avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc un sfat - minor traumatizat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc un sfat - minor traumatizat

azi 21 09 2014 a venit fetita de 3 ani jumate de la domiciliul tatalui (fiind zi de vizita),foarte traumatizata daca pot spune sau nu stiu eu cuvintul potrivit ,era suparata ,plinsa speriata si tot timpul imi spunea ca ea nu e de vina ,...dupa mai mult timp in brate .(pina acum ora la care scriu acest mesaj 21 /53 de la ora 19 )am reusit sa scot ceva de la ea :mi-a spus ca nevrind sa doarma, tata a lovit-o de mai multe ori peste miini ,a strins-o de cap si i-a spus ca-i rea si neascultatoare si o tot ameninta ca o trimite la un om rau cu palarie.Mi-a mai spus de citeva ori ca a lovit-o ,si cind l-am rugat pe tata-l sa-mi spuna el de ce o loveste ,el mi-a raspuns rizind "a meritat"1)Oare e bine ce face desi mie nu-mi convine sa loveasca fetita pt simplul motiv ca nu vrea sa doarma .Ce as putea face ....cui sa ma adresez?cum as putea sa stiu comportamentul lui fata de fetita in lipsa mea?cui sa cer ajutorul VA ROG SA IMI SPUNETI!!
Puteti sa faceti o sesizare la Autoritatea Tutelara, la Protecția Copilului si chiar la Politie, insa cea mai eficienta solutie ar fi sa cereti prin instanta ca orele de vizita sa se desfășoare la domiciliul dvs. sau pe " teren neutru" in prezenta dvs.
Nu vrea sa vina la domiciliul meu si nici unde in prezenta mea spunind ca il intimidez in relatia copil -tata (asta o fost cerinta lui la tribunal).Acum fetita are 3 ani si jumatate si copil fiind poate e mai neastimparat dar nu asa sa nu fie linistit in altfel decit palme .Fetita merge la gradinita de la 2 ani si acolo e foarte cuminte ,activa ca un copil normal la virsta ei.Tin sa spun ca si la gradinita o spus ca tati o loveste peste minute si peste urechi cind e rea.multumesc
La cine are fetita domiciliul?
Puteti solicita modificarea programului de vizitare stablit.




Programul de vizitare se poate derula la domiciliul tatalui sau la domiciliul minorului.

Legatura cu minorul va trebui facuta treptat , gradual, pentru a exista o perioada de acomodare a copilului.

Totodata, se vor respecta activitatile zilnice, uzuale ale minorului, asa incat programul prestabilit al acestuia sa nu comporte modificari.


Intervalul de timp , cat si modalitatea de executare a programului de vizitare trebuie precizate foarte clar, pentru a nu exista situatii conflictuale ulterior emiterii hotarii judecatoresti .( in acest sens se poate promova o actiune pentru clarificarea dispozitivului hotararii judecatoresti ).

In caz de neintelegere, se poate proceda la depunerea unei plangeri penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea a masurilor privind incredintarea copilului minor.



Prezenta tatalui in viata copilul este necesara,pentru conturtarea personalitatii si pentru a exista o evolutie corespunzatoare a acestuia.

Absenta figurii paterne poate duce la grave carente de ordin emotional.


In probatiune se va dispune efectuarea unei anchete psihosociale, ancheta ce releva conditiile materiale si morale oferite minorului.

Vor fi , de asemenea, audiati si martori ( in cauzele de dreptul familiei pot fi audiate si rudele apropiate, date fiind relatii intime derulate intr-o casnicie sau intr-o relatie de concubinaj).




Partile pot incheia o tranzactie, prin care sa se consfinteasca intelegerea partilor.

Tranzactia poate fi redactata de catre avocat, instanta de judecata va lua act de intelegerea celor impricinati.


Instanta de judecata va putea incuviinta un program de vizitare, in anumite intervale de timp, avand in vedere situatia copilului, cat si interesul superior al acestuia

Copilul are dreptul de a menţine relaţii personale si contacte directe cu părinţii , relaţiile personale se pot realiza prin găzduirea copilului pe perioada determinata de către părintele la care copilul nu locuieşte in mod obişnuit.



Succes.
Buna ziua si multumesc mult pentru sfaturi.Vreau sa va spun ca ca domiciliul fetitei e la mine cu custrodie comuna si program de vizitare cu tatal .Nu am dorit niciodata sa interzic sau sa reduc programul ce i-a fost stabilit tatalui de catre instanta ba chiar mai mult i-am propus sa mergem toti 3 (eu ,el ,si fetita ),citeva zile in concediu,el nefiind de acord .As dori o comunicare normala cu el dar nu stiu de ce nu reusesc sa o fac dupa 3 ani si ceva de la divort.Se vede foarte clar la fetita o schimbare totdeauna cind vine de la el si de ceva timp cind o las la gradinita plinge inca de acasa sa nu o duc ca ea este cuminte .Cind ajungem la gradinita fetita se linisteste imediat si-mi spune ca ma asteapta .Cind vine tati dupa ea sta pitulita la usa si nu iese pina nu ii zic ca "mami te asteapta acasa ".Azi am vorbit cu medicul gradinitei si mi-a spus unele lucruri care mi-au dat de banuit ,sa ma gindesc , ar fi o idee sa duc fetita si la un psihiatru Nu stiu ce sa fac ,stiu si se vede clar ca undeva exista o problema .Fostul meu sot m-a amenintat la inceputul divortului ca o sa faca in asa fel sa imi i-a fetita si ma gindesc daca acuma incepe sa faca asa ceva ? Imi da de banuit si la faptul ca pina acuma de ceva vreme fetita vroia sa mergem in parccu jucariile si cu bicicleta ,iar de ceva timp foarte greu o scot din casa si nu vrea sa mergem cu jucari sau cu bicicleta ,si cind am intrebat-o de ce mi-a raspuns "poate cad"Oare ar putea da raspunsul asta un copil de 3 ani jumate dupa ce ea a fost de citeva ori cu bicicleta fara sa se intimple nimic(bicicleta are 3 roti in spate si e de virsta ei).Nu stiu ce sa cred ca se intimpla dar fetita isi schimba comportamentul cind vine de la tata ,in una din dati si-a ascuns jucariile si mi-a spus ca sint urite,si dupa o zi doua revine la normal si pot comunica cu ea mai bine ,Vizita tatalui este :intr-o saptamina ,marti si joi 3 ore si alta saptamina miercuri 3 ore ,simbata si duminica de la 10 la 20 Comunicarea intre noi ca parinti este prin sms si nu va pot descrie atitudinea cind vine dupa fetita .CER IN CONTINUARE SFATURI SI VA MULTUMESC TUTUROR CELOR CARE MA AJUTA o am doar pe fetita mea si pe mama care nu stie cum sa ma ajute decit cu un sfat moral.Va multumesc inca o data .
domiciliul fetitei e la mama ,custrodir comuna si programul de vizita :1)marti si joi 3 ore si 2)miercuri 3 ore simbata si duminica de la 10 la 20
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Cer ajutor pentru un sfat, o parere - fetita abuzata de parinte ContSters318936 ContSters318936 Buna seara ,sint divortata de 3 ani ,am o fetita de 3 ani si 9 luni ....are program de vizita cu tatal :prima saptamina ,marti si joi cite 2 ore pe timp de ... (vezi toată discuția)
In cazul unui divort prin culpa comuna, cu minor in varsta de ... Monamonicam Monamonicam In cazul unui divort prin culpa comuna, cu minor in varsta de 9 luni ( alaptat la san), tatal solicita sa aiba dreptul de a lua minorul cate o saptamana sau 2 ... (vezi toată discuția)
Consilierea psihologica a unui minor impotriva vointei lui poate fi considerata un abuz? vasy_v23 vasy_v23 BUNA SEARA...AS DORI SA MA SFATUIASCA CINEVA LEGAT DE URMATOAREA MEA PROBLEMA......IN URMA DIVORTULUI,MEU DE FOSTA SOTIE,COPILUL MINOR,IN VIRSTA DE 6 ANI A ... (vezi toată discuția)