Suntem niste pasionati de drumetie montana. O firma din judetul Hunedoara ne-a dat o oferta pentru a merge in zona Chamonix pentru o ascensiune pe Mont Blanc. Ne-a convenit suma, am platit, prin luna aprilie 2015, un avans de 40 % din suma, asteptam expeditia din august. In luna iulie, datorita temperaturilor mari, apar avalanse de...pietre si se inchide traseul. Firma ne propune renuntarea la expeditie si returnarea avansului, cu oprirea a ceva comisioane de transfer bancar. Totusi, la virarea banilor, ni se opreste si TVA-ul, adica nu ni se mai restituie cam 32 % din avansul dat. Este corecta oprirea TVA-ului ?
Din punctul nostru de vedere nu este corect, avem si factura pentru suma de vaans, dar, din pacate, nu avem un contract in care sa se specifice conditiile rezilierii (l-am cerut din martie, a tot lungit povestea).
Va multumesc pentru sfaturi,
Am semnat un CIM cu durata determinata pe perioada 1 aprilie - 5 decembrie 2015. Numarul de zile de CO aferente intregului an 2015 este 20. Care este numarul total de zile care mi se poate acorda pentru perioada 1 aprilie - 5 decembrie ?