avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog din suflet ajutor / incuviintare executare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog din suflet ajutor / incuviintare executare silita

Buna seara, Va rog ajutati ma sunt intr-o situatie disperata, ma aflu intr-un proces complicat de partaj si de asemenea sunt intr-o situatie destul de grava in ceea ce il priveste pe copil asa cum am descris in alte postari (santajul, abuzurile fizice si emotionale, traumele psihice, amenintarile si tot restul calvarului prin care trec de 3 ani).

Aseara la ora 22:00 cautand pe site ul judecatoriei sector 2 sa vad daca s-au facut modificari la dosarul de partaj am vazut ceea ce am atasat acestui mesaj( urmeaza sa fiu executata silit de catre fostul sot) nu inteleg pe ce motiv pentru ca sunt parte in acest proces drept DEBITOR iar fostul sot CREDITOR = eu nu am nici un fel de datorie fata de acesta si oricum ce avem de impartit banuiesc ca impartim la si in dosarul de partaj sau nu ?

Ce pot face sa aflu despre ce este vorba ?
Poate fi vorba de spre o executare silita in ceea ce il priveste pe copilul care de 1 an si jumatate aproape nu vrea sa mearga la el ptr ca ( a fost batut, s-a tipat si urlat la el, este neglijat si a fost strans de gat de catre fostul socru pe motiv ca i-a stricat niste cartoane cu care acesta face martisoare ) poate veni executorul sa hartuiasca si sa traumatizeze acest copil ?
Va rog din suflet sa imi spuneti ce ar putea si fi ce as putea face sa previn orice intentie a fostului sot de a ne face rau , noi locuim in apartamentul luat prin prima casa - ma poate da afara pana la terminarea partajului asa cum ameninta??

Va multumesc din suflet si va rog ajutati ma cu tot ce credeti ca mi-ar putea fi de ajutor, pur si simplu am ajuns la capatul puterilor de 3 ani nu incerc decat sa fac in asa fel in cat cel mic sa uite traumele si sa ii ofer o familie , caldura, liniste si stabilitate psihica si emotionala !

Nr. unic (nr. format vechi) : 23693/300/2014
Data inregistrarii 29.09.2014
Data ultimei modificari: 06.10.2014
Materie: Civil
Obiect: încuviinţare executare silită
Stadiu procesual: Fond

Părţi
Nume Calitate parte
BEJA LEANCA ŞI MAGUREANU Petent
ROMAN MARIUS BOGDAN Creditor
MINDRESCU ANA MARIA Debitor

Şedinţe
13.10.2014
Ora estimata: 12:00
Complet: Cameră de Consiliu - 1
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Octombrie 2014
brokenangel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:48, 17 Octombrie 2014
Puteti lua legatura cu executorul judecatoresc sa vedeti ce anume pune in executare.

Oricum mai intai trebuie sa obtina incuviintarea, apoi dvs veti primi o somatie.

Ce nu am inteles eu este ce anume pune in executare? Exista pana acum pronuntata vreo hotarare judecatoresca ?
Buna seara, Stimata Doamna , singura hotarare judecatoreasca este cea pe divort definitiva si irevocabila in rest va redau mai jos continutul hotararii de divort .

Stabileşte locuinţa minorului Roman Mihai Alexandru la mamă, urmând ca autoritatea părintească să fie exercitată în comun. Încuviinţează exercitarea dreptului tatălui de a avea legături personale cu minorul, astfel: - Tatăl îl poate lua pe minor din domiciliul mamei o dată la două săptămâni, respectiv în săptămânile 1 şi 3 ale fiecărei luni, de vineri ora 18.00 până duminică ora 18.00; - 30 de zile în fiecare vacanţă de vară, în perioada 15 iunie – 15 iulie; - 7 zile din vacanţa de iarnă, respectiv în anii impari, în perioada 22 decembrie – 28 decembrie, iar în anii pari, în perioada 29 decembrie – 4 ianuarie; - 4 zile din vacanţele din timpul sărbătorilor de Paşte. Obligă reclamantul pârât la plata unei pensii de întreţinere în favoarea minorului în cuantum de 800 lei lunar, începând cu data de 19.10.2012 şi până la majoratul minorului. Definitivă şi irevocabilă pe divorţ. Cu apel, în 30 zile de la comunicare, pe capetele accesorii. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 19.10.2012.

NU inteleg insa daca este vorba de executare legata de copil de ce este CREDITOR si DEBITOR ?

Ce anume sa intreb executorul , daca merg luni dimineata la tribunal pot face ceva ?

Din cate am vazut pe internet nu apar date de contact ale B.E.J.A LEANCA SI MAGUREANU deci unde sa ma adresez, mai pot opri , CONTESTA ceva ??
brokenangel, utilizator
Este posibil sa fie vorba de executarea ref. la programul de vizitare minor.
Daca va fi asa, veti afla de la executor - fie il sunati si intrebati, fie asteptati linistita somatia
Fata de refuzul copilului sa mearga cu tatal, nici executorul nu poate face multe in plus. Este bine in continuare sa aveti martori despre cum sa va incerca punerea in executare a programului (martori de partea dvs. care sa dovedeasca fa[tul ca minorul refuza, nu ca dvs. ii interziceti). Ar fi grozav daca ar putea sa fie prezent cineva de la protectia copilului la data cand va fi si executorul.
Cum pot chema pe cineva de la Protectia Copilului sa ne asiste ? Executorul poate trage de baiat fara sa ia la cunostinta toate datele problemei si poate traumatiza copilul fara sa ii pese doar pentru ca are un ordin judecatoresc ?
brokenangel, utilizator
NU, executorul nu poate brusca minorul.
Inceracti sa vorbiti cu cei de la protectia copilului, sa vedeti daca va pot asista.

Alte discuții în legătură

Legatura pensie intretinere si program de vizitare minor ContSters391008 ContSters391008 Fiind intr-un proces de divort, judecatoarea mi-a pus in vedere sa nu mai fac nici o legatura intre cat imi vad copilul si cat platesc pentru copil. Ori eu nu ... (vezi toată discuția)
Executare silita minor ?! brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog mult lamuriti ma si pe mine intr o problema legata de o executarea silita . Situatia este aceasta: Am un baietel de 6 ani , dupa ... (vezi toată discuția)
Executare silitã program vizitã minori Martonze Martonze Există un program de vizită minor de sâmbătă pănă duminică. În urma refuzului copilului, tatăl cere executarea silită. Conform art. 909 NCPC, ... (vezi toată discuția)