avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate pucioasa2015

Activitate pucioasa2015

Buna ziua,

Suntem niste pasionati de drumetie montana. O firma din judetul Hunedoara ne-a dat o oferta pentru a merge in zona Chamonix pentru o ascensiune pe Mont Blanc. Ne-a convenit suma, am platit, prin luna aprilie 2015, un avans de 40 % din suma, asteptam expeditia din august. In luna iulie, datorita temperaturilor mari, apar avalanse de...pietre si se inchide traseul. Firma ne propune renuntarea la expeditie si returnarea avansului, cu oprirea a ceva comisioane de transfer bancar. Totusi, la virarea banilor, ni se opreste si TVA-ul, adica nu ni se mai restituie cam 32 % din avansul dat. Este corecta oprirea TVA-ului ?
Din punctul nostru de vedere nu este corect, avem si factura pentru suma de vaans, dar, din pacate, nu avem un contract in care sa se specifice conditiile rezilierii (l-am cerut din martie, a tot lungit povestea).
Va multumesc pentru sfaturi,
Răspuns la discuția Concediu de odihna
Multumesc, domnul Freeelis. Ca de obicei, scurt si exact. Cu stima,
Răspuns la discuția Concediu de odihna
Multumesc, doamna Suciu. Am precizat ca CIM-ul este pana in 5 decembrie, deci nu voi lucra toata luna. Cu stima,
Buna ziua,

Am semnat un CIM cu durata determinata pe perioada 1 aprilie - 5 decembrie 2015. Numarul de zile de CO aferente intregului an 2015 este 20. Care este numarul total de zile care mi se poate acorda pentru perioada 1 aprilie - 5 decembrie ?

Cu multumiri deosebite,