Buna ziua,
Am o fetita in varsta de 8 ani, sunt divortata de 4 ani, m-am recasatorit acum 1 an. Fetita il considera tata pe actualul meu sot, care are grija de ea legat de scoala si in familie, se poarta impecabil, il iubeste foarte mult. Fostul meu sot are program de vizita de doua ori pe luna de la 11.00 la 20.00, insa, in acest timp se poarta foarte urat cu ea de cele mai multe ori, o bate tipa la ea si se foloseste de aceasta vizita pentru a incerca sa o intoarca impotriva mea, pentru a ii vorbi foarte urat despre mine si pentru a se razbuna pe mine (nu o aduce la ora la care trebuie doar ca sa ma supere pe mine). De fiecare data in vacanta cand a stat la el cateva zile, am luat-o bolnava, arsa la propriu pe spate de la soare, cu mana rupta intr-o iarna si nici macar nu mi-a spus, a lasat-o asa, pana am luat-o eu si am dus-o la spital si i-au bagat mana in ghips, si multe altele. Ultima oara, la programul de vizita nici nu a luat-o el, a luat-o bunica ei, el a venit si a stat doar doua ore cu ea, si s-a intamplat asta de multe ori, asta doar pentru a o lua de langa mine. Pe mine ma jigneste foarte rau la telefon, eu nu mai pot vorbi cu el, si mai nou copilul refuza sa mai mearga acolo. Fetita spune ca el bea si face scandal (asta se intampla si cand eram casatoriti) ''De ce sa merg ca el ma bate, eu am familia mea fericita''. Acum, problema mea este urmatoarea: Nu vreau nimic de la el, conditii sa o cresc si sa o educ am si am avut intotdeauna mult mai bune, tot ce imi doresc este sa nu ne mai ''terorizeze'' cum zicea ea si sa nu se mai foloseasca de ea pentru a imi face rau mie (pentru ca ii face UN FOARTE MARE RAU ei), iar acum ca ea refuza sa mai mearga ce pot face. Am hotarat de saptamana viitoare sa merg cu ea si la un psiholog in primul rand ca sa se linisteasca, dar si care ulterior va putea scrie si un raport pentru instanta. Ce se poate intampla daca ea nu mai vrea sa mearga si mai ales, care este urmatorul demers pe care trebuie sa il fac? Avem divort facut la notar prin comun acord, am acceptat numai pentru a putea pleca de acolo, dintr-un mare scandal si pentru a o putea creste linistita fara alti nervi din cauza proceselor etc, am acceptat pensia alimentara minima pentru ca nu am nevoie de banii lui, insa, vad ca si dupa toti acesti ani tot nu se opreste din razbunare, rautate, pe mine nu ma mai atinge nimic, dar afecteaza copilul foarte mult. Ce se poate intampla daca ea nu mai vrea sa mearga si mai ales, care este urmatorul demers pe care trebuie sa il fac?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns:
AndreeaDsk , utilizator
11:30, 11 Septembrie 2015