avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaDsk

Activitate AndreeaDsk

Asa este, o sa merg la protectia copilului, voi duce fata la psiholog eu nu inteleg ce se intampla in capusorul ei. Banuiesc ce, dupa atatia ani dar vreau sa vad si parerea unei terte persoane care va sta de vorba cu ea, in special daca este psiholog. De exemplu, acum el ma suna eu nu pot sa ii raspund nu mai pot trece prin acest stres, stiu doar ca ea zice ca nu mai merge si sa imi spuneti dumneavoastra de ce credeti ca suna din moment de fiecare data dupa ''injuraturile'' si amenintarile de rigoare oricum se vede clar ca face asta DOAR CA SA MA SICANEZE SI SA MA SUPERE PE MINE, nu il intereseaza cat rau ii face ei, asta pentru ca el nu sta cu fata, o duce la mama lui, din aceste 9 ore nu sta decat vreo 2 cu ea. Pot sta eu, sa nu fac nimic din moment ce au trecut anii astia, iar ea, atat de bulversata nu aude de la el decat ca mama ei este cretina tampita tot felul de minciuni inventate ca nu fac nimic pentru ea, ma gandesc ca omul nu mai judeca normal, nu se poate sa nu isi dea seama ca ea realizeaza tot si stie clar ce viata are. Mi se pare foarte urat ce se intampla, nu inteleg de ce face asta, tot ce stiu este ca voi pune capat acestui abuz cumva.
Sincer va intreb, in locul meu v-ar interesa cum ar arata el, din moment ce in toti acesti ani eu m-am luptat cu raul facut copilului, el facea rau-eu faceam copilul sa isi revina, asta pe langa intretinerea si educarea ei fara nici un ajutor (ii multumesc lui Dumnezeu ca am reusit singura). Teoretic un tata ajuta la educarea si ingrijirea copilului, asta cum face sotul meu de care se spune in aceasta discutie ca nu este normal sa il consider ca pe un tata. Nu mai conteaza ce a fost intre noi doi inainte, am pus stop dar de atunci el nu a facut decat sa incerce sa imi ingreuneze tot. Spuneti de fraze folosite pe banda rulanta de mamici. Ei bine, eu nu am vrut nimic, nu spun nimic despre alte mamici, nu ma intereseaza ce fac alte mamici, eu stiu cum am fost eu si vreau sa fac cumva ca acest rau sa nu mai ajunga la copilul meu, atat! Am uitat sa mentionez si ca unul din motivele divortului. In momentul in care a aparut copilul s-a schimbat in rau m-a inselat a inceput sa bea si nu spun de toata batjocura la care am fost supusa. Nu am initiat aceasta discutie pentru mine, eu sunt foarte ok personal, el este singurul mare rau care inca planeaza peste noi doua din dorinta de a ne face rau. E greu de crezut stiu, dar este adevarul! Vreau sa pun stop acestui abuz care ii face rau copilului meu.
Va rog mult un sfat strict din punct de vedere legislativ nu ''moral'' sau in alt fel. Cum a scris utilizatorul Mihai Teris - avocat, caruia ii multumesc.
Nu am absolut nici un interes sa spun lucruri neadevarate, pur si simplu am cerut o parere, dar vad ca unele persoane raspund destul de ''acuzator''. Ca imi consider sotul tata pentru ea, in primul rand nu eu fac asta, ci ea, si este normal din moment ce tatal ei biologic nu face nimic pentru ea, nu se ocupa de ea, singura lui preocupare este sa vorbeasca de rau, sa ii spuna tot felul de minciuni incercand sa o intoarca impotriva mea, din pura rautate. Sotul meu chiar se ocupa foarte mult de ea, teme, activitati, ingrijit, etc. Nu mi se pare normal ca fostul sot sa ii spuna copilului sa nu imi aduca un buchetel de flori pe care il facuse pentru mine ca sunt cretina (si alte cuvinte mult mai urate). Ii vorbeste despre mine tot timpul foarte urat!!! La fel, nu mi se pare normal sa plece o saptamana acolo, sa nu ii pese ce mananca ce se intampla cu ea sa vina cu o mare iritatie pe ea (pana pe spate) iar eu sa nu stiu cateva zile despre asta (ii spuneam ce sa ii dea daca ma anunta), apoi sa ajung cu ea sa mi se spuna ca a fost muscata de ''ceva'' si sa o tratez destul de greu. Sunt foarte multe probleme, si nu, nu am asteptat, tot timpul am zis ca nu vreau ca ea sa urasca, vreau sa tina legatura cu verisoarele, bunicii, etc. Iar acum m-am sezizat pentru ca ea plange intr-una ca s-a saturat ca ea renunta (cuvant folosit de un copil de 8 ani, neauzind asta de la mine) ca aude tot timpul scandal (aude cum ma injura acest om la telefon si cum face si in plus aude si acolo la el.) Am resurse sa ma judec cu el, pana acum am crezut ca se va potoli dar au trecut aproape 4 ani si face si mai rau si, cel mai important este ca fetita trece clasa a 2 a si am planuri mari cu ea, legat de scoala, de activitati extrascolare si este atat de bulversata. Pana acum ba a vrut ba nu a vrut, am intrebat-o si eu tot timpul de ce acum este atat de ''pornita'' insa plange si spune ca i-a promis ca nu mai da in ea si tot a dat si nu mai vrea ca s-a saturat de scandal, ea vrea familia ei fericita si atat. Imaginati-va ca nu imi era usor, pentru mine era groaznic sa vad ca eu fac tot ce pot sa ii fie bine, si la fiecare doua saptamani venea stresata sau cu ochii umflati venea ba suparata ca ea nu mai merge ba foarte introvertita (stiam ca are ceva dar nu mai spunea) si tot asa de atata timp. Este mai mare acum si cred ca acesta este motivul pentru care vorbeste deja altfel.
Buna ziua,

Am o fetita in varsta de 8 ani, sunt divortata de 4 ani, m-am recasatorit acum 1 an. Fetita il considera tata pe actualul meu sot, care are grija de ea legat de scoala si in familie, se poarta impecabil, il iubeste foarte mult. Fostul meu sot are program de vizita de doua ori pe luna de la 11.00 la 20.00, insa, in acest timp se poarta foarte urat cu ea de cele mai multe ori, o bate tipa la ea si se foloseste de aceasta vizita pentru a incerca sa o intoarca impotriva mea, pentru a ii vorbi foarte urat despre mine si pentru a se razbuna pe mine (nu o aduce la ora la care trebuie doar ca sa ma supere pe mine). De fiecare data in vacanta cand a stat la el cateva zile, am luat-o bolnava, arsa la propriu pe spate de la soare, cu mana rupta intr-o iarna si nici macar nu mi-a spus, a lasat-o asa, pana am luat-o eu si am dus-o la spital si i-au bagat mana in ghips, si multe altele. Ultima oara, la programul de vizita nici nu a luat-o el, a luat-o bunica ei, el a venit si a stat doar doua ore cu ea, si s-a intamplat asta de multe ori, asta doar pentru a o lua de langa mine. Pe mine ma jigneste foarte rau la telefon, eu nu mai pot vorbi cu el, si mai nou copilul refuza sa mai mearga acolo. Fetita spune ca el bea si face scandal (asta se intampla si cand eram casatoriti) ''De ce sa merg ca el ma bate, eu am familia mea fericita''. Acum, problema mea este urmatoarea: Nu vreau nimic de la el, conditii sa o cresc si sa o educ am si am avut intotdeauna mult mai bune, tot ce imi doresc este sa nu ne mai ''terorizeze'' cum zicea ea si sa nu se mai foloseasca de ea pentru a imi face rau mie (pentru ca ii face UN FOARTE MARE RAU ei), iar acum ca ea refuza sa mai mearga ce pot face. Am hotarat de saptamana viitoare sa merg cu ea si la un psiholog in primul rand ca sa se linisteasca, dar si care ulterior va putea scrie si un raport pentru instanta. Ce se poate intampla daca ea nu mai vrea sa mearga si mai ales, care este urmatorul demers pe care trebuie sa il fac? Avem divort facut la notar prin comun acord, am acceptat numai pentru a putea pleca de acolo, dintr-un mare scandal si pentru a o putea creste linistita fara alti nervi din cauza proceselor etc, am acceptat pensia alimentara minima pentru ca nu am nevoie de banii lui, insa, vad ca si dupa toti acesti ani tot nu se opreste din razbunare, rautate, pe mine nu ma mai atinge nimic, dar afecteaza copilul foarte mult. Ce se poate intampla daca ea nu mai vrea sa mearga si mai ales, care este urmatorul demers pe care trebuie sa il fac?

Va multumesc.