avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... consilierea psihologica a unui minor impotriva vointei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

consilierea psihologica a unui minor impotriva vointei lui poate fi considerata un abuz?

BUNA SEARA...AS DORI SA MA SFATUIASCA CINEVA LEGAT DE URMATOAREA MEA PROBLEMA......IN URMA DIVORTULUI,MEU DE FOSTA SOTIE,COPILUL MINOR,IN VIRSTA DE 6 ANI A FOST INCREDINTAT MAMEI... .COPILUL A FOST CRESCUT APROAPE IN MAJORITATEA TIMPULUI PINA LA DIVORT DE MINE(TATAL)....A FOST SI ESTE FOARTE ATASAT DE MINE....DUPA DIVORT PINA LA DEFINITIVAREA PROCESULUI DE VIZITARE,SINGURUL MEU CONTACT CU COPILUL A FOST DOAR LA GRADINITA,ATUNCI CIND ERA DUS,PT CA MAMA NU DOREA CA EU SA MAI AM LEGATURI CU COPILU...DE CITEVA LUNI COPILUL VINE LA MINE DUPA PROGRAMUL STABILIT DE INSTANTA.DE FIECARE DATA, CIND DUC COPILUL INAPOI ,ESTE PT EL O ADEVARATA TRAGEDIE,REFUZA PUR SI SIMPLU SA SE INTOARCA LA MAMA LUI.....SUB ACEST PRETEXT DAR PROBABIL SI SUB ALTELE MAMA LUI L-A INSCRIS INTR-UN PROGRAM DE CONSILIERE,PSIHOLOGICA IN URMA CU UN AN SI JUMATATE.IN TOT ACEST TIMP COPILUL A DEVENIT SI MAI INCHIS FATA DE EA , CHIAR SI FATA DE CONSILIER.REFUZIND SA-I RASPUNDA ACESTUIA LA INTREBARI .COPILUL SE SIMNTE TRADAT DE PSIHOLOG DEOARECE EL SI-A EXPRIMAT DORINTA SA RAMINA LA TATA,IAR ASTA A ENERVATO PE MAMA LA CULME SI ACEASTA PEDEPSESTE FRECVENT COPILUL..CE POT SA FAC EU CA TATA , SA OPRESC LEGAL PE MAMA SA NU MAI DUCA CEL PUTIN O PERIOADA COPILUL LA PSIHOLOG.MENTIONEZ CA ATUNCI CIND ESTE LA MINE IN VIZITA COPILUL ESTE FOARTE VESEL SI DESCHIS
VA MULTUMESC
multumesc pt sfat,cu siguranta am sa-l urmez , sper din tot sufletul sa nu gresesc fata de copil ,sper sa nu fac si mai rau copilului.deja se simnte haituit,pt ca mama lui il lasa mai mult cu bunicii,are si fata de acestia o oarecare repulsie dar voi face tot ce pot sa-i fie bine
Parerea mea este ca ati gresi daca nu ati face nimic... succes!
Sigur ca fiecare trebuie sa faca ce crede, legal, sa-si urmareasca scopul.
De ce anume e copilul atat de reticent de mama, nu stiu, mai ales ca actiunile ei par corecte... sa il duca la psiholog pentru ca nu intelege de ce copilul el nu vrea sa stea cu ea e un pas bun, pozitiv.
De asemenea, este foarte intalnit intre copiii cu parintii despartiti ca acestia sa vrea la cel la care nu e incredintat; deseori, daca se schimba incredintarea, vrea la celalalt.
Sigur ca fiecare caz are particularitatile lui, nu spun ca asa este, insa nu vad motiv concret in sustinerea faptullui ca acestui copil ii e rau la mama.
In plus, copilul se afla la o varsta cand functioneaza jocul, mersul la fastfood, jucarii... Daca la mama el e nevoit sa isi faca si lectii, dar in cele 8 ore cu tatal copilul face activitati placute lui, e absolut normal sa ajunga sa vrea numai acolo unde ii place mai mult.
La aceasta varsta, santajul sentimental este deja constient la nivel afectiv.

In toate cazurile, nu stiu ambele fete ale povestii dv., de aceea va rog sa nu va suparati pe mine. DAR stiu ca programul de vizitare pe care l-ati obtinut este extrem de mic, insuficient ca acel copil sa dezvolte o relatie sanatoasa cu tatal. Asadar, incercati largirea programului si discutiile dv. cu copilul asa incat sa intelegeti de ce nu doreste la mama.
Ar ajuta nu atat sa mearga el la un alt psiholog, momentan poate ca nu ajuta, dar sa megeti dv. v-ar ajuta sa invatati sa va ajutati copilul. Exista avantajul ca puteti merge oricand, nefiind influientat de programul de vizitare, ca apoi puteti aplica dv., o persoana apropiata, cele invatate si ca va puteti ajuta de asta si in largirea programului de vizitare.

Succes, reveniti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi determinat minorul să respecte programul de vizită al părintelui nerezident? petravram petravram Nerespectarea programului de vizita,, de catre minor, stabilit de instanta,dupa divort, la parintele cu care nu locuieste, conduce la deschiderea unei noi ... (vezi toată discuția)
Riscul mamei nenorokoasa nenorokoasa sa fie pe scurt;un copil din rel de concubinaj.am locuit separat in fapt inainte si dupa nasterea copilului timp in care m-am ocupat doar eu de cresterea ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat - minor traumatizat ContSters302913 ContSters302913 azi 21 09 2014 a venit fetita de 3 ani jumate de la domiciliul tatalui (fiind zi de vizita),foarte traumatizata daca pot spune sau nu stiu eu cuvintul potrivit ... (vezi toată discuția)