avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... legatura pensie intretinere si program de vizitare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

legatura pensie intretinere si program de vizitare minor

Fiind intr-un proces de divort, judecatoarea mi-a pus in vedere sa nu mai fac nici o legatura intre cat imi vad copilul si cat platesc pentru copil. Ori eu nu inteleg, noi tatii ar trebui sa sustinem jumatate din cheltuielile copiilor nostri dar sa nu-i vedem deloc? Stiu ce zice legea, dar vi se pare incorect sa gandesc ca daca sustin cincizeci la suta din cheltuielile copilului meu sa pot sa-l vad macar zece la suta din timp? Recunosc ca provin dintr-o familie instarita si ca pensia ce s-a stabilit pana la judecarea divortului este de 500 lei. As fi de acord sa platesc mult mai mult dar nu in momentul in care copilul meu nu vine la mine asa cum zice in hotarare pentru ca fosta mea doamna s-a recasatorit si din acest moment a intors copilul impotriva mea. Fosta mea doamna a inceput deja sa-i zica ca tatal tau nu plateste pentru tine, nu drege, nu face. Ce pot face? Sa platesc ca boul ma scuzati o mie de euro pe luna cat imi cere fosta mea doamna acceptand ca eu nu am copil in prezent si mai mult ca sigur nici in viitor? Ajutati-ma cu un sfat. Multumiri
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2016
ContSters391008, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:08, 25 Mai 2016
pai sa faceti ce vi s-a recomandat: sa nu faceti nici o legatura intre cat platiti si cat vedeti copilul (ca doar nu cumparati timp, ci va intretineti copilul), ci sa intretineti copilul si sa incercati sa va construiti o relatie cu el (care sa n-aibe nici o legatura cu banii pe care ii cheltuiti pentru el).
dvs vreti sa petreceti timp cu copilul pentru ca e copilul dvs, nu pentru ca platiti.
Dvs va iubiti copilul pentru ca e copilul dvs nu pentru ca platiti.
Copilul are nevoie de tata, nu de sponsor.
De indata ce veti reusi sa separati cele doua lucruri in gandirea dvs, veti cauta modalitati de a rezolva fiecare problema in parte.
Judecatoarea v-a atras atentia corect. Nu exista nici o legatura.
Banii ii platiti copilului nu fostei sotii si sunt strict pentru copil, il vedeti sau nu. Pentru ca are nevoie de haine, de mancare, de rechizite si in zilele in care nu e la dumneavoastra. Si nu va va iubi mai mult daca ii veti da o pensie mai mare. Dragostea nu se cumpara.
Mai bine stabiliti impreuna cu fosta sotie care sunt cheltuielile copilului si suportati jumatate sau chiar mai mult, ca greul la ea este.
Va sugerez sa incercati o mediere.
Sa gasiti o solutie si pentru pensia alimentara si pentru programul de vizita.
Salut,

Sunt intr-o situatie similara din pacate. Sincer nici eu nu stiu cum sa abordez problema, oricum probabil voi ajunge la tribunal.
Copilul nu cred ca vei putea sa il iei impotriva vointei sale asa ca bate fierul cat e cald adica tine-ti copilul aproape.
Daca ai hotarare judecatoreasca in favoarea ta apeleaza la executor.
Eu sunt tatal unei fetite de aproape 3 ani insa copilul este foarte atasat de mine.
In ultimii 2 ani nu am avut viata personala, singurul meu scop a fost sa ma apropii de fetita. De scurt timp insa relatiile cu fosta doamna s-au deteriorat pana la gradul in care nu mai vad copilul decat odata pe saptamana si doar in prezenta dansei.
Motivul bineinteles banii. In acest moment femeia primeste in cont mult peste suma de care vorbesti dumneata si tot nemultumita este.
Imagineaza-ti prin ce trec eu:am o fetita care este foarte atasata de mine insa eu sunt legat de maini si de picioare.
Hotararea judecatoreasca spune ca pana la 5 ani vad copilul doar in prezenta mamei.

Mult succes tovaras de suferinta!
Cum procedam cu femeile care au ales ca arma de razbunare impotriva fostului sot obtinerea de foloase materiale?
Cum sa pot avea o relatie buna cu dansa cand ma simt folosit si santajat emotional?
Copilul nu vine deloc la mine desi exista o hotarare pana la judecarea divortului pentru ca fosta mea domna i-a bagat lucruri in cap.
Stiu ca poate nu ma fac usor inteles, dar fosta mea doamna vrea doar sa dau bani si sa ies din viata copilului, copilul fiind deja zice ea atasat de actualul sot si zice ca nu mai vrea sa complice mintea copilului cu tata natural care oricum da doar 500 pentru copil.
Ziceti sa ma duc la executor. Eu nu vreau executori in viata copilului meu. Vreau sa aiba o viata normala din care sa fac si eu parte. Am incercat mediere, am vrut divort la notariat, am incercat tot dar nu vrea. Si imi spune ca e normal ca baiatul sa nu vrea la mine la cat de putin platesc, de acea ea e cerut sa aiba custodia, ca zice ca ea creste copilul, eu dau bani putini si copilul nu vrea sa stie de mine. Are sanse sa i se dea custodia? Si mai este ceva, copilul nu o sa stie si daca ii dau fostei mele doamne cei o mie de euro de care zice ca are nevoie sa creasca copilul ca vin de la mine. Ce ma sfatuiti?

Alte discuții în legătură

Nerespectare program de vizita minor ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Sunt divortat prin sentinta judecatoreasca in sept 2011 si in ian2013 tot prin sent judecatoreasca definitiva am primit program de vizita pt ... (vezi toată discuția)
Va rog din suflet ajutor / incuviintare executare silita brokenangel brokenangel Buna seara, Va rog ajutati ma sunt intr-o situatie disperata, ma aflu intr-un proces complicat de partaj si de asemenea sunt intr-o situatie destul de grava in ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita VictoriaGJ VictoriaGJ In incheierea din sedinta s.a admis suspendare executarii cu drept de apel pe cale separata in termen de 5 zile si amanarea cauzei privind contestatia la ... (vezi toată discuția)