avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita minori

buna seara as avea si eu o intrebare avem si noi o executare silita pentru un minor de 6 ani tatal si bunici refuza sal dea si il influenteaza sa nu mearga la mama ce se poate intimpla daca este influentat are dreptul de a decide sau sa mai confruntat cineva cu o asemenea situatie hotarirea este irevocabila
Eu sunt în aceeaşi situaţie, dar copilul refuză să meargă cu tata, fără să fie însoţit şi de mama..Eu nu l-am influenţat, ci el s-a comportat în aşa fel cu copilul, încât acesta are teamă la vederea lui.
Încercaţi să vă apropiaţi uşurel de copil, nu fiţi brutală, încercaţi o mediere şi numai dacă nu reuşiţi cu binele, apelaţi la executare silită.
Asta înseamnă să mergeţi cu hotărârea la un executor, să-i plătiţi un avans, dânsul se va deplasa cu dvs. când aveţi programul de vizită sau va chema la cabinetul său tata cu copilul, să vi-l predea.Dacă copilul refuză, va trebui să facă consiliere psihologică, dar nu mai mult de 3 luni, apoi se reia executarea.
Este un drum lung şi acest procedeu îndepărtează mai mult copilul de dvs.
Dacă nu vi se deschide uşa la programul de vizită sau dacă este ascuns copilul, faceţi plângere penală, la Poliţie sau la Parchet.
Multumesc Martonze dar ei nu vor sa se apropie nici unul din noi de copil si desi avem deschisa o executare ma gindesc daca se ajunge la consiliere poate isi vor da seama ca copilu este influentat si atunci ce se intimpla cu ei iar copilu cind este in preajma mamei se joaca frumos si totul e bine iar cind merge la tata o sperie si ii baga tot felu de lucruri rele ca mamam no mai aduce in tara si o bate si sperie copilu iar apoi se apropie cu greu de copil dar se apropie si totul e normal pina merge acasa la bunici si tata apoi totul se schimba iar in rau
, copilu nar avea motive ca na vazut violente si nici comportament urit fata de ea (copil )si tata , iar mama nu se cearta cu tata .Mama ii cumpara tot ce cere copilu se comporta ca o mama sau mai exact ca 2 prietene merg la locuri de joaca Maal-uri ec am uitat sa specific ca copilu nu prea sta cu tatal cu bunici de la ei porneste totul iar tatal isi vede de ale lui
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2015
gi-jane2, moderator
Stimată mămică, eu totuşi nu înţeleg cum a ajuns acel copil să locuiască la tatăl său şi la bunici.Aţi abandonat oare copilul? Ce amintiri are acea fetiţă despre Dvs., din fragedă pruncie? dacă aţi părăsit soţul, copilul, cu siguranţă nu aţi făcut-o de bine ce vă înţelegeaţi, probabil aţi avut conflicte şi copilul are în subconştient acele amintiri. Este ca şi cum înnecatul, salvat în ultima clipă, va avea alergie la apa mare toată viaţa.
Apoi, dacă aţi lipsit mult timp din viaţa fetiţei, nu s-a creat acea legătură sufletească între dvs. şi copil.
Totuşi, dacă aţi petrecut timp cu fetiţa, aşa cum aţi arătat mai sus, înseamnă că nu v-a fost îngrădit dreptul de vizită.Scrieţi că aţi luat fetiţa cu dvs. în străinătate.Asta confirmă ce am scris mai înainte.
Nu trebuie să puneţi totul pe seama relei voinţe a bunicilor sau ale tatălui.Gândiţi-vă ca fetiţa are sentimente, are toane, copiii, la o anumită vârstă, încep să se creadă mari şi îşi caută independenţa...
Căutaţi să vă înţelegeţi cu familia tatălui, cu tatăl fetiţei şi cu bunicii, aceştia fac eforturi considerabile să-i asigure fetiţei un acoperiş deasupra capului şi o educaţie adecvată vârstei, grija lor v-a dat dvs. libertatea de a călători, de a vă organiza viaţa aşa cum doriţi, ştiind copilul în siguranţă.
Consilierea e foarte bună, vă puteţi întâlni cu tatăl fetei la instituţia Protecţiei copilului, vă puteţi elimina frustrările, fetiţa se poate apropia de dvs. mai mult şi aşa, nu se rupe legătura dintre dvs. Dvs. ce doriţi, să se "întâmple " ceva cu ei(bunicii, tata) sau doriţi relaţia cu fetiţa Dvs. :-/
Vă doresc succes!
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2015
Martonze, utilizator
ati inteles gresit fetita a rams la bunici nu a fost plecata din tara am fost in concubinaj sa hotarit de comun acord sa plece in strainatate mama iar intre timp au esit discuti ,probleme erau si inainte de a se naste copilu ,cind a piecat copilu avea un an si o lun nu a avea ce intelege imediat bunici au deschis proces impotriva mamei unde vroiau sa o decada din drepturi tatal renunta la copil in favoare parintilor unde sa respins procesu raminind copilu la mama nu iau dat voie sa se apropie de el si lau fortat pe tata sa dschida un alt proces unde judecatoru lea spus sa nu mai auda ca mam nusi vede copilu si asa il vedea din cind in cind unde copilu ii spunea ca bunici nui dau voie mamei sa vina dar sa nu le spuna mama bunicilor iar procesu a durat cel primu cu cel deal doilea proces aproape 5 ani i sa dat dreptu cind este plecata sa vorbeasca la tel ,internet ,si cind vine sta cu ea 2 ore si atit insotita de cineva iar la telefon e facuta in toate felurile mama pe scurt nu i sa dat voie de bunici si tata sa aiba legaturi cu minorul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minori nerespectat de mama magdalena24 magdalena24 ce poate face un tata care a trecut prin 8 procese de diferite feluri (ordonanta presidentiala, executare silita) pentru a si vedea fetita ( acum in varsta de ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat - minor traumatizat ContSters302913 ContSters302913 azi 21 09 2014 a venit fetita de 3 ani jumate de la domiciliul tatalui (fiind zi de vizita),foarte traumatizata daca pot spune sau nu stiu eu cuvintul potrivit ... (vezi toată discuția)
Ce putem face si ce variante avem? lorey lorey In urma cu 2 saptamani fosta sotie a sotului me a decedat in urma ei ramanind o fetita de 13 ani( a sotului meu ) .Noi vrem sa trecem custodia pe numele ... (vezi toată discuția)