avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... consilierea psihologica a unui minor impotriva vointei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

consilierea psihologica a unui minor impotriva vointei lui poate fi considerata un abuz?

BUNA SEARA...AS DORI SA MA SFATUIASCA CINEVA LEGAT DE URMATOAREA MEA PROBLEMA......IN URMA DIVORTULUI,MEU DE FOSTA SOTIE,COPILUL MINOR,IN VIRSTA DE 6 ANI A FOST INCREDINTAT MAMEI... .COPILUL A FOST CRESCUT APROAPE IN MAJORITATEA TIMPULUI PINA LA DIVORT DE MINE(TATAL)....A FOST SI ESTE FOARTE ATASAT DE MINE....DUPA DIVORT PINA LA DEFINITIVAREA PROCESULUI DE VIZITARE,SINGURUL MEU CONTACT CU COPILUL A FOST DOAR LA GRADINITA,ATUNCI CIND ERA DUS,PT CA MAMA NU DOREA CA EU SA MAI AM LEGATURI CU COPILU...DE CITEVA LUNI COPILUL VINE LA MINE DUPA PROGRAMUL STABILIT DE INSTANTA.DE FIECARE DATA, CIND DUC COPILUL INAPOI ,ESTE PT EL O ADEVARATA TRAGEDIE,REFUZA PUR SI SIMPLU SA SE INTOARCA LA MAMA LUI.....SUB ACEST PRETEXT DAR PROBABIL SI SUB ALTELE MAMA LUI L-A INSCRIS INTR-UN PROGRAM DE CONSILIERE,PSIHOLOGICA IN URMA CU UN AN SI JUMATATE.IN TOT ACEST TIMP COPILUL A DEVENIT SI MAI INCHIS FATA DE EA , CHIAR SI FATA DE CONSILIER.REFUZIND SA-I RASPUNDA ACESTUIA LA INTREBARI .COPILUL SE SIMNTE TRADAT DE PSIHOLOG DEOARECE EL SI-A EXPRIMAT DORINTA SA RAMINA LA TATA,IAR ASTA A ENERVATO PE MAMA LA CULME SI ACEASTA PEDEPSESTE FRECVENT COPILUL..CE POT SA FAC EU CA TATA , SA OPRESC LEGAL PE MAMA SA NU MAI DUCA CEL PUTIN O PERIOADA COPILUL LA PSIHOLOG.MENTIONEZ CA ATUNCI CIND ESTE LA MINE IN VIZITA COPILUL ESTE FOARTE VESEL SI DESCHIS
VA MULTUMESC
Mi-e greu sa citesc printre majuscule, dar nu v-a chemat pana acum psihologul la nicio sedinta , impreuna cu copilul sau separat? Puteti solicita schimbarea psihologului sau, cand il aveti, sa solicitati dv. o evaluare psihologica, la un alt psiholog. In functie de rezultatul evaluarii paralele, luati o decizie. Un prim pas ar fi sesizarea protectiei copilului, dar pana acolo incercati sa cunoasteti situatia si din alt punct de vedere.
Nu am fost chemat,niciodata la consiliere de nimeni.Mama a decis acesta consiliere,pt ca nu se poate intelege cu copilul.Cind este la mine in vizita copilul este foarte fericit insa cind este in prezenta mamei ,atunci cind il iau sau il duc inapoi,deja este schimbat plinge,tremura si nu vrea sa mearga la ea

Atunci mergeti dv. si stati de vorba cu psihologul. Are obligatia sa va raspunda la intrebari. Sau faceti-i copilului acea evaluare paralela.
E mult de spus,de povestit.Acest psiholog,la instanta de apel a dat sotiei mele o hirtie in care scria ca eu am abuzat copilul sexual(pozind organele genitale ale copilului),l-am tuns, sa-l pesepsesc..l-am inchis intr-o lada...etc In urma acestei expertize,extrajudiciare semnate de acest psiholog am primit drept de vizita doar 2 simbete pe luna de la 10 la 18.pt ca sa nu fac rau copilului nu am reactionat in nici un fel fata de acesat d-na psiholog sau fata de mama copilului tot ce fac eu mama reproseaza copilului.Acum consider ca deja e prea mult pt fiul meu.si nu stiu daca l-as duce si eu la un alt psiholog nu i-as face si mai rau.El este deja foarte reticient fata de psiholog si mama lui in plus psihologi nu au program simbata cind eu pot sa-l iau in vizita
Eu, acum, sunt si mai convinsa ca va trebuie o a doua opinie .

Alte discuții în legătură

Riscul mamei nenorokoasa nenorokoasa sa fie pe scurt;un copil din rel de concubinaj.am locuit separat in fapt inainte si dupa nasterea copilului timp in care m-am ocupat doar eu de cresterea ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea programului de vizita magdai magdai Buna ziua, In anul 2010 am divortat de sotul , minorul mi-a fost incredintat prin hotarare definitiva si irevocabila dar nu inainte de a trece printr-o ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi determinat minorul să respecte programul de vizită al părintelui nerezident? petravram petravram Nerespectarea programului de vizita,, de catre minor, stabilit de instanta,dupa divort, la parintele cu care nu locuieste, conduce la deschiderea unei noi ... (vezi toată discuția)