avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate fi determinat minorul să respecte programul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate fi determinat minorul să respecte programul de vizită al părintelui nerezident?

Nerespectarea programului de vizita,, de catre minor, stabilit de instanta,dupa divort, la parintele cu care nu locuieste, conduce la deschiderea unei noi actiuni in instanta, pentru ca minorul sa respecte programul de vizita la parintele cu care nu locuieste ?Cum se poate dovedi ca minorul nu respecta programul de vizita la parintele cu care nu locuieste dupa divort ? Ce poate face parintele cu care nu locuieste minorul, in cazul cind nu se respecta programul de vizita stabilit de instanta ?
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:43, 3 Iunie 2019
programul de vizita este un drept recunoscut Dvs., in calitate de parinte nerezident, si pus intr-o configuratie anume de timp,
dar nu este si o obligatie a minorului.
nu il puteti executa si nici nu il puteti da in judecata pentru asta.
daca parintele rezident este cel care va pune piedici, puteti cere sprijinul unui executor ca sa va puteti vedea copilul. dar daca acesta din urma nu doreste, nu il puteti forta.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce varsta are copilul?
Are 13 ani.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
cam greu de manipulat un copil la varsta asta daca ati avut o relatie buna inainte de divort.
Un copil nu poate fi obligat sa respecte un program de vizita, trebuie cautat sa vedeti de ce nu vrea si sa gasiti solutii sa il faceti sa vrea.
apelati si la dgaspc pt monitorizare. cautati alte solutii mai pasnice pana sa apelati la executor.
13 ani e vârstă ideala pentru manipulare. Înainte de vârful adolescentei, e perfect. Însă nu e musai ca asta sa fie cazul. Când copilul nu vrea sa respecte programul de vizita nu e musai sa fie influențat sau alienat.
Care sunt motivele pentru care copilul nu vrea sa respecte programul?
De cât timp ați divorțat?

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Mai are vreo sansa reala un parinte al carui copil este alienat? againstPAS againstPAS Care sunt sansele reale ca tatal nerezident al carui copil este alienat sa mai poata avea relatii normale, firesti parinte-copil? Inteleg ca in alte tari, daca ... (vezi toată discuția)
Alienarea copilului si refuzul de a acorda vizitele precious007 precious007 Buna ziua, As dori si eu daca se poate o clarificare despre situatia in care ma aflu momentan. Sunt cativa ani de zile de cand baiatul meu a fost ... (vezi toată discuția)