avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deplasarea este timp de lucru?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deplasarea este timp de lucru?

Buna ziua,

Un angajat este platit la ora. Salariul se calculeaza foarte simplu: se inmultesc nr. de ore cu tariful orar.

Intrebare 1: salariatul efectueaza o lucrare aflata la o distanta de 20 km de la atelier. Pleaca dimineata la 7 de la atelier ( cu masina firmei), ajunge acolo in 20-30 minute. La ora 16 este inapoi la atelier. Deci ziua lui a fost de 9 ore din care efectiv a muncit 8. Cate ore trebuie platit?

Intrebare2: salariatul lucreaza o saptamana la Bucuresti: pleca luni din Brasov, drumul este de 4 ore, in ziua respectiva lucreaza sau nu cateva ore, depinde. Se intoarce vineri. Primeste diurna si are asigurata cazarea. Cele 4+4 ore de drum se platesc?

Multumesc,
Kiss Lilla
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:05, 30 Mai 2015
1. Care este programul de munca al salariatului si de unde face deplasarea la locul de munca , de acasa sau de la serviciu?

2. Perioada cat dureaza drumul de la Buc la Brasov si invers este cuprinsa in durata delegatiei pentru care salariatul are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, plus salariul .

art.42 C.mun.
...
(2) Pe durata delegării, respectiv a detaşării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.
1. Vine dimineata la firma, ia masina si pleaca la lucrare. Din intrebare inteleg ca este o diferenta daca merge direct de acasa cu masina firmei la lucrare?

2. Ce inseamna indemnizatie de delegare? Diurna?

De altfel programul de lucru stabilit in contract este de 8 ore, intre 7 - 15.30 cu pauza de masa de 30 minute.

Multumesc
indemnizatia de delegare = diurna

Durata deplasarii de acasa si pana la locul de munca nu este cuprinsa in durata timpului de munca.

Daca vine la munca , incepe programul , si apoi pleaca la locul unde isi desfasoara activitatea, atunci deplasarea intra in durata timpului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru in delegatie ddoinatm ddoinatm in calitate de salariat al unui SRL, sunt trimis in delegatie in alta localitate decat in cea care lucrez, iar timpul de deplasare este de aproximativ 7 sau 8 ... (vezi toată discuția)
Eu de la acasă și până la serviciu fac 30 minute dus, 30 ... elsussy elsussy Eu de la acasă și până la serviciu fac 30 minute dus, 30 de minute întors. Daca angajatorul mă trimite în degatie și timpul parcurs până la locul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in primul rand la multi ani. pentru inceputul de an ... Achim2019 Achim2019 Buna ziua. In primul rand La multi ani. Pentru inceputul de an vin si eu cu o problema legata dr pontaj. Lucrez la o societate in domeniul telecomunicatiilor. ... (vezi toată discuția)