avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate buggy_nova

Activitate buggy_nova

Răspuns la discuția Timp de lucru suplimentar
Ce lege ma obliga sa plec de acasa in delegatie de duminica, pentru a fi la ora de incepere a programului de lucru in alta locatie decat sediul declarat al firmei?
Răspuns la discuția Timp de lucru suplimentar
Am inteles.
Totusi, in cazul in care refuz/nu pot sa plec de acasa duminica, pentru a fi luni la prima ora la client, ce se poate intampla?
Buna ziua,
Firma la care lucrez are punctul de lucru in Bucuresti si presteaza servicii de instalare, dezinstalare, etcetera pentru echipamente it intr-un segment de nisa, in absolut toata tara.
1. In cazul in care sunt delegat, la Suceava de exemplu, pentru a fi la client luni la ora 9 (ora normala de inceput a programului), timpul pentru deplasare, din cursul zilei de duminica, se plateste? Si daca da, cum se plateste acesta?
2. Avand in vedere tipul de activitate enuntat mai sus, in perioada delegarii, timpul pentru condus, dincursul saptamanii, se conconsidera timp de lucru?
3. Tot pentru acest tip de activitate, exista notiunea de ore suplimentare in deplasare?
Va intreb pentru ca m-am lovit de problema in care mi s-a spus ca firma, in calitate de angajator, nu imi plateste ziua de duminica in care eu plec catre clientul din orasul x, pentru ca asta e treaba mea cand plec si ca vreau sa fac 7 ore pe drum, el doar vrea sa fiu luni, la 9 dimineata, la client. Apoi mi s-a mai spus ca timpul petrecut conducand, pentru a ma intoarce in Bucuresti (orasul unde isi desfasoara firma activitatea si am si eu domiciliul) nu se contorizeaza in niciun fel financiar sau ca ore suplimentare.

Va multumesc anticipat,
Bogdan