avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... executare silita minor ?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

executare silita minor ?!

Buna ziua,

Va rog mult lamuriti ma si pe mine intr o problema legata de o executarea silita .

Situatia este aceasta: Am un baietel de 6 ani , dupa stabilirea domiciliului la mine si custodia comuna ( cand cel mic avea 4 ani) , cel mic a mers la tata un timp, timp in care cel mic a fost imbolnavit la fiecare 2 saptamani in timpul programului de vizita o data la 2 saptamani cel mic lua antibiotic si era trambalat pe drumuri ca un catelus doar pentru ca lumea il judeca pe tatal care si a parasit familia.. Copilul a avut ( otita, raceli, bronsite, dermatite, eczeme) il puneam pe picioare dupa care mergea la tatal lui si tot asa .. La un moment dat cel mic a inceput sa imi povesteasca ca era batut de tata, de fostul socru si ca nu vrea sa mai mearga acolo pentru ca nu ii place sa doarma cu el si cu concubina tatalui in acelasi pat.

Dupa ce un an de zile nu a mai venit sa il ia pentru ca de cate ori venea copilul fugea si urla cat il tineau plamanii ca nu vrea la el si sa nu il parasesc m am trezit ca dansul vine cu un domn executor..

Am fost notificata ca nu pun in aplicare hotararea judecatoreasca si ca voi fi executata silit.. Mentionez ca eu de fiecare data insotita de martori am pregatit cu tot ce ii trebuia celui mic ca sa mearga la tata insa nu a vrut in nici un fel sa mearga cu el .

La momentul notificarii de executare mi am anuntat avocata si am incercat sa chem un psiholog de la protectia copilului pentru a ma asista ( mentionez ca cel mic a fost martor la batai, scandaluri, furturi din locuinta si ca un timp l am dus la psiholog deoarece spunea tuturor ca tati a batut o pe mami si ca ii e frica de el - eu i am spus celui mic cand ma lovea tatal lui ca ne jucam desi nu de putine ori abia mai puteam respira de la loviturile primite sau de la faptul ca eram stransa de gat de acesta ..) Dl Executor a intocmir un proces verbal in care scrie ora si ca a purtat discutii cu minorul ca sa mearga la tata ..

Credeti ca fostul sot ma poate obliga sa platesc ceva din moment ce eu am colaborat si nu m am opus luarii celui mic ?!

Acum dupa ce a venit de la mare unde au stat 4 zile cel mic nu vrea sa mai mearga la el insa nu imi motiveaza foarte clar de ce insa mi a spus ca el isi dorea ca eu si tatal lui sa fim o familie si fostul sot sa vina acasa ( a fost socul vietii mele pentru ca eu dupa cate am suferit i am spus celui mic desi m a durut ca eu cu tatal lui nu vom mai fi impreuna niciodata si ca singurul loc in care o sa fim impreuna cu el va fi la scoala, gradinita si ori de cate ori va cere el insa nu vom mai locuii impreuna , nu va mai merge nicaieri cu noi si ca noi fiecare avem o alta viata /familie..)

L am rugat si pe fostul sot sa ii explice si sper ca acum a inteles ..

Sunt sau nu buna de plata daca cel mic nu vrea sa mearga la el iar eu nu ma opun atata timp cat nu se incalca limita bunului simt si nu se trage de copil cu forta ?!

Multumesc mult !

~ Conținut șters la cerere ~
In opinia mea, si dupa cele prezentate, cred ca nu puteti avea nici o raspundere.
Buna ziua. Recomandarea mea este sa mergeti cu tatal la consiliere psihologica pentru ca tatal sa inteleaga de ce a ajuns copilul sa fuga de el si sa invete cum sa se comporte ca parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie, refuz copil respectare program de vizitare albu67 albu67 buna ziua Am un baiat de 14 ani, si de cca 4 luni , in urma unui program de vizitare stabilit de catre o instanta ,trebuie sa mearga la tata.Baiatul refuza ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului in varsta de 5 ani de a petrece timp cu tatal biologic fyvie fyvie Buna ziua, Am divortat in 2009 de fostul sot cu care am o fetita in varsta de 5 ani jumatate. Copilul s-a nascut in mai 2007 inainte ca noi sa fim casatoriti. ... (vezi toată discuția)
Custodie comună cu domiciliul la mine: fetița nu mai vrea să vină acasă, vrea să plece cu tatăl în anglia, ce mă sfătuiți? Crăciun Georgiana Crăciun Georgiana Bună seara,am o fetita de 13 ani,am divorțat de tatăl ei acum 4 ani,avem custodie comuna cu domiciliul la mama,fostul soț locuiește în Anglia,în ultimul ... (vezi toată discuția)