sa fie pe scurt;un copil din rel de concubinaj.am locuit separat in fapt inainte si dupa nasterea copilului timp in care m-am ocupat doar eu de cresterea copilului.acum are 1 an si 3 luni,cu tatal nu mai sunt in relatie.a fost procesul pt pensia de intretinere iar acum astept pronuntarea.nu mai sunt de acord sa vada copilul tinand cont de comportamentul acestuia fata de mine ajungand de 2 ori pana acum si la politie pt injuriile si amenintarile ce-mi sunt adresate,acestea fiind spuse bineinteles pe un ton agresiv de fata si cu copilul in plina zi si in plina strada.Exista vreun risc al meu daca pana la un urmatorul proces,acesta fiind pt incredintarea minorului,IN CAZUL IN CARE MA OPUN VIZITELOR LUI?copilul este pe numele meu recunoscut de tata.
Daca e agresiv oriunde va intalneste nu prea se poate spune ca sunteti protejata de vreo hotarare judecatoreasca :(
Daca in hotararea data pentru pensia de intretinere se va mentiona un program de vizitare (in caz ca tatal a cerut si instanta a incuviintat) va trebui sa il respectati… Daca nu s-a pus in discutie un asemenea program nu “riscati” nimic…
Dar, in procesul pentru incredintarea minorului el poate cere si program de vizitare… iar daca nu doriti ca tatal sa isi viteze copilul e nevoie de ceva mai mult decat afirmatia ca e agresiv verbal cu dv… Un sot “rau” nu e neaparat si un tata rau – instanta, se presupune, are in vedere interesul minorului…
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Plasament minor
ronaldo83
Se da urmarorul caz:Un minor de 13 ani al carui parinti sunt divortati mama avand custodia unica si tatal program de vizita.Poate mama sa deschida proces de ... (vezi toată discuția)
Tata doar in acte
steriel
Vreau sa va prezint si eu o situatie delicata pentru mine. Dupa 15 de trait in concubinaj cu un X a rezultat un copil care acum are varsta de 8 ani. Din ... (vezi toată discuția)