In data de 14.08.2015, am depus la Casa Judetena de Pensii Hunedoara dosarul pentru acordarea pensiei anticipate partiale, sub nr.26773.
Dupa cele 45 de zile in care trebuia sa mi se comunice acordarea/respingerea dreptului, am solicitat telefonic relatii despre situatia dosarului. Mi s-a comunicat ca dosarul este in asteptarea programului care imi va permite sa beneficiez de reducerea varstei de pensionare, conform Legii nr.155 din 18.06.2015, avand 3 ani si 1 luna lucrati in grupa I de munca.
In acelasi timp, mi s-a comunicat ca o data estimativa de actualizare a programului, data de 23.10.2015. Si ca sa nu imi respinga dosarul ( nu stiu de ce ), il tin in asteptare...
Fac mentiunea ca in luna iunie 2015 puteam solicita pensionarea anticipata partiala, conform prevederilor legale si beneficiam doar de reducerea acordata pentru grupa II de munca, adica 2 ani. Dupa Legea nr.155/2015, mi se va mai reduce cu 1 an si 6 luni. Ce parere aveti?
Am fost promovată temporar într-o funcție publică de conducere, pe durata a 6 luni. Termenul se împlinește la 30 septembrie. Unitatea nu a organizat concurs pentru ocuparea postului motivând ca nu este buget!? Ce se poate face?