avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate fi determinat minorul să respecte programul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate fi determinat minorul să respecte programul de vizită al părintelui nerezident?

Nerespectarea programului de vizita,, de catre minor, stabilit de instanta,dupa divort, la parintele cu care nu locuieste, conduce la deschiderea unei noi actiuni in instanta, pentru ca minorul sa respecte programul de vizita la parintele cu care nu locuieste ?Cum se poate dovedi ca minorul nu respecta programul de vizita la parintele cu care nu locuieste dupa divort ? Ce poate face parintele cu care nu locuieste minorul, in cazul cind nu se respecta programul de vizita stabilit de instanta ?
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:43, 3 Iunie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
O fi ranit, dezamagit, o fi avand legatura cu motivele despartirii, nu o fi fost ajutat sa inteleaga ce s-a intamplat... Zic sa vorbiti cu un psiholog si sa colaborati cu celalalt parinte cat mai bine. E nevoie ca parintii, impreuna, sa colaboreze. ce se intampla pe acest plan?
Dialogul cu mama este exclus, datorita minciunilor afisate la adresa mea, dar innoculate baiatului ca fiind reale. Baiatul nu vrea sa-mi spuna ce se afirma la adresa mea si nici la psiholog nu am reusit. dar am dovezi ca minciunile la adresa mea au fost luate de baiat ca fiind adevarate. Divort inca nu am deschis, dar se pare ca este singura varianta, totodata cu stabilirea unui program de vizita si de petrecere a unei parti din vacante cu mine. Ce pot face eu in cazul cind minorul, influentat de mama, nu doreste sa-si petreaca timpul cu mine ? Sau cum pot dovedi ca nu este la mine in programul stabilit de instanta ?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu dovediti fapte negative... Pana acolo, concentrati-va pe negociere si discutii.
Cu mama nu se poate comunica siongur, insa e foarte posibil ca impreuna cu un avocat sau mediator sa reusiti o intelegere. E cea mai buna pentru toti.
Ulterior, vedeti cum va recastigati copilul. Nu inteleg ce ati facut la psiholog, pare ca ati dus copilul, eu spuneam sa mergeti dv. invatati cum sa procedati cu copillul.
Doar timpul va rezolva lucrurile. Copilul a ramas cu mama, e normal sa creada ce ii spune ea. Nu fiti suparat pe el, ci pe situatie.
Nu chestionati copilul despre ce se spune la adresa dv. Nu conteaza. Copilul e ranit de cate ori se vorbeste de dv. de rau, daca ii rascoliti ranile nu se mai cicatrizeaza. Dati-i timp si libertate sa fie el in prezenta dv.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru sfaturi.
Am fost la psiholog in primul rind pentru mine si a cauta solutii. Cu baiatul am fost, in ideea de a afla ce il deranjeaza pe el in aceasta situatie. Nu vorbesc cu baiatul decit ceea ce este in legatura cu el, si atit.
Va multumesc inca o data.
Dan.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este delicata situatia, sunt intr-o situatie si mai dureroasa, copilul este alienat parental sever de mama impotriva tatalui, corespunzator unui Raport de expertiza psihologica judiciara si unele autoritati ale statului roman, nu fac nimic, pentru binele copilului, de a avea doi parinti alaturi, dimpotriva ii asigura mamei dorinta...de excludere a tatalui din viata copilului. Rog parintii nerezidenti, cu astfel de cazuri, sa le facem publice, poate vom sensibiliza autoritatile romane de modificare a legislatiei in domeniul protectiei copilului.

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Mai are vreo sansa reala un parinte al carui copil este alienat? againstPAS againstPAS Care sunt sansele reale ca tatal nerezident al carui copil este alienat sa mai poata avea relatii normale, firesti parinte-copil? Inteleg ca in alte tari, daca ... (vezi toată discuția)
Alienarea copilului si refuzul de a acorda vizitele precious007 precious007 Buna ziua, As dori si eu daca se poate o clarificare despre situatia in care ma aflu momentan. Sunt cativa ani de zile de cand baiatul meu a fost ... (vezi toată discuția)