avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alienarea copilului si refuzul de a acorda vizitele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alienarea copilului si refuzul de a acorda vizitele

Buna ziua,

As dori si eu daca se poate o clarificare despre situatia in care ma aflu momentan. Sunt cativa ani de zile de cand baiatul meu a fost incredintat mamei. In ultimii 2, aproape 3 ani zile copilul a inceput sa fie alienat, probabil si sufera de sindromul de alienare, el fiind foarte usor manipulat, si in alta ordine de idei nu am dreptul la vizite deloc.

Nu mi sa deschis usa cand am fost sa imi vad baiatul, telefonul a fost schimbat de cateva ori evident sa nu pot lua legatura cu el, inclusiv conturi de facebook schimbate pentru acelasi motiv.

Care sunt primii pasi care trebuie sa ii fac sa pot sa imi vad copilul?

Multumesc anticipat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă aveți un program de vizita puteți face o cerere ptr supravegherea acestuia la dgspc , de asemenea puteți depune plângere penala ptr nerespectarea acestuia . Ce nu înțeleg dc ați așteptat 2 ani ca sa întreprindeți ceva.
Multumesc pentru raspuns. Programul de vizita este stabilit de ani de zile (circa 10 ani de zile cred). S-a si stipulat in dosar ca am dreptul sa il vad cand doresc, asta pe langa programul de vizita care sa mentionat in dosar.

Este evident ca nu am asteptat doi ani de zile, mai degraba am avut speranta ca am de a face cu un "OM" care la un moment dat isi va da seama ca greseste, si cat despre alienarea copilului am inteles ca este o forma grava de abuz psihologic asupra copilului.

Minorul a fost scos din tara fara acordul meu, deasemenea, din marturiile mamei el sufera de depresie juvenila, are 13 ani impliniti.

M-i sa mai spus ca pot merge direct cu politia la usa, se poate si pe calea aceasta?

Multumesc inca odata
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Septembrie 2017
precious007, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Afirmati ca fiul dvs are 13 ani si ca de aproximativ 2 ani va sunt interzide vizitele. Am cateva neclaritati"
1. la varsta de 13 ani e foarte greu sa controlezi 100% relatiile tanarului adolescent. Prin urmare, ma intreb cum reuseste practic mama sa va interzica contactul cu fiul dvs. Presupun ca fiul dvs are un telefon mobil, cu care, conform nefericitelor obisnuinte, merge la scoala, la mall, la ziua unui prieten, iese afara etc. La fel, presupun ca are un laptop si/sau o tableta. Cum ar putea restrictiona mama contactul dintre dvs si baiat pe aceasta durata si in aceste conditii?
2. mai afirmati ca ati divortat de ceva timp si ca mama ar fi iesit din tara cu minorul fara acordul dvs. Pai daca ati divortat pe legea veche, atunci poate iesi din tara fara acordul dvs cu tot cu fiul dvs.
3. mai afirmati ca aveti probleme cu programul de vizitare de aprox 2 ani, adica de cand minorul avea cam 11 ani. Cred ca pana la aceasta varsta ati petrecut timp suficient cu fiul dvs ca acesta sa aiba o imagine si niste semne foarte clare fata de dvs. Cam cum ar putea fi acesta brusc "alienat" la 13 ani? Iii poate cineva sterge brusc toate amintirile placute cu dvs, intreaga nevoie de a va avea in preajma, experienta personala de a-i fi alaturi, a-l sprijini, ajuta, apara etc?
In fapt, ce relatie ati avut pana in prezent cu fiul dvs si cat de prezent ati fost in viata lui?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti hotarare mergeti sa o puneti in executare.
@proastasatului

Am sa va raspund pe scurt, pentru ca intrebarile dumnevoastra suna mai mult a convingeri si nicidecum a intrebari. Tot ce am relatat se poate, da, chiar si in realitate. Locuim in localitati diferite, iar orice persoana adulta poate manipula in copil, sau obliga mai bine spus sa nu aibe nici un fel de contact, atat pe mediul retelelor de socializare telefon, sau chiar la usa apartamentului.

Nu inteleg ce vi se pare atat de iesit din comun?

Ati auzit de sindromul de alienare? Mai mult ca sigur despre asta este vorba in cazul baiatului meu. Traieste si cu bunicii, unul din ei alcolic abuziv. Prezenta mea in viata lui nu a fost tocmai cum se intampla in alte famiilii, din cauza jobului, iar al 2 lea motiv fiind faptul ca locuim in orase diferite dupa ce sa produs incredintarea. (nu a mentionat nimeni ca am fost casatoriti) Despre alienarea copilului; alienarea nu inseamna stergerea amintirilor. Alienarea este o forma de abuz grav asupra copillului, el fiind necopt psihologic vorbind este foarte usor de manipulat, mintit si sa i se inoculeze tot felul de minciuni si imagini false in cazul acesta despre "mine".

Inca odata, relatarile sunt adevarate si da se poate orice :)

Multumesc dle Avocat, am sa merg cu hotararea *cea de incredintare si vizita presupun? sii am sa o pun in executare. Am inteles ca am nevoie de o plangere penala in primul rand.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Septembrie 2017
precious007, utilizator

Alte discuții în legătură

''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienare parentală. cum pot relua legătura cu copilul fără să-l traumatizez obligându-l la asta? 2007c 2007c Buna seara Sunt divortat de 3 ani si am un baiat in varsta de 11 ani care locuieste cu mama lui. In primele 6 luni dupa divort relatia cu copilul a fost una ... (vezi toată discuția)