avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost păcălit de o firmă care mi-a promis o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost păcălit de o firmă care mi-a promis o lucrare originală dar mi-a trimis un material plagiat. Cum îmi pot recupera banii?

In noiembrie am gasit aceasta pagina:
-link editat: pe forum discutăm spețe, nu persoanele implicate-
Si am hotarat sa colaborez cu ei in realizarea unei lucrari. Persoana cu care am discutat m-a asigurat ca totul va fi bine si ca este o promotie, adica 1200 lei daca voi plati pana in 18.11.2017 ceea ce am si facut, prima transa (500 lei). Nu am primit niciun contract intre noi,desi era normal, nu am primit nici macar o parte din tema la care se lucra dupa plata sumei, desi asa era in regulamentul lor. In 08.01.2018 am achitat si a2a transa de bani (300 lei). Nu am fost cautat sa mi se spuna cum decurge lucrarea si daca incercam telefonic eram expediat elegant si rapid. Mi s-a parut suspect cand pe 07.02.2018 am luat legatura cu acea persoana sa ii trimit chestionarele pentru statistica insista destul de mult cu plata ultimei transe de bani deoarece ar fi ultima zi, tot atunci am cautat online despre aceasta firma/persoana si am aflat ca a inselat foarte multe persoane,printre care si eu. Dupa lungi discutii cu acesta, s-a stabilit ca in 48h sa primesc suma pe care am platit-o adica 800 lei si materialul lucrat pana in acel punct. Culmea, in acel material nu se regasea deloc ceea ce cerusem eu pentru tema respectiva, fiind cu totul altceva, iar verificat prin programul antiplagiat nu era originala lucrarea. Pana acum am chitanta primei plati la BCR, am dovada transferului celei de a2a plati,discutiile sms si pe mail,cat si o factura in model pdf. Ce pot face sa il trag la raspundere? Deoarece suma de bani sigur nu o voi mai vedea inapoi, dar macar sa nu mai insele si alte persoane. Eu am facut plangere la ANPC ieri, si as dori sa merg si la Politie. Deci, va rog sa ma sfatuiti cum as putea sa fac?
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Unlimit , utilizator 13:55, 18 Martie 2018
Daca nu vreti sa aveti dvs. probleme, pastrati discretia. Ambii ati procedat ilegal si daca se afla s-ar putea sa nu fie bine nici pentru dvs.
Nu rezolvati nimic cu plangerea penala, e vorba de un litigiu civil.

Si atunci ce pot sa fac? Eu ca victima sunt deja pagubit. Dar macar sa nu mai fie si altii.
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
trandafir2, moderator
Daca este vorba de o lucrare de licenta/doctorat, puteti lua legatura cu facultatea si sa le povestiti cu lux de amanunte. Ar putea pune niste anunturi, ca sa nu pice si alti studenti in aceeasi capcana.
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
trandafir2, moderator
Cred ca nu ati citit tot. Am convenit sa fie lucrarea autentica. Apoi nu e ca si cum plagiam eu ca persoana. Indicat nu cred ca e sa tac si sa raman si fara bani si sa mai fie ai altii pacaliti.

tgeorgescu a scris:

Daca nu vreti sa aveti dvs. probleme, pastrati discretia. Ambii ati procedat ilegal si daca se afla s-ar putea sa nu fie bine nici pentru dvs.

Alte discuții în legătură

Inselaciune? gerrardd gerrardd Buna seara tuturor. Am o intrebare. Anul acesta, in vara am cumparat o lucrare de licenta de pe un site din Romania. Administratorul site-ului respectiv m-a ... (vezi toată discuția)
Revocarea donaþiei. cauza imoralã camelia2379 camelia2379 Noul cod civil nu enumera printre cauzele de revocare a donatiei (art. 1020) si situatia concreta pe care doresc sa o supun discutiei, respectiv revocarea ... (vezi toată discuția)
Redeschidere proces partaj axxa73 axxa73 Buna seara, Daca prin hotararea de divort care a devenit definitiva si irevocabila, a fost trecuta si o tranzactie cu privire la cererea de partaj, prin ... (vezi toată discuția)