avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc un sfat - minor traumatizat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc un sfat - minor traumatizat

azi 21 09 2014 a venit fetita de 3 ani jumate de la domiciliul tatalui (fiind zi de vizita),foarte traumatizata daca pot spune sau nu stiu eu cuvintul potrivit ,era suparata ,plinsa speriata si tot timpul imi spunea ca ea nu e de vina ,...dupa mai mult timp in brate .(pina acum ora la care scriu acest mesaj 21 /53 de la ora 19 )am reusit sa scot ceva de la ea :mi-a spus ca nevrind sa doarma, tata a lovit-o de mai multe ori peste miini ,a strins-o de cap si i-a spus ca-i rea si neascultatoare si o tot ameninta ca o trimite la un om rau cu palarie.Mi-a mai spus de citeva ori ca a lovit-o ,si cind l-am rugat pe tata-l sa-mi spuna el de ce o loveste ,el mi-a raspuns rizind "a meritat"1)Oare e bine ce face desi mie nu-mi convine sa loveasca fetita pt simplul motiv ca nu vrea sa doarma .Ce as putea face ....cui sa ma adresez?cum as putea sa stiu comportamentul lui fata de fetita in lipsa mea?cui sa cer ajutorul VA ROG SA IMI SPUNETI!!
Doamna draga, intuita dvs de mama sigur nu da gres! Se intampla ceva. Ca un parinte sa afirme ca un copil, mai ales atat de mic, "merita" bataie e de neconceput! Mergeti cu copilul la un psiholog, scrieti o scrisoare medicului de gradinita si de familie solicitandu-le sa va confirme un comportament schimbat al micutei. Solicitati medicului de familie un bilet de trimitere catre un psihiatru (acestia colaboreaza adesea cu psihjologi specializati in copii). Solicitati psihologului un raport (care ptr a fi luat in seama de instanta trebuie sa poarte un "timbru" eliberat de colegiul psihologilor). Verificati de la bun inceput ca psihologul are astfel de timbre! Vizitele sunt doar la doomiciliul tatalui?
Sursa problemei nu este fetita, ci tatal. Schimbarile pe care le constata mama la fetita nu sunt decat simptome, consecinte ale problemei inca nerezolvate pe care o are tatal.
Asemenea manifestări a avut şi copilul nostru, după ce a fost traumatizat de tatăl venit cu poliţia la uşă. Efectiv a refuzat să iasă din curtea casei, nu l-am putut convinge cu nimic, plângeam şi noi alături de el. Copilul este abuzat psihic, cu omul cu pălărie, cu jucăriile urâte, poate şi cu mama rea, cine ştie ? Duceţi copilul la psiholog !
Doamna mai intrebati-l odata pe tata de ce bate fetita si nu-i mai dati copilul, pana ce nu faceti o evaluare la un psiholog! Acestea nu sunt traume pe care le puteti dvs sau oricine altcineva evalua pe forum. Nu e de joaca ce se intampla! Incercati sa inregistrati audio si povesterile fetitei. Va pot fi de folos si la psiholog si in instanta.
Ne scria pe aici AVLIL, avocat, probabil si psiholog "E dificil de traumatizat psihic un copil atat de mic, daca actiunea nu e constanta... sunt sanse mici ca intamplarile sa ramana in memoria unui copil sub 3 ani".
Dvs trebuie ca mama sa preveniti ORICE forma de abuz asupra copilului. Aici e vorba si despre abuz fizic si psihic!
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2014
proastasatului, utilizator
emilia59 a scris:

azi 21 09 2014 a venit fetita de 3 ani jumate de la domiciliul tatalui (fiind zi de vizita),foarte traumatizata daca pot spune sau nu stiu eu cuvintul potrivit ,era suparata ,plinsa speriata si tot timpul imi spunea ca ea nu e de vina ,...dupa mai mult timp in brate .(pina acum ora la care scriu acest mesaj 21 /53 de la ora 19 )am reusit sa scot ceva de la ea :mi-a spus ca nevrind sa doarma, tata a lovit-o de mai multe ori peste miini ,a strins-o de cap si i-a spus ca-i rea si neascultatoare si o tot ameninta ca o trimite la un om rau cu palarie.Mi-a mai spus de citeva ori ca a lovit-o ,si cind l-am rugat pe tata-l sa-mi spuna el de ce o loveste ,el mi-a raspuns rizind "a meritat"1)Oare e bine ce face desi mie nu-mi convine sa loveasca fetita pt simplul motiv ca nu vrea sa doarma .Ce as putea face ....cui sa ma adresez?cum as putea sa stiu comportamentul lui fata de fetita in lipsa mea?cui sa cer ajutorul VA ROG SA IMI SPUNETI!!

Mergeti la Protectia Copilului dar trebuie sa stiti si unde este minora si sa se identifice exact.
Este rau, in niciun caz bine...ceea ce s-a intamplat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cer ajutor pentru un sfat, o parere - fetita abuzata de parinte ContSters318936 ContSters318936 Buna seara ,sint divortata de 3 ani ,am o fetita de 3 ani si 9 luni ....are program de vizita cu tatal :prima saptamina ,marti si joi cite 2 ore pe timp de ... (vezi toată discuția)
Consilierea psihologica a unui minor impotriva vointei lui poate fi considerata un abuz? vasy_v23 vasy_v23 BUNA SEARA...AS DORI SA MA SFATUIASCA CINEVA LEGAT DE URMATOAREA MEA PROBLEMA......IN URMA DIVORTULUI,MEU DE FOSTA SOTIE,COPILUL MINOR,IN VIRSTA DE 6 ANI A ... (vezi toată discuția)
Cer un sfat, un raspuns - modificare program de vizita ContSters302913 ContSters302913 Fiica-mea este divortata din anul 2011,hotarirea judecatoreasca in urma divortului a fost ca minora,( acum in virsta de 2ani si 8 luni ),sa locuiasca la mama ... (vezi toată discuția)