avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sechestrati in casa 48 de ore?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sechestrati in casa 48 de ore?

Buna ziua. In urma divortului pronuntat in urma cu 1 an, mi-a fost incredintat spre crestere si educare, fiul meu minor, care are acum 4 ani si 8 luni, tatal putand sa pastreze legaturile personale cu acesta “ in prima si a treia saptamana din luna, incepand de vineri orele 17.00, pana duminica orele 19.00, cu luarea minorului la domiciliul tatalui” ( tatal locuieste la 100 km de noi). Tatal a venit de 4-5 ori si a luat copilul fortat, in plansetele si tipetele acestuia de disperare ca un vrea sa mearga. Un astfel de episod s-a consumat sub privirile inspectorilor de la Protectia Copilului, care nu au avut nici un fel de reactie, motivand ca daca exista o hotarare judecatoreasca, chiar daca este copilul traumatizat, nu pot face nimic. Mi-au motivat ca atata vreme cat nu are traume fizice, ei un pot face nimic. La aceste scene au asistat o mare parte din vecini, care erau socati de modul abuziv in care era luat copilul si de lipsa de reactie a celor care ar trebui sa protejeze copiii. Am deschis actiune judecatoreasca in care am cerut schimbarea programului de vizita. Din cauza problemelor din justitie, acest proces este si astazi pe rol.
Dupa aceste episoade traumatizante pentru copil, am solicitat de la protectia copilului ca minorul sa fie incadrat intr-un program de consiliere psihologica. Acesta din urma a urmat acest program, raportul psihologului evidentiind instabilitatea copilului in prezenta tatalui. A urmat o perioada de 5 luni in care tatal a uitat de tot de copil. Nu a cautat sa intre in legatura cu el in nici un fel. Dupa aceste 5 luni, desi a fost asteptat in fiecare prima si a treia saptamana VINEREA, asa cum scrie in hotarare, el a venit sambata, fara sa anunte in prealabil. Eu eram la examene iar copilul era cu bunicii la local de joaca. Nu stiu daca a fost la domiciliul meu sa caute copilul, dar cert este ca a fost la politie unde a facut 2 plangeri penale, urmate apoi de a 3-a cand a venit, l-am asteptat, dar copilul plangea si ma ruga sa un il las. In urma acestei vizite, copilul a facut iar consiliere psihologica, deoarece avea cosmaruri noaptea si era speriat cand auzea soneria la usa, ca nu cumva sa fie tatal lui. Desi am mers la politie si am dat declaratii atat eu cat si martorii, desi am depus la dosar 2 raporturi psihologice care atesta faptul ca minorul refuza legaturile cu tatal, iar relatiile cu el, ii produc traume psihice, s-a dispus inceperea urmaririi penale, invocandu-se art. 307 CP, motivatia fiind ca intre orele 17.00-19.00, 2 vineri/luna nu avem voie sa parasim domiciliul nici eu nici minorul, tatal avand dreptul sa vina chiar si la 2 noaptea daca are chef. Le-am explicat ca prin Constitutie atat eu cat si minorul avem dreptul la libertate, ca un putem sta inchisi in casa 48 de ore sa ghicim daca vine sau un tatal. Mi-au spus ca atata vreme cat exista acesta hotarare, ne este interzis sa plecam de acasa. Le-am spus ca eu respect hotararea si am o gramada de martori ca vinerea la orele 17.00, copilul a fost in domiciliu, dar tatal a venit sambata, fara sa anunte. Le-am dus documente ca a fost incalcat interesal superior al minorului, dar… tatal are drepturi, minorul nu.
Vineri e proba cu martori in procesul de schimbare a programului de vizita. Dupa atarea situatii in care copilul meu a fost supus la traume fara ca autoritatile statului sa reactioneze in vreun fel sa il apere, nu am mari sperante nici de la judecatori. Astept doar hotararea pentru a putea face plangere la CEDO. Copilul meu poate fi audiat de orice comisie, pt ca oricine poate vedea dupa reactia lui, trauma pe care i-a produs-o tatal. Eu un vreau sa le intrerup legaturile ci doar pana la momentul in care minorul decide ca vrea sa mearga la tatal lui, sa vina sa il vada in orasul in care noi locuim.
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
ContSters129337, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters129337 , utilizator 15:18, 3 Mai 2010
Nu va trebuie decat un avocat serios care sa va asiste in ceea ce faceti.
Speta este foarte complicata ca sa va dau unele sugestii, dar un singur lucru este clar toate acestea sunt facute din resentimentele pe care le are fostul sot fata de d-voastra., si ca acesta nu este o persoana oarecare, intrucat se vede ca stie ce face, sacaindu-va poate pe nedrept cu plangeri la politie etc.
Cu adevarat aveti nevoie de un avocat serios. Am fost subiectul unei astfel de dispute si s-a dovedit ca repulsia copilului fata de tata era data de afirmatiile zilnice ale mamei si bunicilor la adresa acestuia. Sper sa va rezolvati problemele. Ati incercat sa indrumati copilul in recunoasterea legaturilor cu tatal sau? Sau ii repetati cat de rau si necinstit este acesta?
Sincer, pentru binele copilului sper sa ajungeti la o intelegere.
buna,referitor la problema dumneavoastra,pot sa va spun ca eu sunt divortata si cresc cei trei copiii singura,dar intotdeauna am cautat sa nu il vorbesc de rau pe tatal lor,ci le las lor posibilitatea sa il cunoasca asa cum e;parerea mea e ca dumneata sa fii cea care consiliaza copilul,pentru ca indiferent de situatie cand se ajunge la divort vinovati sunt ambi parinti
Nu ii vorbesc urat copilului despre tatal lui. Din contra ii spun ca il iubeste la fel de mult ca mami. Repulsia fata de tata vine de la faptul ca de cate ori l-a luat la el, l-a filmat mai tot timpul, obligandu-l sa spuna in acele inregistrari, lucruri urate despre mine. Copilul a refuzat, motiv pentru care a fost amenintat si pedepsit in nenumarate randuri.
In plus copilul are vii in minte doua episoade cand locuiam cu tatal si o data nu ne-a primit in casa si am intrat cu politia, iar a doua oara ne-a dat afara din casa.
Eu nu am resentimente fata de fostul sot si nu mi se pare normal sa chinui sufletul unui copil spunandu-i vorbe grele despre tatal lui. Tocmai ca daca baiatul meu nu mai este stresat ca vine tatal sa il ia, sper sa reuseasca sa se apropie unul de altul si sa aiba o relatie normala tata-fiu.
I-am propus fostului sot sa vina el un week-end la copil si urmatorul sa mergem noi la el, pt a putea sa se apropie. A refuzat categoric. In 12 luni a venit de 7 ori sa il vada, iar cand vine, nu ii aduce nici macar o bomboana, motivand ca ii plateste pensie.
Si cei doi psihologi au crezut ca este influentat de mine, dar s-au convins ca nu este asa. Eu am fost cea care a insistat sa vorbeasca cu tatal la telefon, pe messenger, insa tatal a rupt orice legatura cu el, la inceputul lui august 2009, fara sa ii dea nici macar un telefon de ziua lui. Nu a mai raspuns la telefoane si nici pe internet. In plus copilul e epuizat de toate autoritatile pe care le-a trimis tatal lui. La nici 5 ani el vede in casa politisti, protectia copilului ( a fost monitorizat 6 luni), autoritatea tutelara si toti ii spun ca tati i-a solicitat.
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
ContSters129337, utilizator
gabescu a scris:

Nu va trebuie decat un avocat serios care sa va asiste in ceea ce faceti.
Speta este foarte complicata ca sa va dau unele sugestii, dar un singur lucru este clar toate acestea sunt facute din resentimentele pe care le are fostul sot fata de d-voastra., si ca acesta nu este o persoana oarecare, intrucat se vede ca stie ce face, sacaindu-va poate pe nedrept cu plangeri la politie etc.


Din punctul meu de vedere, poate sa vina sa il vada si in fiecare zi. Problema este ca pentru moment copilul nu vrea sa mearga la el. Daca ar exista o hotarare in care sa se scrie ca nu il poate lua, daca minorul isi doreste sa mearga in vizita la tatal lui, nu ma voi opune. Problema e ca acum ii face rau si e in defavoarea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa rezolv acesta problema? ContSters129337 ContSters129337 Am o problema si nu mai stiu cui sa ma adresez. Sunt divortata de sotul meu de aproximativ 1 an. Avem un baietel de 4 ani si jumatate care mi-a fost mie ... (vezi toată discuția)
Executare silitã program vizitã minori Martonze Martonze Există un program de vizită minor de sâmbătă pănă duminică. În urma refuzului copilului, tatăl cere executarea silită. Conform art. 909 NCPC, ... (vezi toată discuția)
Va rog din suflet ajutor / incuviintare executare silita brokenangel brokenangel Buna seara, Va rog ajutati ma sunt intr-o situatie disperata, ma aflu intr-un proces complicat de partaj si de asemenea sunt intr-o situatie destul de grava in ... (vezi toată discuția)