avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare program vizita minor. Refuzul fetitei de a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare program vizita minor. Refuzul fetitei de a mai merge in vizita la tata

Buna ziua,

Am o fetita in varsta de 8 ani, sunt divortata de 4 ani, m-am recasatorit acum 1 an. Fetita il considera tata pe actualul meu sot, care are grija de ea legat de scoala si in familie, se poarta impecabil, il iubeste foarte mult. Fostul meu sot are program de vizita de doua ori pe luna de la 11.00 la 20.00, insa, in acest timp se poarta foarte urat cu ea de cele mai multe ori, o bate tipa la ea si se foloseste de aceasta vizita pentru a incerca sa o intoarca impotriva mea, pentru a ii vorbi foarte urat despre mine si pentru a se razbuna pe mine (nu o aduce la ora la care trebuie doar ca sa ma supere pe mine). De fiecare data in vacanta cand a stat la el cateva zile, am luat-o bolnava, arsa la propriu pe spate de la soare, cu mana rupta intr-o iarna si nici macar nu mi-a spus, a lasat-o asa, pana am luat-o eu si am dus-o la spital si i-au bagat mana in ghips, si multe altele. Ultima oara, la programul de vizita nici nu a luat-o el, a luat-o bunica ei, el a venit si a stat doar doua ore cu ea, si s-a intamplat asta de multe ori, asta doar pentru a o lua de langa mine. Pe mine ma jigneste foarte rau la telefon, eu nu mai pot vorbi cu el, si mai nou copilul refuza sa mai mearga acolo. Fetita spune ca el bea si face scandal (asta se intampla si cand eram casatoriti) ''De ce sa merg ca el ma bate, eu am familia mea fericita''. Acum, problema mea este urmatoarea: Nu vreau nimic de la el, conditii sa o cresc si sa o educ am si am avut intotdeauna mult mai bune, tot ce imi doresc este sa nu ne mai ''terorizeze'' cum zicea ea si sa nu se mai foloseasca de ea pentru a imi face rau mie (pentru ca ii face UN FOARTE MARE RAU ei), iar acum ca ea refuza sa mai mearga ce pot face. Am hotarat de saptamana viitoare sa merg cu ea si la un psiholog in primul rand ca sa se linisteasca, dar si care ulterior va putea scrie si un raport pentru instanta. Ce se poate intampla daca ea nu mai vrea sa mearga si mai ales, care este urmatorul demers pe care trebuie sa il fac? Avem divort facut la notar prin comun acord, am acceptat numai pentru a putea pleca de acolo, dintr-un mare scandal si pentru a o putea creste linistita fara alti nervi din cauza proceselor etc, am acceptat pensia alimentara minima pentru ca nu am nevoie de banii lui, insa, vad ca si dupa toti acesti ani tot nu se opreste din razbunare, rautate, pe mine nu ma mai atinge nimic, dar afecteaza copilul foarte mult. Ce se poate intampla daca ea nu mai vrea sa mearga si mai ales, care este urmatorul demers pe care trebuie sa il fac?

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2015
AndreeaDsk, utilizator
Cel mai recent răspuns: AndreeaDsk , utilizator 11:30, 11 Septembrie 2015
Bună ziua. Nu se poate întâmpla nimic, cu atât mai mult cu cât există o stare conflictuală și o temere.
Sesizați și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.
În ceea ce privește programul de vizită se impune a fi modificat, solicitați acest lucru judecătoriei în circumscripția căreia domiciliați.
În cazuri de violență și nu numai, se poate obține și un ordin de restricție.
Stimata doamna,
Eu voi porni de la premisa ca tot ce spuneti este real. Desi fraze de genul "de fiecare data cand a stat la tata am adus-o bolnava" cu tot respectul, sunt folosite pe banda rulanta de mamici.
Dar revenind, practic, daca nu o aduce la timp ii puteti face plangere penala pentru nerespectarea masurilor privind incredintarea minorilor, art. 379 Cod penal.
Daca vine doar bunica sa ridice copilul, aveti dreptul sa nu ii dati copilul dansei. Acum depinde, nici bunica nu se poarte bine cu copilul? Si ea o "terorizeaza" pe copila?
Ca fetita il considera tata pe actualul sot, mie personal nu mi se pare corect, dar dvs stiti mai bine.
Aveti dovezi ca tata ar lovi-o pe copila? Aveti dovezi ca micuta si-ar fi rupt mana sub supravegherea tatalui?
Ideea de a merge la un psiholog cu minora este foarte buna, de ce nu incercati sa chemati si fostul sot eventual? Poate il ajuta si pe dansul sa inteleaga situatia.
Daca copila refuza sa plece, riscul este ca domnul sa apeleze la executor care va constata la randul lui faptul ca micuta refuza sa plece cu tatal. Ulterior se poate dispune consilierea copilului. Se poate ajunge si la plangere penala din partea fostului pentru nerespectarea masurilor privind incredintarea minorilor. Daca se ajunge la un proces, copila avand 8 ani este posibil sa fie ascultata de instanta.
Si in final, ce ati dori sa obtineti? Ce fel de program de vizita? Sau va ganditi ca tatal sa nu mai vada deloc copila? Ca ati initiat topicul cu titlul "modificare program vizita minor". Cum ati dori sa fie modificat?
E dreptul copilului sa aiba relatii cu familia extinsa, bunica paterna face parte din familia extinsa.
Mi se pare foarte bine faptul ca duceti fata la psiholog. Pentru a nu exista probleme/confuzii va sfatuiesc sa anuntati si tatal despre acest demers in plus, puteti anunta si Protectia Copilului si sa le solicitati ajutorul.
Copii racesc, al meu e mucios non-stop,daca as divorta mi-ar fi foarte usor sa dau vina pe tata. Copii patesc tot felul de lucruri chiar cu tine langa ei. Mi-a atras atentia insa faptul cu mana rupta. Este extrem de grav ca cea mica avea o fractura si parintele nu a luat imediat masurile necesare in plus e grav si faptul ca incearca sa o alieneze pe cea mica, vorbind urat despre dumneavoastra.
Ce nu inteleg eu este anume de ce ati asteptat ca cea mica sa refuze ea sa mearga la programul de vizita? faptele erau de ceva timp destul de grave din ce povestiti de copila singura a inceput sa zica ca e terorizata. De ce ati asteptat pana in acest punct in care lucrurile s-au deteriorat atat de mult?
Ori lucrurile au fost asa cum povestiti si atunci nu trebuia sa stati sa lasati fata sa fie batuta, sa asiste la scandalurile facute de tata la bautura si sa vina acasa bolnava si cu mana rupta ori lucrurile nu au fost grave si abia acum, cand fata refuza sa mai mearga gasiti motive sa sustineti acest lucru.


Nu am absolut nici un interes sa spun lucruri neadevarate, pur si simplu am cerut o parere, dar vad ca unele persoane raspund destul de ''acuzator''. Ca imi consider sotul tata pentru ea, in primul rand nu eu fac asta, ci ea, si este normal din moment ce tatal ei biologic nu face nimic pentru ea, nu se ocupa de ea, singura lui preocupare este sa vorbeasca de rau, sa ii spuna tot felul de minciuni incercand sa o intoarca impotriva mea, din pura rautate. Sotul meu chiar se ocupa foarte mult de ea, teme, activitati, ingrijit, etc. Nu mi se pare normal ca fostul sot sa ii spuna copilului sa nu imi aduca un buchetel de flori pe care il facuse pentru mine ca sunt cretina (si alte cuvinte mult mai urate). Ii vorbeste despre mine tot timpul foarte urat!!! La fel, nu mi se pare normal sa plece o saptamana acolo, sa nu ii pese ce mananca ce se intampla cu ea sa vina cu o mare iritatie pe ea (pana pe spate) iar eu sa nu stiu cateva zile despre asta (ii spuneam ce sa ii dea daca ma anunta), apoi sa ajung cu ea sa mi se spuna ca a fost muscata de ''ceva'' si sa o tratez destul de greu. Sunt foarte multe probleme, si nu, nu am asteptat, tot timpul am zis ca nu vreau ca ea sa urasca, vreau sa tina legatura cu verisoarele, bunicii, etc. Iar acum m-am sezizat pentru ca ea plange intr-una ca s-a saturat ca ea renunta (cuvant folosit de un copil de 8 ani, neauzind asta de la mine) ca aude tot timpul scandal (aude cum ma injura acest om la telefon si cum face si in plus aude si acolo la el.) Am resurse sa ma judec cu el, pana acum am crezut ca se va potoli dar au trecut aproape 4 ani si face si mai rau si, cel mai important este ca fetita trece clasa a 2 a si am planuri mari cu ea, legat de scoala, de activitati extrascolare si este atat de bulversata. Pana acum ba a vrut ba nu a vrut, am intrebat-o si eu tot timpul de ce acum este atat de ''pornita'' insa plange si spune ca i-a promis ca nu mai da in ea si tot a dat si nu mai vrea ca s-a saturat de scandal, ea vrea familia ei fericita si atat. Imaginati-va ca nu imi era usor, pentru mine era groaznic sa vad ca eu fac tot ce pot sa ii fie bine, si la fiecare doua saptamani venea stresata sau cu ochii umflati venea ba suparata ca ea nu mai merge ba foarte introvertita (stiam ca are ceva dar nu mai spunea) si tot asa de atata timp. Este mai mare acum si cred ca acesta este motivul pentru care vorbeste deja altfel.
Spuneti ca aveti resurse sa va judecati cu el. Asadar, veti solicita in instanta modificarea programului de vizita. V-ati gandit deja cum ar arata el? Tatal din cele spuse de dvs ar sta cu copilul in total vreo 18 ore pe luna. Vreti sa solicitati sa nu mai stea deloc? Sa stea mai putine ore? Cum este legatura cu bunica din partea tatalui?

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor soby 27 soby 27 Sunt mamica unei fetite in varsta de 5 ani, cu o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare. Divortul este pronuntat de 3 ani si 1/2, exista o ... (vezi toată discuția)
Sechestrati in casa 48 de ore? ContSters129337 ContSters129337 Buna ziua. In urma divortului pronuntat in urma cu 1 an, mi-a fost incredintat spre crestere si educare, fiul meu minor, care are acum 4 ani si 8 luni, tatal ... (vezi toată discuția)
Executare silita minori ContSters372480 ContSters372480 buna seara as avea si eu o intrebare avem si noi o executare silita pentru un minor de 6 ani tatal si bunici refuza sal dea si il influenteaza sa nu mearga ... (vezi toată discuția)