cui nume ar fi fost pus? Al dumneavoastra, cel cu ideea sau al dumneavoastra si al celui cu munca de care dumneavoastra nu ati avut timp? Daca precizati si numele celalalt ar fi fost in regula, dar am indoielile mele cu privire la acest lucru. Daca treceati numai numele dumneavoastra ar fi fost incorect, imoral si din punct de vedere academic ilegal. Degeaba va cautati scuze. Daca dumneata ai o lucrare de facut, lucrare pe care iti pui numele tau, atunci trebuie sa-ti faci timp si sa o faci.
Am vazut o gramada de mesaje in care eu eram incriminat. Sa o luam logic, presupusul detine o firma SRL deci ceea ce ofera el este un serviciu contra unor sume de bani. Avand in vedere plangerea pe care am facut-o fiind redirectionata catre serviciul de investigare a criminalitatii economice s-a ajuns la concluzia ca domnul ce practica aceste inselaciuni nu este la prima abatere, iar noi, cei pagubiti am platit pt un serviciu, deci aici nu se mai discuta de plagiat si alte chestii.
Nu e ca si cum as fi plagiat o lucrare deja publicata. Nu inteleg de unde si pana unde tot invocati aceste lucruri. Daca ceilalti pe care a reusit sa ii pacaleasca nu au fost afectati de nimic dupa ce au depus plangeri nu cred ca as fi eu castigator.
Este perfect adevarat tot ceea ce ati scris. Tocmai de aceea am scris ce am scris.Tonul era peiorativ dar probabil ca acest lucru nu vi s-a parut evident.
Inselaciune?
gerrardd
Buna seara tuturor. Am o intrebare. Anul acesta, in vara am cumparat o lucrare de licenta de pe un site din Romania. Administratorul site-ului respectiv m-a ... (vezi toată discuția)