avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate fi determinat minorul să respecte programul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate fi determinat minorul să respecte programul de vizită al părintelui nerezident?

Nerespectarea programului de vizita,, de catre minor, stabilit de instanta,dupa divort, la parintele cu care nu locuieste, conduce la deschiderea unei noi actiuni in instanta, pentru ca minorul sa respecte programul de vizita la parintele cu care nu locuieste ?Cum se poate dovedi ca minorul nu respecta programul de vizita la parintele cu care nu locuieste dupa divort ? Ce poate face parintele cu care nu locuieste minorul, in cazul cind nu se respecta programul de vizita stabilit de instanta ?
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:43, 3 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legislatie este ceva, dar e lung drumul de refacere a unei relatii stricate astfel, din pacate. Puteti doar fi disponibil pentru copil.
Buna seara.
Refacerea relatiei este imposibila. Ce intelegeti prin disponibilitatea pentru copil ? Imi cer scuze, dar as dori niste raspunsuri concrete la intrebari puse anterior. Asta in cazul, cind mi le puteti da. Ar putea dovedi intr-un fel disponibilatea d-voastra si abilitatea intr-un proces ulterior, sub "bagheta" d-voastra. Asta nu inseamna ca nu sinteti priceputa, ci dimpotriva.
Cu deosebita consideratie,
ing. Dan.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acesta este un forum si fiecare user primeste mai multe sau mai putine indrumari generale. Concret e dificil de raspuns in lipsa detaliilor concrete.
Ma refeream la relatia cu copilul dv., aceea trebuie refacuta. Disponibilitatea pentru copil inseamna sa fiti... disponibil l;a cererile, solicitarile lui, la intrebarile lui, in timpul lui, in locurile lui... Va clarifica un psiholog cum ajungeti la asta, e dificil pe internet pentru ca trebuie sa imi imaginez situatii din viata lui si a dv. pe care poate le nimeresc ca nuca-n perete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Mai are vreo sansa reala un parinte al carui copil este alienat? againstPAS againstPAS Care sunt sansele reale ca tatal nerezident al carui copil este alienat sa mai poata avea relatii normale, firesti parinte-copil? Inteleg ca in alte tari, daca ... (vezi toată discuția)
Alienarea copilului si refuzul de a acorda vizitele precious007 precious007 Buna ziua, As dori si eu daca se poate o clarificare despre situatia in care ma aflu momentan. Sunt cativa ani de zile de cand baiatul meu a fost ... (vezi toată discuția)