@ynocentta Nu ati nimerit-o. Va referiti vag si imprecis la art 22^1 din og 27/01/2022. ,,(1) Retragerea permisului de conducere se dispune de către poliția rutieră și în cazul în care titularul acestuia nu a putut fi supus testării în vederea stabilirii concentrației de alcool pur în aerul expirat sau testării preliminare a prezenței în organism a unor substanțe psihoactive, iar în urma efectuării examinării medicale s-au constatat elemente clinice sugestive consecutive consumului recent de băuturi alcoolice sau de substanțe psihoactive, cu ocazia procedurii de recoltare a mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de substanțe psihoactive, eliberându-se o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere fără drept de circulație.(2) Retragerea permisului de conducere se dispune până la ora 8.00 a zilei următoare, dar nu mai puțin de 12 ore."
Ce am intrebat eu e cu totul altceva.
E vorba de art 6 din Norma metotologica 12/12/2013 reglementata prin ordinul nr. 1.512 din 12 decembrie 2013 al MS. ,,(1) Prestaţia medico-legală reprezentată de determinarea alcoolemiei sau a prezenţei drogurilor în organismul unei persoane se realizează contra cost. (2) Costul prestaţiei medico-legale menţionate la alin. (1), incluzând şi preţul trusei standard, se achită potrivit legii. Despre ce lege e vorba?
Am fost oprit de politia rutiera si mi s-a cerut sa ma las testat pt consum de alcool. Am refuzat si am cerut sa fiu condus deindata pt a-mi fi recoltate probe biologice. Politistul a zis ok, dar achitati 300 de lei. Eu i-am spus ca nu-i treaba mea sa platesc, e ca la pocher, vrei sa vezi cartea, platesti. La final mi s-au restituit actele si mi-am vazut de drum. Intrebare: in situatia in care refuz ,,testarea'' pe ulita si cer sa fiu dus pt recoltarea de probe biologice, in sarcina cui e achitarea analizelor? Un temei legal ar fi super. Multumesc!
Inca ceva: art.39 (2). La cati dintre amicii dvoastra le stiti cnp-ul? Nu-l stiu nici pe al fratilor! Ma refer la terminatia din patru cifre. Politia s-a nascut militie si asa va muri!
Multumesc! Am uitat de ordonanta 1/2022! Cu ocazia recitirii ei mi-am reamintit ca traiesc in Romania suspiciunii rezonabile, a indiciilor temeinice, etc : în urma efectuării examinării medicale s-au constatat elemente clinice sugestiveconsecutive consumului recent de băuturi alcoolice sau de substanțe psihoactive
Buna ziua! De vreo doua luni e o nebunie la mine in oras. E plin de echipaje de politie care te opresc in trafic si te ,,testeaza". A fost zi in care am fost oprit de trei ori. N-am probleme nici cu alcoolul (nu consum deloc) si nici cu ,,substantele interzise" (nici d-astea nu consum), am cu altceva: cu etilotestele (nu etilometre!) si cu trusa drug test, mai exact cu precizia lor. Intrebare: ce mi se poate intampla daca refuz sa suflu/scuip si solicit recoltarea de probe biologice? Platesc eu aceste analize? Mi se retine permisul pana vin rezultatele de la IML? Multumesc!
@tgeorgescu Incercati sa cititi de cate ori e nevoie pana intelegeti corect ce am postat. Dupa ce v-ati lamurit raspundeti cu calm, fara tonul iritat si artagos si fara a va erija in diriginte. E greu, n-o sa va iasa din prima, dar merita sa incercati!
Ideea cu ,,colaborarea" este o tampenie! Odata ce pun gheara pe tine nu mai scapi! Si te afunzi tot mai rau, cum ziceai, devii ,,curva" militistilor/procurorilor si care or mai fi pe acolo (sunt destui!). Mie-mi pari dezghetat, scrii binisor (bagi in buzunar 90% dintre parlamentari!), accepta-ti faptele, PLATESTE si invata ceva din patania asta. Ai (bine era daca-l aveai de la inceput) nevoie de asistenta unui avocat, dar nu din cei numiti din oficiu, un avocat ales. Ai facut si greseli in relatia cu organul. Doar doua: 1.te-ai increzut in vorbele lui si 2. prin ceea ce ai declarat ti-ai bagat capul in lat, nu degeaba vezi prin filme cum i se spune ca orice va declara va fi folosit impotriva lui, observi nuanta, nu-i spune ca va fi folosit in ,,ajutorul" lui. Tine-ne la zi cu mersul lucrurilor! P.S. Poate o doamna sau un domn avocat care intra pe aici isi fac pomana cu tine si te reprezinta pro bono (gratis)...
dogele
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@attila Nu ne-ai spus ce e mai important: ai purtat sau nu acele discutii ,,neprincipiale" ? Poti sa ne minti, dar ce te faci daca persoana care te-a parat a facut niste print screen-uri?! Vezi pe net proba veritatii Si mai este ceva: ori sotia ta este o persoana foarte credula si foarte usor influentabila, ori tu esti o persoana cu ,,antecedente" si atunci ea, patita fiind, pe cine/ce sa creada? Te doare cel mai tare ca cineva ti-a ,,facut-o" si te-a dat in vileag la sotie!