avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp de lucru suplimentar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp de lucru suplimentar

Buna ziua,
Firma la care lucrez are punctul de lucru in Bucuresti si presteaza servicii de instalare, dezinstalare, etcetera pentru echipamente it intr-un segment de nisa, in absolut toata tara.
1. In cazul in care sunt delegat, la Suceava de exemplu, pentru a fi la client luni la ora 9 (ora normala de inceput a programului), timpul pentru deplasare, din cursul zilei de duminica, se plateste? Si daca da, cum se plateste acesta?
2. Avand in vedere tipul de activitate enuntat mai sus, in perioada delegarii, timpul pentru condus, dincursul saptamanii, se conconsidera timp de lucru?
3. Tot pentru acest tip de activitate, exista notiunea de ore suplimentare in deplasare?
Va intreb pentru ca m-am lovit de problema in care mi s-a spus ca firma, in calitate de angajator, nu imi plateste ziua de duminica in care eu plec catre clientul din orasul x, pentru ca asta e treaba mea cand plec si ca vreau sa fac 7 ore pe drum, el doar vrea sa fiu luni, la 9 dimineata, la client. Apoi mi s-a mai spus ca timpul petrecut conducand, pentru a ma intoarce in Bucuresti (orasul unde isi desfasoara firma activitatea si am si eu domiciliul) nu se contorizeaza in niciun fel financiar sau ca ore suplimentare.

Va multumesc anticipat,
Bogdan
Cel mai recent răspuns: buggy_nova , utilizator 16:05, 15 Septembrie 2015
este corect, in timpul delegarii nu beneficiat de ore supilmentare. Treceti ca data de inceput a delegatiei ziua si ora la care ati plecat spre client. astfel veti beneficia de mai multe zile decontate.
Incercati si sa solicitati transport cu avionul, este mai rapid.
Am inteles.
Totusi, in cazul in care refuz/nu pot sa plec de acasa duminica, pentru a fi luni la prima ora la client, ce se poate intampla?
Delegarea este o măsură obligatorie pentru salariat, a cărei nerespectare poate atrage răspunderea disciplinară a acestuia, inclusiv desfacerea contractului de muncă.
Ce lege ma obliga sa plec de acasa in delegatie de duminica, pentru a fi la ora de incepere a programului de lucru in alta locatie decat sediul declarat al firmei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru in delegatie ddoinatm ddoinatm in calitate de salariat al unui SRL, sunt trimis in delegatie in alta localitate decat in cea care lucrez, iar timpul de deplasare este de aproximativ 7 sau 8 ... (vezi toată discuția)
Deplasarea este timp de lucru? kisslilla kisslilla Buna ziua, Un angajat este platit la ora. Salariul se calculeaza foarte simplu: se inmultesc nr. de ore cu tariful orar. Intrebare 1: salariatul ... (vezi toată discuția)
Diurna catalin.todirica catalin.todirica Buna ziua! as dori sa stiu care este perioada penrtru care pot cere diurna in explemplul urmator. mentionez ca deplasarea a fost in interiorul tarii si nu am ... (vezi toată discuția)